O lume detonată în care veţi găsi numai copii

Vorba cuiva, vom ajunge să zicem: "they blow so fast!", în loc de "they grow so fast!"

Vorba cuiva, vom ajunge să zicem: „they blow so fast!”, în loc de „they grow so fast!”

Dacă tot se discută despre cum și-au căutat-o cu lumânarea cei de la Charlie Hebdo, insultând simbolurile islamului, este bine ca toți aceia care pun în acest fel problema să încerce să ne explice ce anume se insultă când echipezi un copil de 10 ani cu o bombă artizanală și îl detonezi într-o piață publică. Acest act inuman s-a petrecut sâmbătă, 10 ianuarie, într-o piață din Maiduguri, un oras mare din nord-estul Nigeriei, când, în urma detonării unei bombe atașate de o fetiță de 10 ani au fost ucise, absolut la întâmplare, 19 persoane, inclusiv fetița.

Să traduc pentru toți cei care nu se mai satură să ne explice cât de curată este partea de care apucă ei rahatul politicilor corecte pe care-l tot mestecă și-l mestecă: un dement, sau poate mai mulți, au hotărât că un copil de 10 ani trebuie echipat cu o bombă, trimis în mijlocul mulțimii și detonat. În urma dementului act, 20 de oameni au murit, alți 18 fiind răniți mai mult su mai puțin grav, căci atentatorii au ales în mod deliberat ora prânzului pentru a-și executa atrocitatea.

Înțeleg din alte materiale că respectiva piață a fost ținta predilectă a atacurilor de acest gen în ultimii șase ani de când a început lupta grupării Boko Haram pentru a impune un stat islamic în Nigeria. În sfânta și mult prea curata lor luptă, islamiștii aurecurs la mult mai multe femei și fete pentru a lansa atentate.

Cât de distrus la cap să fii să te folosești de copii și de femei – care este de presupus că asigură perpetuarea speciei, inclusiv a acesteia de ratați mintal? Doar Bărbații sunt mai presus decât femeile, fiindcă Dumnezeu le-a dat întâietate asupra lor și fiindcă ei cheltuiesc din averi pentru ele. Femeile cinstitesunt pioase, păstrând în taină ceea ce Dumnezeu păstrează. Dojeniți-le pe cele de a căror ascultare vă este teamă! Părăsiți-le în așternuturi! Loviți-le! Nu le căutați însă gâlceavă, dacă vă dau apoi ascultare. Dumnezeu este Înalt, Mare. (Sura 4, versetul 34)

Care de la Înălțimea Măririi Sale le cere drept-credincioșilor: „Luptați-vă pentru calea lui Dumnezeu împotriva celor ce voiesc să se lupte cu voi. Omorâți-i oriunde îi găsiți și goniți-i de acolo, de unde v-au gonit pe voi, căci ispita este mai rea decât omorul, însă nu luptați împotriva lor lângă templul sfânt, doar dacă se luptă ei acolo împotriva voastră; omorâți-i, căci aceasta este răsplata celor necredincioși.”(Sura 2, 186-187).

(scris pentru Academia Cațavencu)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O lume detonată în care veţi găsi numai copii

  1. managrement zice:

    Sigur este versetul 34, acela din sura IV?
    În Coranul meu (ed. Cartier, 1997, pag. 94), este versetul 38 și sună așa:
    «Bărbații să fie înaintea muierilor, pentru că și Dumnezeu i-a pus pe aceia înaintea acestora și ei le țin din averile lor. Muierile cele cinstite să fie ascultătoare și să păzească tainele ca să le păzească și Dumnezeu. Acele [muieri] însă, de care vă temeți că vă vor oțărî prin purtarea lor, proboziți-le, legați-le în cămări și le bateți, iar dacă ascultă de voi, atunci nu căutați pricină împotriva lor, căci Dumnezeu este înalt, măreț.»

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.