Revista tresei: Să ne batem joc de țară, fără șovăială!

Klaus la Neptun, oarecum dezorientat de lipsa automatelor de napolitane. Măcar perdelele și cantina să fi fost în ordine și să nu fi vândut Ductatorul Băsescu Flota...

Klaus la Neptun, oarecum dezorientat de lipsa automatelor de napolitane. Măcar perdelele și cantina să fi fost în ordine și să nu fi vândut Ductatorul Băsescu Flota…

Cine a zis că numai marți sunt trei ceasuri rele? Uite că nu mai este zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu se întâmple porcării în Parlamentul României, în România în general. Avem o clasă politică auto-imună care, cu cât îi arestezi mai mulți membri, cu atât știe să dezvolte legi prin care să se apere. Grupul Infracțional Organizat a înviat! Cu adevărat a înviat – cu Legea pre Lege călcând!

 • Camera Deputaţilor a decis că primarii arestaţi îşi pot păstra funcţiile. Asta pe principiul nevinovăției absolut prezumate în cazul în care primarul este de la partidul aflat la putere. Puteau să anexeze la lege inclusiv o scuză standard de genul: “Onorată instanță, i-am zis denunțătorului: ia treci mătăluță în șpagat – să-mi demonstreze cum se va face podul din fonduri publice. Șpagat, nu șpagă – oi fi fost mai răcit în ziua aceea, o fi fost dânsul surd, când a plecat m-am trezit cu plicul pe birou. În limba noastră au intrat tot felul de cuvinte care o distrug”. Ce bine i-ar fi stat lui Nichita în fața judecătorului de drepturi și libertăți, având lecția învățată: “I-am zis: fă-mi copii după documentație la secretariat. Și m-am trezit că-mi scârțâie patul”.
 • Premierul Victor Ponta ne zice că dacă procurorii nu au probe să-l trimită în judecată pe senatorul Dan Șova, urmărind doar arestarea sa preventivă, înseamnă că magistrații s-au înțeles cu PNL să facă „circ” în acest caz. Dar lung mai fu drumul de la „procurorii băsiști” la cei, chipurile, peneliști. Și văd că a fost parcurs pas cu pas, mai greu fiind primul pas, cel în care Președintele Absent Klaus Iohannis, după ce a certat Parlamentul de s-a zgâlțâit de râs Facebook-ul, supărat că iar l-au scăpat senatorii de arest pe Dan Șova, a dat o fugă la mare să vadă dacă Dictatorul Băsescu n-a lăsat și Vila de la Neptun în paragină așa cum a lăsat Cotroceniul. Am scris mai sus „chipurile”, că nimeni nu mă prostește că USL nu trăiește, nu fură de la noi.
 • De la votul în cazul Șova au lipsit senatorii PNL: Antonescu Crin (Căcărău), Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoraș Viorel și Florian Daniel Cristian. Cu toate acestea, observ că nearestarea lui Șova este privită ca o mare victorie a PNL dată în contra corupției. Iară lui Klaus Iohannis i se transmite analistic că trebuie să aibă alte preocupări strategice în primele 6 luni de mandat conform Constituției, nu „să se certe” cu toți politicienii corupți. „Să se certe” nu e băgat întâmplător comunicațional, doar gudurăii Primului Tăcut al Țării și-au însușit teoria Antenelor și Româniilor TV cu și despre scandalagiul de Băsescu. Păi, scrie undeva în Constituție că trebuie ca noul președinte să scrie o carte, două, în loc de strategia pe apărare a neamului? Deh, hârtia igienică nu suferă de uzură morală. Te ștergi cu ea la dos, o reciclezi și-o faci tot hârtie igienică. Niciodată șervețel.
 • La cum a luat ginerele lui Blaga 5 contracte cu statul într-o singură zi, direct de la Șova, Vasilică l-a salvat pe Dănuț și acum așteaptă recompensa. Să nu-i rămâie fetița plânsă singură în casă și cu soțiorul la răcoare. A fost el capabil să se dea plecat din București pe când era ministru de Interne și subordonații săi asediau cu chipiurile Palatul Cotroceni numai din cauza faptului că Băsescu și-a permis să pomenească numele ginerelui său, de ce să nu fie capabil acum să-și trimită colegii să se deplaseze în interese personale antamate de mai de multă vreme? Că pe Antonescu a fost suficient să nu-l trezească. Apoi s-a îmbățoșat că îi va sancționa pe cei care au lipsit nemotivat, făcând praf și campania de dezinformare pornită pe internet, cea prin care absența de la vot a senatorilor PNL era prezentată ca o mare victorie. Mă întreb cum îi va sancționa, nu îi va mai primi în casă, așa cum l-a amenințat pe ginerică dacă mai face afaceri cu statul?
 • Așa deci: foștii subalterni ai Alinei Bica i-au săltat acesteia soțul. Să nu cumva să nu credem că întreaga familie a fost băgată și răs-băgată în afaceri necurate. Și să nu ne mai întrebăm de Șova. Și nici de Tata Socru și, Doamne ferește, de diversiunea Rarinca. Este suficient să știm că Ovidiu Tender, anchetat, arestat și trimis în judecată cu propunere de ani grei de pușcărie a trântit un denunț penal și în contra soțului.
 • De la o vreme eram ca un orfan. Și nu orfan de Băsescu, ci de Căcărău. Nimic nu îmi mai era pe plac de când Cel Mai Adormit Politician al Neamului a dispărut din spațiul public. Dar cum de Rusalii și până prin preajmă am fost copil cuminte, Iisuse Țestoase al Politichiei de mărgăritar s-a îmbunat de mine și pofta mea de a revedea refacerea găștilor politice și mi-a dat vestea cea bună: Antonescu se reîntoarce în politică și va beneficia de propria sa aripă liberală. Dacă ar mai fi trăit Conu’ Dinu Costache Putruriciu, ar fi lăcrimat de bucurie la știrea aceasta! Asta mi-a mai înseninat ziua după ce PNL și PSD s-au înțeles pe Legea electorală ca, din 2016 să rămână numai ei pe scena politică.
Acest articol a fost publicat în Viața bate câmpii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Revista tresei: Să ne batem joc de țară, fără șovăială!

 1. doru cu motoru` zice:

  Salutare 🙂 bataia de batjocura 😀 este dusa cu noi . Pentru noi. EI n-au ganduri ;rezolvate fiind toate cele trebuincioase ,inspectam obiectivul vila din Neptun si la final imburdarea** in euro. Si iata apare Ponta , care dupa pupatul protocolar al fundului prezidential ,ne explica cat de democratic va proceda , luandu-i fata din nou lui johannis ,vorbind de necesitatea organizarii unui referendum . Johannis nu a avut curajul sa pomeneasca de referendum ,deoarece el face un altfel de politica. O politica in care in calitate de presedinte a uitat ca poporul este suveran ; iar un referendum este obligatoriu pentru presedinte in primul rand. dar nu despre referendumul din 2009 ,pitit de Johannis cine stie pe unde , fac acuma vorbire. Ci la alta bataie de joc la adresa noastra ; ma refer la votul romanilor din strainatate.Care nu se poate face nici cum; nici chiar cu porumbei voiajori .Sa nu ne amagim ,ori ce fel de sistem de vot se va adopta pentru diaspora ,ponderea voturilor acesteia in economia totala nu este determinanta. Determinanta este atitudinea fata de acordarea dreptului de vot; solidaritatea celor de acasa cu cei din diaspora, in cea mai mare parte solidari pentru banii trimisi acasa. Asa ca din acest colt de sararie ,sa-i aducem aminte presedintelui ca deocamdata la capitolul realizari pentru popor ,este un zero intins pe sase luni , iar despre votul (s)i pentru diaspora, poftiti si cititi
  Domnule Presedinte Johannis
  „In 2003, cind ii titiia curu’ lui Nastase ca nu se aduna suficiente voturi la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, s-a dat o ordonanta de urgenta prin care romanii au putut vota si ELECTRONIC. Repet: se intimpla in 2003, adica acum 12 ani! Azi, in anul de gratie 2015 se discuta si iar discuta despre cit de greu e, vai, sa introduca acest sistem de vot sau pe cel prin corespondenta! Sa ne explice Nastase cum a facut atunci, in 2003, poate avea el o reteta secreta.
  ” ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.93 din 9 octombrie 2003
  pentru exprimarea votului prin mijloace electronice la referendumul naţional privind revizuirea Constituţiei”
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=50826
  Nu sunt fan Turcescu ,dar de data asta sa recunoastem ca a procedat ca un gazetar !!
  http://www.turcescu.ro/2015/06/de-ce-ne-mintiti-ma-ca-nu-se-poate-in-2003-cum-de-s-a-putut/
  ** imburda = vb. v. cădea, …. prăvăli……. răsturna (dex.ro)

 2. calinakimu zice:

  In curand nimeni nu va mai pricepe nimic,confuzia va fi tot mai mare…Nu se va mai sti cine este de fapt arestat?! Poporul sau politicienii? Atata timp cat cei arestati isi pastreaza functile si averile facute din furat, cand poporul continua sa fie jefuit si se zbate in lipsuri si nedreptati, cei pedepsiti cine sunt de fapt? Prostii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.