Drumul bucii (despre turul prezidential din Sibiu)

Paltonul-slipCu nespusa mândrie a românului care și-a recăpătat țara înapoi în 16 noiembrie 2014 – zi de vibrante semnificații, am aflat din ziare că o companie de turism din Sibiu ne propune celor care ajung în fosta Capitală Culturală Europeană un tur absolut necesar în contextul noii Epoci de Mărețe Împliniri: o vizită în principalele locuri care i-au marcat devenirea Mult Iubitului Actualului Președinte al României. Turul este organizat de o companie privată și va fi disponibil pentru turiști începând cu 1 mai 2015. Pentru noi, cei care ne-am propus să înscriem în rândurile noastre adâncul și vibrantul Omagiu al Noii Epoci, ni s-a făcut turul mai repede.

„Este un tur mai special, pornește de la casa unde a copilărit când era foarte mic președintele, la casele în care a copilărit când era mai mare, apoi a adolescentit, a sărutat Prima Viitoare Doamnă a Țării, a Meditat, a Ascultat, n-a Avut Ghinion, și se termină la Primărie. E o rută frumoasă, atinge toate punctele importante din viata domniei sale, toate care sunt în Centrul Istoriei: toate Tăcerile Semnificative, nu o să ieșim din ceea ce ne-a scris pe bilețele domnul Mihalache, chiar dacă scrisul este cam lăbărțat, ceea ce și explică de ce pare președintele că vorbește atât de tărăgănat. De altfel de aceea și durează atât de mult circuitul” – ne-au dezvăluit, în premieră, organizatorii.

Klaus promitea de mic copil să fie ceea ce este acum și mai mult decât atât. Și acum, pătrunsă de misiunea ei de ghid prin tainițele copilăriei Președintelui, cu ochii strălucitori, Hanna, fostă colegă de grădiniță își deapănă emoționată amintirile despre cum acesta a dat cu paltonașul de ghidonul tricicletei, supărat că nimeni nu vine să i-l ia ca el să se poată avânta în cursa pentru șefia grupei mici. Care șefie, am aflat, și-a adjudecat-o, pas cu pas, pedală cu pedală.

De altfel, după cum am aflat din turul de un ceas jumătate prin Sibiul natal, pentru care am plătit 50 de lei, să pătrundem în tainele devenirii actualului președinte al României, cariera acestuia este jalonată de un lung șir de paltoane trântite de diverse mijloace de transport. Am încercat să aflăm dacă este vorba despre un obicei săsesc, așa cum la români trântitul căciulii de pământ exprimă exhibarea nădufului ancestral, dar nimeni n-a știut să ne zică. În orice caz, toate acele paltonașe și paltoane au fost păstrate cu sfințenie și zilele acestea municipalitatea sibiană intenționează să deschidă un muzeu memorial cu ele.

Mai mult, la Sibiu, pe modelul finlandezilor de la Compania Nokia – care au un concurs de aruncat cât mai departe telefonul de firmă, sibienii au promis un festival al trântitului paltonului. “O selecție mai bună a celor care-și doresc cu adevărat o carieră în viață, nici că se poate. Trebuie să promovăm mai bine România, Sibiul ca municipiu natal, din punct de vedere educațional și din punct de vedere cultural, și mai ales din punct de vedere al modelelor, pentru că sunt atât de puține modele în țara asta, cineva care merită promovat, le numeri pe degete și ne-am gândit că Președintele este un model care merită promovat din aceste puncte de vedere.” – ne-au asigurat organizatorii.

Am fost asigurați că acest Festival va lansa o adevărată producție locală pe orizontală, aducând prosperitate: designul și producerea de paltoane transformând Sibiul într-un adevărat Milano al Paltonului. Chiar ni s-a prezentat o mică colecție de primăvară-vară de paltoane. Am fost impresionați de paltonul-slip inspirat de recenta vizită a Președintelui în Madeira.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Drumul bucii (despre turul prezidential din Sibiu)

 1. calinakimu zice:

  Cu cat investitia este mai mare, in orice, cu atat pierderile sunt pe masura, dar si castigul. Daca investitia este in caracterul oamenilor, pierderile sunt totale…

 2. doru cu motoru` zice:

  …festival al trantitului paltonului??? 😀 😀 😀

 3. doru cu motoru` zice:

  „Un grup de tineri organizeaza un protest, pe 3 mai, la Timisoara, in care va cere demisia lui Victor Ponta. „Victor Ponta reprezinta pentru multi chintesenta raului din ultimii 25 de ani”, spun tinerii.
  Protestul este anuntat pe Facebook, pe pagina „Jos Guvernul Ponta! Azi in Timisoara, maine-n toata tara!”

  „Bomba la adresa democratiei a fost dezamorsata prin vot de romanii din diaspora si de generatia Facebook, deveniti eroi peste noapte si fara sa-si doreasca probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se faceau ca nu vad, netul, contul de Facebook, pozele, filmele si smartphone-urile au fost armele romanilor care au simtit pericolul la adresa unei libertati democratice.

  Victor Ponta nu mai are nici putina credibilitate pe care o mai pastra in plan extern. Cum se va simti de acum incolo cand, pe langa stigmatul plagiatului, va trebui sa poarte in fata liderilor europeni si bolovanul unui totalitaritarism de neinteles in lumea civilizata? Ce le va spune omologilor sai, cand il vor intreba de ce au fost nevoiti sa plateasca jandarmi, sa aiba circulatia blocata pe strazi, sa auda scandari in capitalele lor?

  http://www.aktual24.ro/timisoara-cheama-romanii-in-strada-sa-l-dam-jos-pe-micul-ceausila/

  Doamne ajuta !!!

 4. mariusmioc zice:

  Offtopic, dar cred eu, de semnalat: Tăcere asurzitoare a mass mediei românești cu privire la înfrîngerea lui Stănculescu la CEDO
  https://mariusmioc.wordpress.com/2015/04/22/tacere-asurzitoare-a-mass-mediei-romanesti-cu-privire-la-infringerea-lui-stanculescu-la-cedo/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.