Când va introduce guvernul Ponta Programul ”Prima Arestare”?

prima arestareCu o majoritate demnă de invidiat, senatorii României s-au grăbit să modifice art. 202 alin. 1 Codul Penal, înlocuind ca temei pentru arestarea preventivă sintagma “suspiciuni rezonabile” cu “probe temeinice”. Am observat că, în graba lor de a-și scăpa sensibilele piei de răceala cătușelor, acești senatori ai României au uitat să modifice și Art. 223 CPP, în care, chiar și la o citire pe diagonală, am identificat de două ori folosirea odioasei exprimări “suspiciuni rezonabile” în legătură cu temeiul arestării preventive. Motiv pentru care le-am sugera politicienilor să ia legătura cu Premierul Victor Ponta, care tocmai ce i-a lăudat pentru voința lor copleșitor majoritară și să-i ceară să promoveze, prin OUG, Programul Prima Arestare. Prin acesta, cei de la SRI să fie obligați să introducă un soft la telefonia mobilă prin care să avertizeze, exact ca la oricare alt serviciu prin telefonie, că “pentru o mai bună colaborare cu organele statului, această convorbire va fi înregistrată, continuarea acesteia constituind acceptul dumneavoastră pentru înregistrare”. După care: “pentru discuții despre șpagă și mită, apăsați tasta 1; pentru discuții despre angajări în slujba statului prin trafic de influență, apăsați tasta 2 (a, doamna senator Cordoș, domnul cu care doriți să conversați nu este momentan disponibil, a apăsat ieri tasta 1); pentru discuția cu un judecător favorabil, apăsați tasta 3; pentru un procuror favorabil, tasta 4; pentru a fi preluat de urgență de un echipaj de specialitate de-al nostru în vederea unui denunț penal, tasta 5; pentru loc de cazare în locațiile instituției noastre, așteptați sireana Poliției” șamd.

Firește, pentru privilegiații sistemului, softul va fi obligatoriu echipat cu posibilitate de bruiere a înregistrării de genul: “pentru a bruia înregistrarea discuției, trageți des apa la WC, vorbiți în lift, sau dați muzica mai tare”.

Este evident că cea mai bună metodă de bruiere este vorbitul în gând, dar, cine suntem noi să intervenim în calea dorinței firești de șpagă și trafic de influență a politicienilor?

Am sugerat, n-am achiziționat softul… (sperăm că Sebi Ghiță e pe recepție)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Când va introduce guvernul Ponta Programul ”Prima Arestare”?

  1. doru cu motoru` zice:

    Poate da Marx , Engels , Lenin si cu voia Dvs. Ion Iliescu ,ca programul „PRIMA ARESTARE ” ,sa debuteze chiar de vineri …..
    Printul mortilor din Teleorman stie ……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.