La Judecata de Apoi, nu există imunitate

Este sau nu corupția un păcat în opinia religiilor creștine? Printre cele 10 porunci regăsim câteva care ar putea să-i incomodeze pe corupți la Judecata de Apoi, unde nu există imunitate,  nici cârdășie a penalilor și nici Ponta nu mai are competențe.  Ce spune Decalogul?!

 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tău; să nu ai alți dumnezei afară de Mine. Cu toate astea pentru cei mai mulți politicieni șeful de partid, cel care poate asigura un loc pe lista electorală, care poate să ofere o sinecură bănoasă sau doar protecție în fața legii este de multe ori înlocuitorul lui Dumnezeu.
 2. Sa nu-ți faci chip cioplit, nici alta asemănare, nici să te închini lor. Cum ar putea fi definit politicianul care așteaptă să fie adulat de electorat și mai ales de subalternii săi și în același timp îl omagiază și îi pupă sârguincios dosul șefului său politic?
 3. Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert. Rugăciunile și parastasele electorale, sărbătorile de Paște și Crăciun petrecute alături de oamenii de rând doar în anii când sunt programate alegeri, invocarea justiției divine în cazurile de anchete penale sunt tocmai încălcări ale decalogului de către politicieni. Mulți dintre aceștia își fac cruce cu mare sârg ori de câte ori au ocazia să mai prostească electoratul credincios.
 4. Adu-ți aminte de ziua Domnului și o cinstește. Aici politicienii punctează în relația cu divinitatea sărbătorind prin nemuncă chiar mai multe zile decât ce a Domnului.
 5. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, că bine să-ți fie și mulți ani să trăiești pe pământ. Urmează ca la judecata de apoi să fie stabilite anumite fapte și interpretarea lor. De exemplu trebuie definit exact dacă o firmă cu care se fură bani publici și care este pe numele tatălui sau mamei politicianului, sau averile trecute pe numele lor poate fi sau nu considerate ”cinstire”.
 6. Sa nu ucizi. Oare copiii și bătrânii morți din cauza sistemului sanitar prost gestionat de guvernele care au condus România în ultimii 25 de ani, girate de clasa politică intră la socoteală în ceea ce privește această poruncă? Ca să nu mai vorbim despre morții Revoluției și Mineriadelor pentru care, tot cu complicitatea clasei politice nu s-au găsit încă vinovați.
 7. Sa nu fii desfrânat. Chefurile cu minore, nopțile petrecute de parlamentari împreună cu dame de companie prin camerele plătite din taxele și impozitele contribuabililor, promovările politice contra favorurilor sexuale și hărțuirea colegelor de partid se încadrează perfect în ”latura obiectivă” a acestei porunci.
 8. Să nu furi. Pentru oameni: Locuri de joacă la prețuri uriașe. Garsoniere sociale la preț de vilă de lux. Sens giratoriu la preț de bloc de locuințe. De cealaltă parte: Vile de lux cu drumuri private construite de Primărie. Excursii în locuri exotice. Limuzine de serviciu etc. Și toate astea din salarii de bugetari.
 9. Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău. Oare atacurile murdare și bălăcăreala din campania electorală sunt suficiente pentru câțiva ani de primire călduroasă în cazanul cu smoală?
 10. Să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău. Este greu ca politicienii să poftească ceva ce este al aproapelui lor pentru că își permit să aibă totul, sau aproape totul: putere și bani. Pentru că tera mult și-ar dori probabil respect dragoste și cinste, trei elemente pe care nu le cunosc și cu care nu au nimic în comun.

Cred că este evident cei mai mulți exponenți ai actualei clase politice din România nu ar avea  ce să caute în biserici. Și cu toate acestea principalul agent electoral a clasei politice este tocmai biserica. Fără rușine, ierarhii BOR privesc cum o șleahtă de păcătoși conduc țara uzând printre altele și de elemente legate de doctrina religioasă. În loc să ia atitudine față de miruirea unui corupt și folosirea unor simboluri sfinte în lupta politică împotriva DNA, patriarhul BOR îi dă lui Marean Vanghelie certificat de bună purtare pe care să-l folosească în fața instanței. Este foarte greu să funcționeze justiția socială într-o țară în care electoratul este excesiv de religios și în condițiile în care Justiția Divină are reprezentanți corupți în România.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la La Judecata de Apoi, nu există imunitate

 1. calinakimu zice:

  Nu stiu cum o fi la Judecata de apoi…Cu siguranta insa ca ceea ce vedem ca se petrece acum si aici este lipsit de ORICE judecata, ratiune, logica…Din fericire nu-mi fac iluzii . Ceea ce se petrece este normal sa se petreaca. Legea cauzei si a efectului functioneaza implacabil.
  Poetul Villon spunea undeva…”Lătură ne-am ales, avem lătură/ Şi cinste nu-ndurăm, ea nu ne-ndură”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.