„Cetățeanul Calafat” gonflează scuze. Pe când demisia?

de Ștefan Ciocan

„Superman” Arafat a dat, din nou, greș. Echipele de salvatori coordonate de medicul româno-palestinian s-au uitat peste 30 de ore la o femeie care stătea pe un bloc așteptând să cadă, de parcă ar fi fost mărul cu care Newton a descoperit gravitația. Drama femeii sinucigașe este al treilea examen picat de echipele de salvatori coordonate de „super-eroul” Arafat, un personaj mai degrabă decupat din filmele de desene aminate decât din realitate. Și cu toate astea „tătucul” SMURD este un personaj nu numai real, dar și foarte bine adaptat metehnelor balcanice. Arafat apare întotdeauna acolo unde nu mai este nimic de făcut, coordonând, practice, evacuarea cadavrelor și a răniților, pe cât posibil cât mai la vederea camerelor echipelor TV. Așa s-a întâmpat la incendiul de la Maternitatea Giulești din București, unde intervenția „în trombă” a medicului Arafat nu a ajutat cu nimic. Tragedia se produsese! Lui Arafat nu i-a rămas decât că facă pe deșteptul în fața camerelor de luat vederi, profitând de tragedia micuților arși în incubatoarele maternității, pentru a mai pune o piatră la piedestalul falsului erou. Între timp, stând în umbra statuii care i se ridica, Arafat cumpăra ambulanțe la prețuri mult umflate pentru un serviciu pe care se laudă că l-ar fi inventat el, dar în realitate este copiat după alte asemenea sisteme de intervenții în situații de urgență, care există de mulți ani și sunt mult mai eficiente în țările Europei.
Afacerile lui Arafat cu ambulanțele și echipamentele cu care este utilat SMURD au ieșit din sfera de interes a autorităților. În fond, cine să acuze un super-erou!? Iar presa și interesele politice au făcut din Arafat un erou, numai bun de folosit în lupta electorală. Adversarii lui Traian Băsescu, singurul care a avut curajul să-l dea jos pe medicul palestinian de pe soclul pe care l-au urcat televiziunile, au scos oamenii în stradă la proteste pentru o falsă problemă, desființarea SMURD. Chiar și în Deva, Arafat și-a găsit susținători care au protestat, zile în șir, în centrul orașului pentru susținerea medicului criticat de Traian Băsescu. Cu sprijin politic, unealta USL în lupta cu Traian Băsescu, a reușit să ajungă coordonatorul suprem a echipelor care trebuie să intervină în situații de urgență. Aici și-a arătat adevăratele limite și intereseul pentru salvarea vieților. De fapt, Arafat este interesat de echiparea SMURD cu ambulanțe cumpărate la supra-preț și mult mai puțin de organizarea unui serviciu eficient.
Moții s-au dovedit mai eficienți decât oamenii lui Arafat în salvarea și recuperarea medicilor căzuți cu avionul în Apuseni. Au murit atunci două persoane pentru că Serviciul coordonat de Arafat nu a reușit să ajungă în timp util la locul accidentului aviatic. La nici un an de la tragedia din Apuseni, oamenii de la ISU nu au fost capabili să salveze supraviețuitorii unui accident de elicopter cazut în Mamaia. Super-eroii lui Arafat au vâslit cu o barcă pneumatică spre epava elicopterului căzut în lac. Arafat a găsit atunci doar scuze. Chestia cu demisia se pare că este tot atât de necunoscută pentru arabi cât și pentru români. Tot cu scuze a venit Arafat și în cazul femeii care s-a sinucis după ce salvatorii au privit-o neputincioși mai mult de 30 de ore, timp în care nu au găsit o saltea pneumatică cu care să o salveze pe sinucigașă. Este de necrezut ca ISU București să nu aibă în dotare o asemenea saltea, care a fost adusă de la Pitești. Halucinată a fost declarașia lui Arafat: „Dacă voia să se sinucidă, puneam degeaba salteaua, pentru că sărea în altă parte”. Păi şi-atunci la ce au mai stat câteva zeci de lucrători ISU și polițiști să se uite la femeia sinucigașă așteptând să sară? După spusele lui Arafat, trebuia lăsată în pace, că dacă voia să se sinucidă oricum o făcea.
Discutăm totuși despre un om în depresie, cu voința și gândirea alienate, pe care statul are datoria să îl apere. Odată cu saltul în gol al femeii, ar fi fost de bun simț ca Arafat să-și fi prezentat demisia, chiar cu riscul ca, cine va veni după el să găsească și urmele afacerilor nebănuit de profitabile cu autospeciale SMURD.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Cetățeanul Calafat” gonflează scuze. Pe când demisia?

  1. calinakimu zice:

    Insitutile guvernate de acesti jefuitori guvernamentali, nu sunt capabil sa tina acest popor pe linia de plutire, nici „en detail”, nici „en gross.” In schimb sunt experti la talharitul „en gross”…Ce vrei…nu le poti avea pe toate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.