Te spovedești și câștigi. Și tu și Biserica

După ce Direcția Națională Anticorupție a dovedit că spovedania te eliberează nu numai la figurat, ci chiar la propriu (vezi cazurile Pescariu și Stelu’ omul lui Cocoș, proaspăt scoși de sub urmărire penală că s-au spovedit bine), Peste Măsură de Prea-fericitul Patriarh Daniel s-a gândit că este cazul să înființeze un Serviciu Monahal de Informații. Să nu care cumva să se piardă afacerea care stă, se pare, în spatele oricărei spovedanii.

Structura, va fi tutelată chiar de către Patriarhia Română și va raporta direct Patriarhului prin informare “gură plecată la ureche”.

“Să dăm ce zarului?” – zice-se că s-a întrebat Patriarhul de față cu un grup de Înalte Fețe Bisericești după ce a aflat de scoaterea de sub urmărire penală a denunțătorilor din cazul Microsoft. “Să ne lăsăm aleatorului sau să aruncăm și noi zarul și să trecem de partea bunelor practici? În fond Biserica a inventat atât Inchiziția, cât și spovedania și beneficiile sale sufletești. Este timpul să ne adaptăm vremurilor și să împletim spiritualul cu materialul. Că fără materialul ban, nu se salvează nici sufletul, nici libertatea posesorului acestuia”.

Așa că s-a creionat rapid, pe spatele unei icoane făcătoare de minuni, un plan de Serviciu Monahal de Informații care să surclaseze laicele SRI,  SIE, SPP, DIA, DIPI și STS. Surse acoperite de taina spovedaniei ne-au mărturisit că serviciul  se va ghida în activitate atât pe percepte religioase, cât și pe regulamente laice. “Adevărul te va elibera”, îi va zice agentul SMI celui chemat la spovedanie “să recunoască că e porc mistreț”. Pentru a fi politici corect se vor instala panotaje speciale în locuri vizibile cu mesajul: “Nu numai Dumnezeu te ascultă”. Iar în momentul spovedaniei, preotul va fi obligat să declame înainte o litanie (gen citirea drepturilor): “dacă sunteți de acord cu înregistrarea spovedaniei ziceți amin. Continuarea spovedaniei înseamnă acceptul de a fi înregistrată și folosită după buna cuviiință”.

Bănuim că altă conotație, chiar contondentă, va căpăta afirmația SMI-stului adresată enoriașului: “te miruiesc”, decât în cazul lui Dan Șova – miruit de fosta judecătoare Jipa și salvat de către Senat de cătușele DNA.

(scris pentru Academia Cațavencu)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Te spovedești și câștigi. Și tu și Biserica

  1. calinakimu zice:

    Departamentul „Spovedania mantuitoare” nu se bazeaza pe adevarul mantuitor. Se bazeaza pe XI porunca, care spune clar : NU JUDECA ! Pai cu oameni buni, chiar vrem sa incalcam una dintre cele zece porunci din Biblie?!

  2. doru cu motoru zice:

    HRISTOS A INVIAT !
    ps astazi la Cotroceni ,cine ,cui se va „spovedi”? si be ,cine va sta pe scaun : VVP cand va vorbi herr Johannis,sau herr Johannis ,va sta in picioare cand va vorbi VVP ?? 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.