Prim Procurorul de gladiole de la Ministerul Agriculturii s-a ales cu dosar penal de la tac’su Varanul

era mai bine vaca nebunaNici n-a sâsâit bine Varanul de la închisoare în contra fostului copil de suflet Daniel Constantin cum că: “Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție” – că liliputanul încă președinte al partidulețului de buzunar s-a și procopsit cu un denunț penal. Cică Direcția Națională Anticorupție din cadrul PICCJ efectuează cercetări împotriva actualului ministru al Agriculturii, sub aspectul infracțiunii de favorizare a infractorului. Dosarul penal cu nr. 456/P/2014 vine ca urmare a plângerii penale formulate anul acesta de Vlad – Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare – Concesionare a ADS, care deja a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Cică, Daniel Constantin, împreună cu alți funcționari, a refuzat să pună la dispoziția acuzaților din dosarul ICA actele prin care Ministerul Agriculturii, sub semnătura fostului ministru Dacian Cioloș, s-a constituit la cererea DNA, în mod nejustificat – susține pârâciosul -, parte civilă în dosarul ICA, pentru suma de 60,6 milioane euro. Asta sună mai degrabă a defavorizarea infractorului – că infractorul zace la temnița cu capace (dar asta-i altă poveste)

Eu dacă aș fi turnător la ananghie, sau măcar procuror, mi-a aduce aminte de un material din 24 mai 2012, publicat de EvZ. De acolo am aflat cât de sărac era ministruțul și cum a încasat el, cu numai un an înainte doar 648 de lei lunar, la fel ca şi soţia sa. Acesta o fi fost motivul pentru care lui Dan Voiculescu i s-a făcut milă și l-a împrumutat cu 300 de mii de euro: să nu moară de foame…

Când colo, ce să vezi? S-a dovedit că ăla micu’ de la Agricultură mai avea o slujbă. Atât el, cât și soția. El procuror, ea gladiatoare. El procura gladiole, ea le vindea la piață. Întrebat de către jurnaliștii de la Evenimentul Zilei cum a reuşit cu doar 1.296 de lei lunar (288 de euro) să-şi asigure traiul de zi cu zi, să achite întreţinerea vilei sale de 340 de metri pătraţi de la Corbeanca şi ratele lunare, care ar fi în jur de 4.728 de euro lunar, la cele două credite în valoare de 295.000 de euro primite de la Dan Voiculescu, mititelul a mărturisit că soția sa e florăreasă, se scoală de dimineață, să pună pâine pe masă (of, of și aoleu, măi!). Cu ocazia acestei mărturisiri despre micuța afacere de familie am aflat că au fost “perioade” în 2007, 2008 şi 2009 “în care a câștigat mai bine” și “perioade” în care a câştigat “şi mai rău”.

Florile și faptul că, fiind mai mititei, nici nu consumau așa de mult, au constituit arma secretă a familiei datorită căreia nici nu și-au periclitat existența și au putut și să-și achite ratele. Atâta tot că afacerea despre care Daniel Constantin susţine că îi aduce venituri pentru întreţinerea familiei și plata ratelor nu era menţionată în declaraţia de avere la respectiva dată. Plus că, după o lecturare mai atentă a Registrului Comerțului, mi-am făcut un setr de întrebări pentru procurorii DNA:

  • Conform Registrului Comerţului, Event Trade Consulting a fost înfiinţată pe 31 mai 2010 şi este deţinută în proporţie de 90% de soţia ministrului Agriculturii, Elena Ramona Constantin, celelalte 10% din acţiuni fiind proprietatea Mariei Rozalia Nuţă, asistenta europarlamentarului George Sabin Cutaş. Cum a câștigat micuțul procuror de gladiole mai bine în 2007, 2008 și 2009 dintr-o afacere înființată în 2010?
  • În 2010, această firmă a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 37.480 de lei şi un profit de doar 5.157 de lei. Despre care anume florărie ne mărturisește datornicul vândut la Varan de la ministrul Agriculturii?
  • Am făcut cursuri de ikebana. Asta mă califică pentru ministerul Agriculturii, sau mai trebuie să dețin și o vilă făcută pe bani împrumutați?
Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.