Revista Tresei: Nu aduce anul, ce-aduce Ochiul și Timpanul

Nu aduce anul, ce-aduce Ochiul și Timpanul

Nu aduce anul, ce-aduce Ochiul și Timpanul

Poate n-ar fi rău ca președintele Iohannis să se apuce mai întâi de citit Constituția României și niște Hotărâri de-ale Curții Constituționale înainte de a scrie cărți. Pentru că, pas cu pas, calcă în străchini. Un exemplu este cel al participării la inaugurarea noului sediu Cyberint al SRI în condițiile în care există o decizie a Curții Constituționale prin care se explică de ce un astfel de centru nu are de ce să fie făcut și trecut sub controlul vreunei structuri informaționale existente sau inexistente din România.

 • Așa ar ști cum să nu gireze o încălcare a Constituției și cum să ceară revenirea în limitele acesteia. În loc să fi girat încălcarea deciziei CCR, mai bine se rezuma la verificarea stării vilelor ce-i sunt alocate prin protocol. Măcar atunci e inofensiv. Că dacă te uiți la fotografia de la inaugurarea centrului de monitorizare cibernetică a SRI la care a participat Iohannis (cred că numai ca să ne arate cât de insignifiant este Helwig), nu poți să nu citești, măcar cu ochiul minții, ceea ce spune Curtea Constituțională cu privire la noua mârlănie pe care i-a pregătit-o Mihalache soțului Întâilor Genunchi ai Țării (cinste cui îi poartă):
  „Curtea apreciază că, pentru asigurarea unui climat de ordine, guvernat de principiile unui stat de drept, democratic, înfiinţarea sau identificarea unui organism responsabil cu coordonarea problemelor de securitate a sistemelor şi reţelelor cibernetice, precum şi a informaţiei, care să constituie punctul de contact pentru relaţionarea cu organismele similare din străinătate [aşa cum prevede art. 10 alin. (4) din lege], inclusiv al cooperării transfrontaliere la nivelul Uniunii Europene, trebuie să vizeze un organism civil, care să funcţioneze integral pe baza controlului democratic, iar nu o autoritate care desfăşoară activităţi în domeniul informaţiilor, al aplicării legii sau al apărării ori care să reprezinte o structură a vreunui organism care activează în aceste domenii.
  Iar ceea ce înțelege prin „civil” și “control democratic” Întâiul Soț al Patriei se vede strict din fotografie. Și pare mai degrabă control demografic. Sau dermatografic, că nu prea mai știu ce cuvinte se potrivesc cu “am irosit votul pe tine.”
 • Și, nici nu a ieșit bine din prima strachină, că Președintele Iohannis pășește, voinicește, în alta. Iar i-a greșit Mihalache bilețelul. Zice Tăcutul Național: „România sprijină negocierile în formatul 5+2 privind rezolvarea conflictului transnistrean“. Numai că se egzistă o problemă (poate chiar două): „negocierile în formatul amintit sunt blocate de doi ani – chiar președintele Moldovei a cerut modificarea lor, iar ex-președintele României le-a calificat drept ineficiente. Sau o fi vrut să ne arate că nu tace el după cum îi zice Dictatorul?
 • De la atâta lapte și miere cât curg pe străzile și ulițele Patriei în Guvernarea Ponta, aflăm că Ministerul Finanțelor Publice a planificat împrumuturi de 2,755 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna iunie, din care 2,5 miliarde de lei prin cinci licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 255 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.”
  Hă? Adicătelea luăm bani ca să hrănim deficitul bugetului de stat? Adică din deficitul bugetului de stat se hrănește incomensurabila creștere economică măcăită zilele trecute de imberbul nostru Prim-Mitoman? Uite așa aflăm de ce au scăzut TVA la alimente: să se poată crește prețul la gaze cu 8 – 12% cu începere de la 1 iulie. Cu TVA de 24% firește. Că gazul e aliment de tras pe nas pentru persoanele care au rău de înălțime și nu se pot arunca de pe bloc.
  Tot de la 1 iulie, 225 de mineri (și familiile aferente) vor simți pe pielea lor ce înseamnă să-ți iei lapte și miere de la cei 3 ani de creștere economică consecutivă ai Guvernărilor Ponta. Direct în bot, prin concediere. Iar FMI atenționează că trebuie revizuit întregul cod fiscal deoarece guvernul nu va putea acoperi cheltuielile și găurile apărute de la recentele populisme anunțate de Ponta și susținute de noul USL (care trăiește, se lăfăie și huzurește furând din buzunarele noastre).
 • Între timp Vasile Blaga numără, ca Pristanda, voturi: „Matematica este simplă: în acest moment, PNL-ul are 173 de parlamentari, 13 are domnul Geoană. Deci, 186 până în acest moment. Pentru a cădea Guvernul este nevoie de 280 de voturi. Majoritatea în Camera este de 195, în Senat – de 85. Asta este matematica pură”. Matematica, ca matematica, dar practica are să o omoare: Nea Vasile a uitat să ne spună câți parlamentari de la PNL va certa el pentru că au lipsit de la vot.
 • Până la urmă Victor Ponta Ș-o va lua? Că a cam dat cu suspinatul la DNA.
  S-ar putea ca, măcar azi, baletul jucat de Victor Viorel Ponta întru salvarea amicului de mânării Dan Șova să-i fie nițel fatal.
  Premierul în funcție al României s-a prezentat, de mânuță cu un avocat, la sediul DNA. În care a intrat, dar nu ca marele și arogantul individ care redevenise în ultima vreme, ci ca un posibil inculpat – calitate pe care i-o dorim (și nu numai în Dosarul Șova). La intrare, Prim Plagiatorul Mitoman a fost scanat cu un detector de către ofițerul de serviciu, lucru care se întâmplă rar pentru demnitarii de prim rang chiar și când folosesc aeroportul în drum spre Dubai. Apoi i s-a confiscat telefonul. Așa că, iaca, Crăciun în luna iunie!
  Deocamdată nu se ştie calitatea în care Ponta este la DNA, martor sau inculpat. Nu se cunoaşte nici dosarul în care va fi audiat, dar este posibil să fie vorba de dosarul lui Dan Şova. Totuși, o știre de pe HotNews îmi face cu ochiul: “Rompetrol S.A. si-a cerut insolventa/ Motivul este obligarea de catre instanta sa plateasca in solidar cu Alexandru Bucsa si Petrica Grama suma de 58 milioane dolari Ministerului Finantelor”.
  Deci, degeaba i-a grațiat Mitomanul Plagiator pe kazahi și aceștia au jurat pe roșu că fac nu știu ce fond de investiții și alte bla-bla-bla-uri? Sper că vin procurorii DNA cu o solutie despre de unde mai recuperam fondul de investitii de un miliard, cumpararea de actiuni de 200 de milioane. Și aș vrea să văd cum o să o scalde Mitomanul Plagiator cu cele 400 de milioane făcute cadou la kazahi.
  În final, Victor Ponta a căpătat calitatea de suspect în Dosarul Dan Șova și a fost pus sub învinuire pentru: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilo. Cu adevărat șef de Grup Infracțional Organizat, impropriu numit Premier… Pentru toate acestea nu trebuie aviz pentru începerea urmăririi penale, întrucât nu era ministru atunci. Există și infracțiunea de abuz în serviciu pentru care trebuie aviz de la Cameră întrucât infracțiunea de numire a partenerului Șova ca ministru (în formă repetată) s-ar fi petrecut în calitate de prim-ministru.
  După câte știu eu, dacă Premierul este urmărit penal, Președintele îl poate suspenda din funcție.
  Iar conform Noului Cod Penal, calitatea lui Ponta este cea de urmărit penal.
  Deci, ce mai așteaptă Iohannis?
  Sper să că nu iese la ora 13.00 ca să tacă degeaba.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Revista Tresei: Nu aduce anul, ce-aduce Ochiul și Timpanul

 1. doru cu motoru` zice:

  Din Comunicatul DNA :
  „Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate.”

  Din nou copy paste !!! Bai nene ,suntem de rasul curcilor !!!

  http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=6361

 2. Sare'n Ochi zice:

  Până la urmă DNA a trimis și la Camera Deputaților o cerere de încuviințare a urmăririi penale a numitului Victor Viorel Ponta.
  Conform art. 109 din Constituţie: (2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
  Deci, este bună schizofrenia asta a lui Ponta: când deputat, când prim-ministru, nu?
  Deci Iohannis poate încuviința urmărirea penală a membrului și șefului Guvernului Ponta, dar nu și pe cea a deputatului Ponta.

 3. doru cu motoru` zice:

  Ponta refuza sa demisioneze: „Nu suntem intr-o DICTATURA” A fost bun din nou ,Dumnezeu cu aceasta tara , si DNA nu l-a pus sub acuzare in mandatul lui Basescu. 😀 😀
  Sa vedem ce zice „partidul interesului general”? a lu` nea incruntatul…

 4. doru cu motoru zice:

  Ramai fara cuvinte…..

  „Cu câteva săptămâni în urmă am probat de ce Direcția Națională Anticorupție nu avea competențe și în Gorj. Soția procurorului Dănuț Volintiru, numărul trei în DNA central, a primit în ultimii ani sume fabuloase, ce depășesc lejer 10 miliarde de lei vechi, pentru diverse autentificări notariale, de la șefi de instituții și companii publice cu probleme penale. Ultimul cotizant este Laurențiu Ciurel, urmărit penal în Dosarul Șova, cauză penală aflată chiar la DNA central. El i-a îndesat în luna martie a.c., notarului Daniela Volintiru, în poșetă, nu mai puțin de 6 miliarde lei vechi!
  Așa cum era de așteptat, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a reacționat rapid. După ce a trecut în revistă dosarele penale ale unor greuceni din Gorj, aflate la dospit de ani de zile, a cerut accelerarea lor.
  Și iată-ne cu procurorii DNA dând, în sfârșit, roată, în jurul gardului rezervației de infractori patronate de Victor Ponta în Gorj. Așa cum era de așteptat, oamenii lui Kovesi au intrat pe unde au găsit gardul mai slab, și au luat cu asalt Primăria Târgu Jiu și unele structuri subordonate.”
  http://www.gorjnews.ro/slider/procurorii-dna-au-spart-gardul-rezervatiei-de-infractori.html

 5. doru cu motoru zice:

  Telegrafic dupa „declaratia” lui Ponta :
  – un atac nemaintalnit la statul de drept
  – un discurs manipulatoriu demn de un hot
  cocluzia : DEMISIA !!

 6. doru cu motoru` zice:

  ALERTA DE ” TSUNAMI ROSU ” PENTRU ROMANIA !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.