Revista Tresei: Platon, Oprea și Aristotel au furat și ei nițel!

Pentru onor înainte, prezentați plagitul!

Pentru onor înainte, prezentați plagitul!

Se pare că va deveni normă a interesului național: ca să fii premier, musai trebuie să fi plagiat în lucrarea de doctorat. Opera de căpătâi se va numi, de acum înainte, Lucrare de Plagiat și, pe post de logistică obligatorie, se va găsi pe viitor în ranița fiecărui candidat la funcția de premier. Că tot parafrazăm, ne uităm la Guvern și exclamăm: din fruntea acestui executiv ne privesc mii de pagini de plagiat!

  • Ca orice izmănar ce simte că va fi indispensabil cândva, Gabriel Oprea și-a tras la „sivică” un doctorat. Altfel zici, când te prezinți națiunii, ”General (cu en plus unu stele) Doctor Izmană”, nu? Se întâmpla în anul 2000 la Facultatea de Drept a Universității București, instituție de învățământ superior care scoate pe bandă rulantă plagiatori (pardon, premieri). Niște răi din mediul academic, invidioși că și-au muncit pe bune doctoratele și, pe cale de consecință, nu au nici o șansă să devină premieri, au venit cu probe în mass media cum că lucrarea lui Generattore (General Doctor, să trăiți!) conține o serie de elemente pe care comunitatea academică le include în categoria plagiatului. Adică o serie de calupuri întregi de text preluate ad litteram din lucrările altor autori, lucrarea fiind în esență un mixt de paragrafe amalgamate, fără a conține o introducere sau concluzii proprii”. Și, bătându-și joc de interesul național, acești invidioși au sesizat Comisia de Etică a Universității din București asupra faptului că teza de doctorat a lui Izmenattore (Indispensabil Doctor, să trăiți!), are probleme nu numai în ceea ce privește plagiatul, ci sunt sesizate și alte aspecte”. Chestii care țin de intendența unei lucrări de doctorat: cum să aliniezi paragrafele la ștok, cum să le încopciezi, să verifici dacă s-au pus ghilimelele regulamentare șamd.
  • Acum domn’ Interâmattore (Interimar Doctor, să trăiți!) are două soluții la îndemână: să-l numească ministru interimar al Învățământului pe sindicalistul Liviu Pop – el știe să mătrășească niște Comisii, de nu mai rămâne nici o posibilitate să pedepsești plagiatul și plagiatorul. Și-a demonstrat perfect grăjdanismul cu ocazia celuilalt Dottore, Operatul de la Stambul. Și să-l roage pe Ioan Rus de la Cluj să se pronunțe. Că noi știm că are păreri ferme despre plagiat. Și le-a exprimat ferm în calitate de ministru de Interne al Grupului Infracțional Organizat: ”de vreo 2000 și ceva de ani încoace, de la Aristotel la Platon, toți au plagiat. (…) Autorul emite niște teze, de aceea se numește teză de doctorat”. Deci, cum am putea noi traduce zicerile lui “Celălant”? Că Platon și Aristotel au furat și ei nițel. Așa că orice premier român, fie el și interimar, poate să zică liniștit: ‘Tu-ți Metafizica, Logica formală, Retorica, dar mai ales Etica, Aristotele – credeai că-s ale tale? Băi, Platone, tu cu dialogurile alea cu umbrele tale, este că habar nu ai fi avut că peste mii de ani cea mai teză de teză va fi emisă de către Prim-Plagiatorul României: “copy se dovedește, întotdeauna, identic cu paste”… ? Muriți, mă! Luați cu cucută!

* Așa că-i sfătuim pe copiii noștri să nu care cumva să încerce să ajungă prim miniștri: “Pentru o viață mintală sănătoasă, faceți-vă temele de acasă”.

Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.