Marele masterplan al lui Ponta e pe drumuri, în căutare de acord

După trei ani de guvernare, Guvernele Victor Viorel Ponta au realizat ce anume le-a mai împiedicat să-și vadă de treabă și dreptate până la capăt în afară de tirania Tiranului și greaua moștenire a lui Boc care a tăiat “penzii” și salarii la sărmani: un „acord politic” pentru autostrăzi.masterplan

Are dreptate, fiecare ministru n-a prea făcut altceva pentru autostrăzile din România decât să-și calculeze procentele șpăgii – așa că nu are rost să se apuce și de data aceasta de treabă, să apuce să se înțeleagă cu licitatorii una, apoi să vină alții să le zică altceva. Multe convorbiri sunt egale cu multe șanse de interceptare pentru procurorii DNA. Așa că, un acord, pe 10 ani, prin care să se stabilească câte procente ia PSD și câte Marele și Noul PNL, este bine venit.

Deși mai binevenit ar fi să dea Ponta înapoi măcar cei 7 eurocenți/litru cu care i-a buzunărit pe români prin supra-taxă pe combustibili – despre care declara, împreună cu Madam Apciză, ministra de Finanțe, că sunt pentru construcția de autostrăzi. Trei ani a tăiat Ponta panglici după Emil Boc. Acum i s-au cam epuizat panglicile – că banii de investiții i-a folosit pe mite electorale, și nu mai are ce tăia și să ne rânjească șmecher de cât muncește, așa că vrea pact.

Iar dacă nu vine pactul, să aibă cum să justifice miliardele de lei cheltuiți aiurea până acum pe cariocile cu care trasa Șova autostrăzi pe hărți și le denumea studii de fezabilitate. Fără pact, degeaba a desenat… Că, vorba lui Ponta: “Un masterplan nu poate fi pus la punct până nu știi exact ce-ți dorești. Parcă am fi la un concurs de Mi-s Prost: după trei ani de guvernare, Victoraș nu știe ce-și dorește.

Până și Daciana ar ști ce-și dorește: să fie pace în lume și balenele să nu mai sufere din cauza japonezilor”.(mă rog, Ponta n-ar vrea să sufere din cauza procurorilor DNA, dar mai are timp pentru o OUG de Nevoi Personale, gen: Primul Ministru în exercițiu poate renunța la orice acuzație i-ar aduce vreun procuror”)

Revenind la autostrăzi, în bugetul pe 2015 știu că nu s-au prea prevăzut bani pentru autostrăzi. Așa că tare sunt sigur că Guvernele Ponta au să facă în continuare ceea ce știu ele mai bine: să mintă și să fure.

Apoi, mă întreb,Victor Viorel are habar despre ce anume vorbește? Master planul făcut de România ne reprezintă în forurile europene și nu poate să vina alt guvern să-l schimbe. Bugetul de 2% pentru Apărare face parte din decizia internă a țării, de aceea trebuie un consens politic. Deci, cum poate asocia un plan de autostrăzi care este urmat de contracte individuale cu un consens pe bugetul Apărării? Numai dacă nu cumva trebuie garantată autostrada lui Dragnea…

(scris pentru Academia Cațavencu)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Marele masterplan al lui Ponta e pe drumuri, în căutare de acord

  1. calinakimu zice:

    Ponta doar „blufeaza” in tot ce zice…dar nu mai pune nimeni botu’…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.