Revista Tresei: Tabloul zilei: “Hoți în căutarea lui Ali Baba”

Revista Tresei-ali baba“Si dă-i, si luptă, neicusorule!” – în PSD s-a dezlănțuit lupta pentru șefia celui mai sărac și cinstit partid (asta dacă este să nu dăm crezare referatelor procurorilor). “Țin’, să fie, țin’ să fie?”, aceasta-i întrebarea – că, sub presiunea procurorilor, nu prea mai există cadre de nădejde în partid. Iar cadrele care încă mai există, mâine s-ar putea să nu reziste controlului judiciar, sau la cât de nașpa va suna sentința celui de-al doilea complet de judecată. Cei 40 de hoți sunt permanent în căutarea lui Ali Baba. Deocamdată, partidul a fost plumbuit de Ponta (un fleac, le-am dat plumb. Rovana Plumb), motiv de zbatere și dezbatere între răriții 40 de hoți. Până la urmă, parcă văd că-l vor scoate din fereastră pe Ion Iliescu să spună el cum este nevoie de cadre de nădejde și că e cazul “să promovăm muncitorii, măi dragă”. După mine, Zgonea este favorit. Având în vedere ascensiunea lui și, mai ales, IQ-ul. Căci, vorba lu Șecspir (cum ar zice “băjeții” și „fetili” ce proaspăt nu prea și-au promovat BAC-ul): ,,Mai bine să stau cu un prost care mă distrează decât cu un deştept care mă plictiseşte”. Sau, după cum s-a exprimat Liviu Dragnea, “e un loc gol”.

  • Azi PSD își caută interâmarul la președinție. Ponta a zis “puie joaca!”, așa că trebuie căutat un alt căpitan să poată continua PSD joaca de-a guvernarea. „Nu mai sunt președinte al PSD, punct. Colegii mei se întâlnesc miercuri, îşi aleg un alt preşedinte interimar până la Congres”, a spus Ponta.
  • Deocamdată, bătălia pentru șefia interimară a PSD se dă pe dosare. Se decartează din greu din munca procurorilor. Aseară, tembeliziunea lui Ghiță (chipurile extrem de certat cu Ponta și foarte plecat din PSD) a sărit cu tromful unui nou dosar al lui Liviu Dragnea, identificat drept principalul opozant al grupului ce-l păpușează pe Ponta. Este vorba de dosarul în care Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este cercetată pentru că ar fi primit 3,5 milioane euro mită de la omul de afaceri Ioan Niculae pentru a interveni în soluționarea dosarului acestuia. Despre implicarea lui Liviu Dragnea în această cauză s-a vorbit, prima dată, în decembrie 2014, când acesta a negat, vehement, că ar avea vreo legătură. Numai că acum proaspătul șef al DIICOT, “pretenarul” interlopilor din Iași, a pus la dispoziția lui Sebi informații detaliate despre cum se întâlnea vicepremierul cu ex-procurorul-șef al DIICOT. Ce-au discutat ei poate vom și afla dincolo de nivelul: Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate”.
  • Că suntem la faza pe dosare, de ziua Franței Ponta a mărturisit că e “în fiecare dimineață cu ochii pe ghilotină. Asta ca răspuns la cele zise de către Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței la București: “Nu există libertate fără stat de drept”. Noi știm că pentru cleptocrația română nu există “libertate” (pentru hoțit, mințit, devalizat) fără stat de “drepți!”. Amintiți-vă despre cum se căinau că „nu au puterea”, până când nu au în mână și Justiția. Și la cum se lăuda Ponta că își va subordona DNA imediat ce va prelua puterea. Cică erau și Colduța Kovesi (sic!) în mulțimea de la recepția de la Ambasada Franței. Cică s-au amuzat teribil…
  • Dar să aflăm ce părere are indispensabilul Gabriel Oprea despre propunerea lui Ponta ca Popescu Tăriceanu să-l înlocuiască ca premier. “Victor Ponta este un om consecvent într-un moment în care tot ce se vorbeşte este politic şi Victor Ponta se dovedeşte încă o dată un om consecvent”. Ia să răsfoim noi din “consecvența” lui Victor Ponta în ceea ce-l privește pe Tăriceanu: “Moliceanu, Răzgândeanu… Nu putem să-i numărăm ouăle”.
  • Și acum să traducem și ce-a vrut să zică Generalul Izmană despre Victor Pănta când a zis că este: “Un om politic deştept, un băiat tânăr deştept. Nu întâmplător am spus că sunt prieten cu el, că îl susţin total şi cred că am dovedit acest lucru. Îl susţinem în primul rând pe Victor Ponta prim-ministru al României. Pe el îl susţinem”. Indispensabilul a vrut să zică exact ce-a zis și Vasile Blaga: „Să vedem dacă Ponta mai dorește susținerea domnului Oprea pe un termen destul de scurt, pentru că domnul Ponta ar dori anticipate, dar cu el la guvernare”. „Îl cunosc pe domnul Oprea, am o relație foarte bună cu domnia sa, nu de acum”, a explicat Blaga. Așa că: „Voi discuta cu Gabriel Oprea pentru formarea unei coaliții PNL-UNPR.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.