Decembrie 1989 – minciunile fondatoare ale tranziției

Un sfert de secol a trecut de când România a schimbat aberația comunismului cu haosul tranziției. Copii născuți în acele zile, în care România își căuta un drum prin Europa, sunt acum oameni mari. Mulți dintre ei și-au găsit singuri drumul prin Europa, lăsându-și țara în mâinile acelorași hoți, care în urmă cu un sfert de secol s-au cățărat pe trupurile sfârtecate de gloanțele armatei române și au confiscat România. Țara a intrat într-o perioadă de un sfert de secol de minciună și impostură. Libertatea pentru care au murit oameni în 16 – 23 decembrie 1989 a fost confiscată și transformată de clasa politică în debandadă. Însăși Revoluția a fost o mare minciună, cum minciună a fost și procesul urmat de execuția Ceaușeștilor. Democrația în România s-a clădit pe fals, dezinformare și un simulacru de proces. Ce putea să urmeze după un așa început? Sărbătorim în aceste zile un sfert de secol de libertate? Aș spune mai degrabă că nu avem ce sărbători. Putem doar să ne comemorăm morții, să vărăsm o lacrimă la mormintele lor și să ne întrebăm – pentru a câta oară? – ce ne-a adus nouă sacrificiul lor?

Îl lăsăm pe ei să sărbătorească, pe politicienii care au condus România încârdășiți în regimurile Iliescu, Constantinescu sau Băsescu. Ei au avut cu adevărat timp de 25 de ani libertatea de a vinde la fier vechi fabricile României. Libertatea de a înstrăina resursele minerale și energetice ale țării. Au fost liberi să spună orice la televiziunile și în ziarele pe care le-au finanțat din banii publici. Ei, politicienii care au condus România în ultimii 25 de ani, au fost liberi să-și construiască palate și să strângă averi sfidând legile și banul public. Timp de 25 de ani, infractorii care s-au cocoțat pe scaune „înalte” au fost liberi să fure până și banii alocați pentru medicamentele bolnavilor cronici. Câți oameni au murit lipsiți de tratament sau bani pentru spitalizare în timp ce politicienii stăteau cu ghearele înfipe în bugetul sistemului sanitar. În acești 25 de ani care au trecut de la Revoluția confiscată, oamenii cumsecade nu și-au mai găsit locul în zonele unde se iau decizii. Consiliile locale, cele județene, Parlamentul, Guvernul s-au umplut de impostori, mincinoși și hoți. Sistemul anti-românesc instaurat de Ion Iliescu a eliminat majoritatea oamenilor cinstiți din sistemul politic. Cele câteva excepții de profesioniști păstrați în zona deciziei politice nu fac decât să confirme o regulă sumbră pentru România.

Pentru noi, „proștii” plătitori de taxe și impozite, libertatea la care visam în decembrie 1989 s-a transformat în umilință. Umilința de a fi tratați ca cetățeni de mâna a doua în toate țările civilizate din lume. Umilința de a fi ignorați de autorități, de a învăța în scoli insalubre, de a fi tratați în spitale fără medicamente și dotări minime. Timp de 25 de ani am fost manipulați, mințiți, furați de o clasă politică insalubră care și-a găsit rădăcini în evenimentele din Decembrie 1989. Am vrut să ne închinăm liberi unui Dumnezeu al iertării și iubirii. Am primit în schimb un cler plin de foști securiști, catedrale megalomanice, mănăstiri poleite cu mult aur și moaște. Multe moaște! La care să se închine o lume cât mai îndobitocită și manipulată de „eminențele negre” ale propagandei politice. Timp de un sfert de veac am învățat că legea este facultativă și o respectă numai proștii, în timp ce băieții deștepți ne sfidează din mașini scumpe cumpărate cu bani furați din bugetele publice, fără ca nimeni să nu-i întrebe despre afacerile lor necurate.
Copiii născuți în urmă cu 25 de ani sunt deja mari. Ei vor o altă Românie! O Românie așa cum o visam în urmă cu un sfert de secol.

Acest articol a fost publicat în Decembrie 1989 și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Decembrie 1989 – minciunile fondatoare ale tranziției

  1. calinakimu zice:

    Marea reanzitie a fost reprezentata de trecerea de la dictatura faliliara… la dictatura clasei politice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.