Săracul și cinstitul discotecar de la Finanțe

Cel mai bun lucru la un politician este ca partidele să aibă nevoie de el. Nu mai contează culoarea, ci numai specializarea. Acum despre adevărata specializare a ministrului Teodorovici noi nu ne putem pronunța, nu-l cunoaștem decât din discotecile și parcările în care poate am giugiulit aceleași gagici. În schimb cunoaștem, în urma activității procurorilor din ultimii doi ani, că nu poți accede în cel mai cinstit guvern al României post-decembriste, aka Guvernele Ponta, fără să nu ai în final șansa de a fi demascat public măcar de a fi fost “grăjdan”-ul mitomanului premier, ori că ai CV-ul și declarația de avere și interese grevate de falsuri. Mărturie stau 14 foști și actuali miniștri de-ai lui Ponta care, fie deja sunt în zeghe, fie își așteaptă zeghea prin aresturi sau săli de Tribunal. Și nu i-am pus la socoteală pe cei care s-au retras din funcții doar cu “Standfordul” lipit de frunte pentru falsificare de CV.

Inițial Bogdan Teodorovici a fost liberal. Dar când liberalii scăpară de povara guvernării useliste, scăpă și el de ei și trecu la PSD. La PSD trecu. Sincer, nu credem că politicul ar fi fiind criteriul care să-i definească cariera, în fond dumnealui n-a fost decât slujbașul statului de când avem date despre el. Iar statul, după cum se știe, este luat, măcar la 4 ani o dată, ostatic de câte un partid politic sau asociere de partide politice. Așa că Teodorovici s-a adaptat, ca și galițienii din Primul Război Mondial, nevoiți să aibă pe perete un portret al Conducătorului iubit și care, la cât de des se schimba linia frontului și treceau ei de sub o stăpânire sub alta, au rezolvat problema punând portretul Kaiserului pe o față și al Țarului pe cealaltă a aceluiași tablou.

Prima consemnare îl găsește în ograda lui Adrian Năstase fiind ocupat cu funcția de director al programelor ISPA şi SAPARD. Apoi Năstase s-a isprăvit, așa că actualul ministru a sărit pârleazul în curtea  PNL. A fost transferat la Ministerul Economiei şi Finanţelor unde a ocupat funcţii de director şi, apoi, timp de trei ani aceea de secretar de stat, o funcţie politică girată de ministrul Varujan Vosganian şi de Călin (un șir de prenume și soții) Tăriceanu. Este și perioada în care funcționarul statului, ca orice funcționar al statului, începe să simtă cum i se umflă buzunarele și devine din ce în ce mai performant. În 2007, de exemplu, Todorovici câștigă numai din duduiala economică 141.000 de euro. Banii nu erau din salariul de secretar de stat, ci din indemnizaţiile din consiliile de administraţie ale diverselor companii şi entităţi de stat, plătite cu mii de euro lunar – că erau banii tuturor și ai nimănui, așa că trebuiau rispipiți cumva. Și cum actualul ministru nu câștia singur, ci împreună cu soţia, ea însăși slujbaș al prea darnicului stat român cu sinecuriștii, pe baza veniturilor declarate, între anii 2007 şi 2011, au împrumutat de la bănci peste 800.000 de euro. Cu care au cumpărat trei case, apartamente și spaţii comerciale pe care le-au închiriat. Așa că s-a prins cheagul bunăstării de ei, de așa manieră încât poate numai ANI ne mai poate explica câte ceva.

Picând Tăriceanu, sub odioasa guvernare Boc, Teodorovici s-a încuibărit la Curtea de Conturi, în funcţia de director al Direcţiei de Audit, altă funcție cu iz de sinecură politică. De unde, odată cu apariția lui Ponta la guvernare, a revenit în politică ca şi consilier al premierului Victor Ponta care l-a fidelizat (mă rog, după cum se zice acum: imunizat în fața procurorilor) făcându-l și senator PSD de Buzău.

Ca specialist în fonduri europene, după ce a reușit să deblocheze programele cu finanţare europeană, nu avem încă ce-i reproșa. Nici ca dansator prin discoteci și giugiulitor de gagici prin parcări (că nu e pe buletinul nostru). În schimb ne repugnă oportunismul carierei sale, precum și votul dat în Parlamentul României pentru a-l salva de la cătușe pe Dan Șova.bogdan teodorovici - discotecarul

(scris pentru Academia Cațavencu)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Săracul și cinstitul discotecar de la Finanțe

  1. doru cu motoru` zice:

    Da` ce oameni sa aduca in guvern Prim Plagiatorul ? Oameni onesti,care si-au tocit coatele pe bancile facultatilor sau prin laboratoare de cercetare ? Cum ar arata atunci plagiatul ? sau facultatea fara bacalaureat ? Sau cum ar fi ca un personaj sa fie numit ministru si la primul „derapaj” legislativ sa-si dea demisia ,pe motiv de onoare ? Cum ar fi Coane ( salut ! 🙂 )
    De aceea-i alege pe sparnceana mitomanul.Uite ca incearca si reuseste sa-l paraziteze ( sau capuseseze ? 😀 si pe presedinte. Presedinte ,care inca nu si-a revenit din socul de pe 16 noiembrie decat azi dimineata,cand cu ceremonia ,sau ma rog,ce-o fi fost. Sti ce s-a intamplat? Mi-a spus o cucuvea ,ca in momentul in care au dat mana Johannis cu Ponta ,acesta a scos limba ,iar pe limba era scris ” 30% ” .Cu referire directa la validarea oricarui referendum cu minim 30% din cei cu drept de vot. Ori pesedeaua mafiotizata are atatia amarati si daca-i cazul mai suna Dragnea desteptarea prin doua trei cimitire si obtin procentul. Asa ca din elanul presedintelui de a-l mustrului pe Ponta,la vederea mesajului postat pe limba mitomanului,presedintele s-a fleoscait ,a scapat un scurt Scheiße ,si a avut nu stiu unde un discurs despre relatiile cu americanii ,asa de „moale”, ca nici el nu l-a crezut.
    Cred ca la urmatoarea investire plagiatorul va sta pe scaun si presedintele va sta in picioare. 😀

  2. calinakimu zice:

    Nimeni in afara politicienilor …nu are nevoie de partide politice. Aceste structuri sunt generatoare de corupti si coruptie. Gogorita cu democratia este rasuflata. Si atunci ce mai asteptam?! Aceste structuri mafiote trebuie scoase in afara legii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.