Revista Tresei: Ponta supărat nițel, că s-au jucat și alții la bugețel

Dottore Mitomanul l-a șuntat pe Dottore Izmană și a stopat Ordonanţa de mărire a salariilor demnitarilor, nefiind (zice el) de acord cu iniţiativa lui Gabriel Oprea şi afirmând că nu mai este dispus să înghită aceste jocuri „de doi bani, în care faci ceva şi după aia dai vina pe altcineva”. Plagiatorul Mitoman sugerează că indispensabilul Oprea s-ar fi înţeles cu Iohannis… (care, după cum bine știm, s-a grăbit să laude inițiativa prin care i să mărea salariul, deschizând gura în fața presei care a căzut mută de uimire: uite, vorbește!). Și, vorba aia: pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.

  • Proaspăt re-uns în funcția de premier, Victor Viorel Ponta a declarat că vicepremierul Gabriel Oprea a fost „un om serios” în chestiunea creșterii salariilor demnitarilor, dar că nu a vorbit cu cine trebuie cand a vorbit cu presedintele Iohannis”. Apoi l-a luat peste picior (deși proaspăt operat): “celălalt președinte al României, Dan Mihalache, am auzit că nu este de acord”. Klaun Iohannis i-a răspuns, zdrobitor, pe Facebook, firește: că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât propriii subordonați”. Că-i o chestiune de principiu, iar “în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului. Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei”. Adică, dă, bă-napoi banii de vacanță, ‘r-ai al dreaq de băsist!
  • Dar să o luăm pe firul poveștii. S-ar putea să ajungem la concluzia că Ponta ori vrea să se despartă ca de un indispensabil folosit de Gabriel Oprea și garantul interesului național reprezentat de UNPR, ori să se baricadeze în Șparlament, fugind de la guvernare. Deci, film: șoptindu-și cu ură-n barba rară că e singurul care face prostii în țară, Victor Viorel Ponta a anunțat că va bloca mărirea salariilor demnitarilor. Că lui nu i-a zis nimica, că Opriță și Iohăniță s-au jucat cu bugețelul fără de el. Apoi a ieșit înlocuitorul de prompter prezidențial, Mihalache, să anuțe că Oprea s-a jucat singur. Așa că Ponta s-a uitat în jurul său să vadă cine ar fi avut acces la lădița de nisip unde se joacă el de-a guvernarea. L-a păstrat pe Oprea ca principal suspect și a tras-o pe Rovana Plumb de cosițe, apoi i-a pus piedică lui Teodorovici, că de ce n-au ascultat cum le-a lăsat el cu limbă de moarte atunci când a fugit (pardon, plecat) la Baku și la operație la Stambul că el nu este de acord cu un OUG de mărire a salariilor numai la unii, nu la întreg poporul bugetar. Și-acum așteptăm, că, vorba reclamei, așa-i politicos. Așteptăm să-l vedem pe Oprea dându-se ofuscat și stricând coaliția, dându-i prilej lui Ponta să se baricadeze în Parlament de procurori și așteptând ca noua majoritate să-și dea cu dreptul în stângul la guvernare după ce a avut el grijă să presare bugetul cu tot felul de capcane populiste și să submineze economia prin tăierea investițiilor (așa că ioc bani de la UE pe cereri de rambursare). Căci este clar, sub presiunea procurorilor, Ponta este nevoit să iasă de la guvernare. Dar o face în stilu-i caracteristic: se dă lovit în aripă și victimă când, de fapt, este vinovat de la primul rând plagiat în lucrarea de doctorat și până la ultima respirație trasă în piept pentru a slobozi în aer o nouă minciună.
  • Doar Victor Viorel Ponta este Țeparul nostru național, grecul fără de prihană, mândru că e român când își lasă barbă a la turka-bre-o-sarma-și-un-cafe, care se luptă cu oculta internațională. El este singurul îndreptățit să lase bugetu-n curul gol și să anunțe creșterile sale salariale și de ajutoare sociale. Apoi să se relaxează fiscal (mai ceva de cum s-a relaxat la Stambul). Doar știe să se joace și singur cu bugetul de să crape MTO-ul, nu trebuie să vină Găbiță să-l învețe ce și cum. Așa că în noua lege a salarizării a băgat creșteri salariale pentru toți bugetarii. Plus vestea bună a unor pensii speciale și pentru aleșii locali, după exemplul pensiilor speciale ale parlamentarilor. Că deja a dat cu porcușorul bugetar de pământ pentru pensiile speciale ale diplomaților, aviatorilor, funcționarilor din parlamente, cadrelor militare în retragere și rezervă, practic pentru toți dogarii sistemului, atât de nedreptățiți de odioasa guvernar Boc-Băsescu. Adică Ponta face cam tot ce-i posibil să lase „mortul” în ograda viitorului guvern, după modelul lui Călin Popescu Tăriceanu care a duduit economia până a lăsat-o leșinată în poarta lui Emil Boc.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.