Revista Tresei: Poporului îi lipsesc banii, guvernanților anii de acasă

Revista Tresei-anii de acasaAflăm din presă că indispensabilului General Oprea îi lipsesc niște ani din „sivica” depusă la Dosar. Bănuim că cei în care a lucrat pentru interesul național. Că este o modă ca, la guvernare, să fie lipsuri. Poporului, banii, guvernanților, cei șapte ani de-acasă. De exemplu, pe Ponta îl știam numai ca mitoman și plagiator, adică un individ care-și îmbogățește micuța autobiografie profesională știind să folosească de la un computer doar tastele “copy” și “paste”. Dar specia lui de mitomani învață, se adaptează și aplică. Așa am aflat că Generalul Izmană a învățat să folosească și tasta “delete”.

  • În CV-ul lui Gabriel Oprea suntem ca-n Triunghiul Bermudelor: sunt date dispărute repere biografice din trecut, care apar în prezent golite de amintiri și conținut, ca navele ce bântuie oceanele fără de echipaj. Că nimeni nu-și amintește de figura Generalului Izmană în liceu, nu-i așa mare problemă: o fi fost o ființă ștearsă, de nebăgat în seamă și atât. Dar că nimeni nu își amintește ca vicepremierul să se fi născut în localitatea indicată în propria biografie, deja vine dintr-un alt Ordin de Zi pe Unitate. Să dispari ca “ăla al lui Cutare”, ca poreclă, ca amintiri gen: “ăla cu față de spălat pe jos”, “ăla căruia-i căram pumni în cap și șuturi în cur” șamd dintr-un întreg oraș, vine dintr-un alt Regulament de Ordine Interioară – unul în care niște servicii ar putea să ne explice de ce ditamai viitor general cu constelații de stele pe umeri a fost în anii mineriadelor body-guard-ul lui Miron Cozma.
  • Oricum, la capitolul contrafaceri nu cred că-l poate depăși pe Victor Viorel Ponta. Vă mai aduceți aminte cum printre primele măsuri luate de Pontocchio a fot și cea prin care și-a subordonat INS și și-a numit propria conducere la statistica națională să poată mânări cifrele și să ne raporteze lapte și miere din pix? Ei bine, încep să apară rezultatele: o statistică ascunsă ne arată că șomajul în rândul tinerilor din România este mai mare decât media din statele Uniunii Europene. De altfel, de când Institutul Național de Statistică a dat publicității cifre privind uimitoarea creștere a Produsului Intern Brut, m-am întrebat cât are să mai țină această minune a economiei făcute din pix și, mai ales, cine va deconta această minciună? Deocamdată, deși Produsului Intern Brut crește mai ceva ca și Făt Frumos, încasările la buget scad. Tocmai de aceea au fost schimbați șefii INS imediat ce s-a înscăunat Victor Viorel Ponta prim ministru: pentru ca economia să crească din pix, să aibă el cu ce se lăuda pe la televiziuni. În trei ani de tele-guvernare, românii au ajuns sclavii facturilor și impozitelor. Tot ceea ce se câștigă se cheltuiește pe facturi, pe mâncare și pe impozite. Asta din cauza faptului că Victor Viorel Ponta are de plătit propriile sale facturi către clientela sa politică. Între timp, milionul de locuri de muncă ce vor fi fiind cândva create, se umplu cu șomeri.
  • Și că tot am pomenit despre tasta “delete”, sper că și Iohannis are să o folosească în ceea ce privește Codrul Fiscal (curat ca-n codru!) propus de Plagiatorul Mitoman și Incuplpat penal pe care încă îl avem prim-ministru. Aflăm, din ultimul bilețel citit de Klaun la BNR, că este posibil să nu-l promulge. Cică nu este sigură menținerea echilibrelor macrostructurale. Asta deși discotecarul Teodorovici a explicat că acoperirea scăderii de venituri generate de măsurile populiste din Codul fiscal se va realiza pe spinarea celor care încă mai muncesc printr-o mai bună jumulire.
  • Între timp, pe Ponta l-au apucat chegargarismele. Cică: ”Cred că, în acest moment, toți adversarii dezvoltării, prosperității și independenței noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod! Fac un apel la toți românii de bună credință să facem front comun împotriva oricăror asemenea tentative evident împotriva interesului nostru ca țară și societate! Țiparis și Nea Ceașcă îl aplaudă. Noi ne gândim că-i cazul să dispară.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Revista Tresei: Poporului îi lipsesc banii, guvernanților anii de acasă

  1. calinakimu zice:

    Poporului ii lipseste…CONSTIENTIZAREA puterii sale, nu ca popor…cat ca INDIVID.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.