Revista Tresei: S-a mărit salariul, începe vacanța. Ce căuta neamțu-n România?

Cârjocchio

Cârjocchio

Eugen Lovinescu povestea cum, în copilăria lui, la Paris, a văzut, într-un parc, un domn serios, îmbrăcat într-o pelerină neagră, mare, care se plimba, cu un aer marţial, pe alei. Contra unui franc, copiii intrau sub pelerina lui şi făceau pipi. Pe vremea aceea nu existau toalete în spaţiile publice, dar lumea încerca să păstreze aparențele. Cam așa încep să cred că este și cu aerul marțial, de președinte al României, al lui Iohannis. Sub mantaua lui se cam urinează toți. Iar acum i-au dat și francul aferent, mărindu-i salariul. Până și “Dragă Stolo” zice că majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari este „o mare măgărie” ce demonstrează că în România politica se face „la plesneală” și că argumentul adus de Klaun că așa se luptă cu corupţia este de o ipocrizie incredibilă: „argumentul cu corupţia, cu salariile mici este din nou o ipocrizie incredibilă, pentru că am văzut foarte limpede, avem cazuri de corupţie în justiţie, unde salariile sunt cu mult peste media din sectorul public”.

  • De fapt, Sistemul Ticăloşit i-a legiferat lui Klaus Iohannis primirea unui soi de mită (asta pe lângă avion, mașină nouă, dormitor de să-ntorci TIR-ul prin el și vacanțe la discreție). Normal că se zborșește până și europarlamentarul PNL la RFI: Am început să devin îngrijorat de restaurarea unor privilegii. Vreau să mă înţelegeţi bine, toată lumea vorbeşte că sectorul public trebuie să aibă o altă salarizare, care să aducă oameni competenţi şi în sectorul public, dar nu începi în primul rând cu miniştrii. Şi nu e vorba numai de 48 de funcţii de demnitar, pentru că de exemplu, toate indemnizaţiile primite de şefii cultelor din România, începând de la patriarh, arhiepiscopi, mitropoliţi, episcopi sunt corelate cu indemnizaţiile pe care le primesc miniştrii şi preşedintele ţării. Deci nu începi întâi cu vârful”. Bag seamă că interesul lui Ponta era să mărească salariile Mult Prea Fericiților Neamului, să nu-i mai cârâie că vrea să-i facă moschee lui Erdogan – prin care să-și plătească spitalizarea de la Istambul (sau vacanța, ce-o fi fost). Nu mai bine, în loc să-i tot accepte lui Ponta pipilicurile pe sub mantaua sa, Iohannis ar prinde curaj să-și aducă partidul la guvernare?
  • Presedintele Klaus Iohannis a semnat de cu de dimineață decretul de încetare a interimatului Generalului Izmană la conducerea Guvernului. Odată cu publicarea decretului prezidențial în Monitorul Oficial al Romaniei (adică de îndată, că doar e în subordinea Guvernului fițuica), interimatul lui Gabriel Oprea s-a încheiat iar Victor Ponta și-a reluat FacebookGuvernarea. Dacă tot a revenit în țară așa cum a plecat: pe furiș, ca și criminalul la locul faptei, Iohannis ni l-a restituit ca premier. Ponta a cerut, Iohannis și-a cântărit noul salariu și a semnat. Atât de repede încât nici nu s-a stins bine ecoul șontăcăielii lui Cârjocchio pe treptele Palatului Victoria.
  • Conform Ziarului Financiar, Executivul a supt din buzunarele românilor 2,8 miliarde de lei din supraacciza la combustibil. De remarcat și de făcut cuvenitul scandal: acești bani ne-au adus 0 kilometri de autostradă. A avut dreptate Băsescu când i-a întrebat pe Plagiatorul Mitoman și Madam Apcizăm Usturoiul (hardvarnista care era pe atunci ministru de Finanțe) pe unde-or scoate MTO-ul? A avut.
  • Acum că Generalul Izmană nu mai este chiar atât de indispensabil la guvernare, va avea timp să-i combată pe cei care-l acuză de plagiat. Cică a reușit să-l plagieze până și pe Nicolae Iorga. Cred că detractorii săi sunt “decât” invidioși. Generalul este atât de bun, încât Iorga a fost amabil să scrie cu mult înainte ca tatăl tatălui lui Oprea să se gândească că ar putea avea urmași, exact ce știa că ar avea de gând să scrie acesta în viitor. Deci nu este de mirare că Generalul Izmană doar și-a intrat în drepturi. De aceea a preluat fără să indice vreo sursa și fără să utilizeze ghilimele. Degeaba răii de la HotNews.ro prezintă astăzi noile dovezi de plagiat din lucrarea de doctorat a vicepremierului Oprea. Ieri Consiliul de Etică a Ministerului Educației (grăjdanismul creat cu ocazia exonerării de plagiat a lui Victor Ponta) l-a exonerat de acuzațiile aduse în spațiul public. În pas alergător și prezentând onorul la stânga (Culcat! Driepți! Play dead!), Consiliul Național de Etică a Cercetării Știintifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a emis un raport asupra tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, concluzia acestuia fiind (să trăiți!) că “suspiciunea de plagiat nu se confirmă, sesizarea nefiind susținută de alte dovezi concludente”. Membrilor acestei comisii le place să fie slugi cum îi plăcea lui Iorga cartea.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.