Toată lumea e onestă și nu fură, doar banii dispar

Anastase numaraRomânia este un adevărat Triunghi al Bermudelor în ceea ce privește banii publici. Aceștia dispar fără urmă chiar și când procurorii îi descoperă. Ei erau doar pe când se dădeau ca mită. Azi mituitul recunoaște, dar banii nu sunt. Cel puțin declarativ. Gabriel Sandu a intrat în politică ca (sic!) o adevărată forță democratică pe lângă un partid moșit de Varujan Vosganian. Partidul azi nu mai există, Varjuan Vosganian, cu tot cu mânării, da.

Când s-a desființat partidul, prin fuziune sau absorție, nici nu mai contează, Gabriel Sandu a devenit mai întâi liberal-democrat, apoi democrat-liberal cu tradiție și vechime. Și să nu rămâie cumva tradiția neonorată, între decembrie 2008 și septembrie 2010, a fost făcut ministru al Comunicațiilor și Societății informaționale. Dacă nu era mita de 4,5 milioane de euro pe care ar fi primit-o în mega-escrocheria Microsoft și procurorii DNA care să-l acuze de acest lucru, nici măcar n-aș fi știut că a încasat un salariu pe acolo. Ce, a auzit cineva, în afară de famiglia lui – și acum de procurori și cei pe care-i dă în gât, că există acest individ? Sandu Gabriel, pe principiul că mai pot plânge și alte mame decât mamițica lui, se confesează procurorilor DNA: “da, am primit, dar am fost extrem de generos și cu alții – fără de care, eram doar un biet mituit în vânt”. Așa că a spus cui a mai dat: Robertei Anastase, lui Adriean Videanu și lui Radu Berceanu.

Întrebată, Roberta Anastase s-a declarat nevinovată. “Domnilor, ați și uitat cum mă acuza USL prin 2012 că habar nu am să număr? Pentru acest motiv mi-am și pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Încurcam cvorumurile – ba îmi ieșeau, ba nu să iasă, oricât mă străduiam. Dacă-i număram eu, se făceau mai mulți” – a declarat fosta Missă.

Adriean Videanu a declarat că el le are numai cu marmura și cu bordurile. Dacă este să se împiedice de ceva, nu o cărămidă de bani l-ar face să o facă, ci numai niște kilometri de bordură. Plus că dacă-și scăpa contul peste banii din dosarul Microsoft, este posibil să-i fi făcut de rușine. Motiv pentru care chiar amenință cu judecata pe cei care au făcut „acea declarație la adresa mea”. Foarte bine face, că bronzul sănătos de Rivieră nu se poate compara cu cel cam palid de Rahova.

Domnul Berceanu este de negăsit. Probabil încă mai testează acel avion al lui cu care ar fi făcut extrem de bine să fi fugit din România înainte de 1989. Iar noi știm că este un om onest ca tot negustorul neprins. Până atunci, chiar dacă banii nu au miros, sperăm ca procurorii DNA să le ia, în final, urma.

(Scris pentru Academia Cațavencu)

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Toată lumea e onestă și nu fură, doar banii dispar

  1. acuvio zice:

    Gabriel Sandu? În 2010 (galeria guvernul Emil Boc IV) mai ciupea câte-o fătucâ. Astăzi aflu că la bani nu se încurca cu ciupitul 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.