În zona aia interzisă, rezervată numai bărbaților sau serviciilor secrete, nu au ce căuta blondele

de Ștefan Ciocan

Parlamentarii au muncit ca niciodată. Membrii Comisiei Juridice au lăsat  „Arhimandritului toată grija schitului” și în sfântă zi de duminică s-au prezentat la lucru. Nici unul dintre ei nu a tremurat de frica pedepsei divine.

Luni, plenul generos întrunit al Camerei Deputaților a stat până noaptea târziu să-i dea votul final sau lovitura finală Elenei Udrea. Nu am văzut atâta ură adunată la un loc de pe vremea în care puhoaie de români se revărsau pe străzi strigând împotriva lui Ceaușescu. Și atunci ca și acuma subiectul urii era fără apărare, iar oamenii scoși să se manifeste erau manipulați de cine știe ce servicii secrete.

Povestea Elenei Udrea este cusută cu ață albă. Privind execuția publică la care a fost supusă, mi-am amintit scena tinerei văduve din filmul „Zorba Grecul”. O tânără frumoasă, văduvă este agresată de comunitate pentru simplul motiv că era fără apărare. În lipsa unui bărbat puternic lângă ea, tânăra femeie era  invidiată de muierile satului și dorită de bărbații care nu puteau să-și înece frustrarea de a nu o avea altfel decât prin violență.

Elena Udrea este fără îndoială „văduva” politicii românești. Fostul ei soț (sponsor) este după gratii. Fostul ei partener (politic) tocmai a anunțat că se simte bine alături de familie. Elena Udrea a rămas singură. Dacă se gândește bine, nici măcar nu are cu-i  să-i mai arate nasul. În schimb toată lumea îi arată ei obrazul. Elena Udrea plătește acum aroganța de a fi crezut că o femeie frumoasă, tânără, deșteaptă, poate să facă o carieră politică în România, poate să acceadă în zona puterii supreme, fără să fie la un moment dat pedepsită. În zona aia interzisă,  rezervată numai bărbaților sau serviciilor secrete, nu au ce căuta blondele. Udrea s-a prins prea târziu că în spatele ei nu mai este nimeni și că ușile odată închise o vor ține captivă într-o lume în care s-a băgat singură.

Și totuși, fără să o cred pe Elena Udrea o sfântă, am sentimentul că în cazul ei sunt multe lucruri legate cu ață albă. Graba cu care procurorii au pus-o sub contriol judiciar, în condițiile în care nu era încă pusă în mișcare urmărirea penală împotriva ei, demonstrează o anumită presiune pe oamenii legii, care în ultima vreme s-au manifestat eficient și profesionist. În mod normal până la încuviințarea urmăririi penale de către Camera Deputaților procurorii nu puteau să-i impună o măsură preventivă. Și totuși au făcut-o cu singurul scop de a-i închide gura. Și totuși Elena Udrea a vorbit despre lucruri extrem de grave. A vorbit despre conducerea SRI, cu care din spusele ei se afla în relații destul de apropiate. Chiar mai apropiate decât ar fi normal pentru un simplu parlamentar – cum era ea în ultima vreme.

Este clar că Udrea a împrăștiat multă cerneală în jurul ei, ca o sepie blondă și speriată. Dar acuzațiile aduse șefului unui serviciu secret au fost tratate cu prea multă nepăsare atât de presă, cât și de Comisia parlamentară întrunită special să verifice adevărul spuselor Elenei Udrea. Concluziile Comisiei de control a SRI au fost la fel de devastatoare pentru fosta protejată a lui Traian Băsescu, ca și votul plenului pentru arestarea ei. Practic concluziile comisiei SRI au infirmat toate acuzațiile făcute de Udrea, făcând din ea un fel de nebun care predică în pustiu disperarea de a fi arestată.

Și dacă Elena Udrea a avut dreptate?!

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În zona aia interzisă, rezervată numai bărbaților sau serviciilor secrete, nu au ce căuta blondele

  1. calinakimu zice:

    Se spune ca daca intri in cocina te manca porcii (?!). Dar daca iti place acolo?! Dar daca asta este scopul tau in viata?! Dar daca esti si tu PORC (scroafa), adica de-o seama cu cei de acolo…NU are de ce sa-ti para rau…ORICE s-ar petrece acolo… Sunt doar „aspecte” din viata(?!) cocinei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.