Corupții lor sunt mai cinstiți decât corupții noștri

Liderii UDMR încearcă din nou să învolbure apele între maghiari și români. Kelemen Hunor a avut în weekendul trecut o ieșire idioată la adresa procurorilor DNA și a justiției din România. În opinia lui Hunor, corupții lor sunt mai cinstiți decât corupții noștri. Este foarte grav că un personaj care a deținut funcții de ministru în diferite guverne își permite să critice o condamnare definitivă a judecătorilor din instanțele românești, doar pentru că persoana condamnată are altă etnie. Egalitatea în fața legii nu trebuie să fie diminuată de apartenența etnică a infractorilor.

Sâmbătă, Kelemen Hunor a demonstrat că între UDMR și PSD-ul lui Adrian Năstase nu există nicio diferență. Că de fapt Uniunea nu este altceva decât un continuator al vechilor activiști comuniști de origine maghiară înregimentați într-o formă de ONG politic. Revendicarea unei orientări  de dreapta și apartenența UDMR la familia creștin-democraților europeni este doar o manevră de imagine a maghiarilor, dornici să fie frați de grup european cu FIDESZ-ul lui Victor Orban. Oportunismul și demagogia liderilor maghiari sunt tipice comuniste și seamănă mai degrabă cu manifestările grupurilor de activiști comuniști (cei mai mulți evrei și maghiari) care acționau în România anilor 50 în vederea cooperativizării, naționalizării și înfrângerii luptei de clasă.

  • „Mai există cazul lui Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi condamnat la închisoare. (…) Trebuie să fie un lucru foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie, nu există nicio dovadă împotriva sa, nu s-a privatizat nicio firmă de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijnul nostru, de solidaritatea noastră. Cu siguranţă nu va renunţa la lupta pentru adevăr, nici noi nu trebuie să renunţăm la lupta pentru adevăr”, a afirmat Kelemen Hunor.

Și așa, după nenumărații „deținuți politici” ai regimului Băsescu avem în sfârșit și un „condamnat” pe criterii etnice.  Să rămână oare UDMR singurul partid nereformat din politica românească, după ce până și lideriiPSD au anunțat că încep curățirea partidului de penali? Mai mult ca sigur că așa va fi. UDMR are în structură mult prea multe persoane controversate. Prezența aproape permanentă în prima linie a guvernării a făcut din UDMR un partid de oportuniști, care s-au ascuns până acum foarte bine în spatele unor lideri vocali. Dacă nu s-a vorbit până acum despre afacerile unor membri marcanți ai UDMR, asta nu înseamnă că nu există sau că au fost făcute în mod cinstit. Doar că orice politician maghiar, care era implicat într-un dosar de corupție, scotea permanent în față scutul apartenenței etnice.

Liderii din prima sau a doua linie a guvernării au știut întotdeauna să facă scut în jurul afaceriștilor maghiari, astfel că prea puține scandaluri de corupție au răzbătut din zona controlată de ei. Covasna, Harghita, Mureș, Zalău, Satu Mare, Bihor, chiar și Hunedoara au fost județe în care membrii marcanți ai UDMR au făcut bani frumoși din afaceri mai mult sau mai puțin curate. S-au ajutat între ei, au avut permanent interpuși loiali ca să nu lase urme și până acum s-au strecurat printre degetele procurorilor DNA. Când au încercat să facă afaceri la București, au căzut imediat în plasă, așa cum a fost și cazul lui Nagy Zsolt. (de Ștefan Ciocan)

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Corupții lor sunt mai cinstiți decât corupții noștri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.