Moloț a pierit răpus de lăcomie și trufie

de Ștefan Ciocan

Liniștea și lumina sărbătorilor se lasă așteptate. La Consiliul Județean în locul dubașilor a venit numai duba. Și spre disperarea clientelei de afaceri din jurul președintelui Mircea Moloț, nu a plecat goală. Se pare că, cel puțin pentru o zi, Moloț a primit doar bilet de dus spre Alba Iulia. Lângă „baronul” de Hunedoara au luat loc în mijlocul de transport „în comun” vicepreședintele CJ, Tiberiu Balint, omul de afaceri Milică Pop și celebrul ginerică, Roberto Venter. Că Moloț este un „baron” nesătul și corupt până în ultima fibră a penei săgeții liberale știam, așa cum știam că după noapte vine dimineața. Întrebarea era doar când își vor face timp procurorii DNA să treacă și pe la Deva. Și iată că și-au făcut. Din acuzațiile care i se aduc lui Moloț, cele care pot fi probate, sar în ochi două aspecte care ar trebui să-i pună pe gânduri pe mulți dintre liberalii cinstiți și primarii PNL din județul Hunedoara.

Doar edilii hunedoreni știu cu câte umilințe reușeau să îl înduplece pe președintele Mircea Moloț să le dea câte 10.000 de lei în plus la fondurile alocate din bugetul județului. Sumele care depășeau 500.000 de lei erau extrem de rare și numai pentru localitățile mai mari. Primarii de comune se umileau în fața lui Moloț, de multe ori pentru sume sub 100.000 de lei. Pentru acești bani de nimic, mulți primari au fost puși în situația de a-i concesiona pășunile comunale președintelui CJ Hunedoara, care încasează sute de mii de euro din subvențiile acordate de stat pentru respectivele pășuni. Până la urmă nu este vorba de primarii care se străduiau să-l înduplece pe Moloț pentru niște bani cu care să-și ducă la bun sfârșit investițiile din comune sau să cofinanțeze proiectele finanțate pe fonduri europene. Este vorba despre oamenii din localitățile respective, pedepsiți indirect pentru orientarea politică a primarului lor, sau pentru faptul că edilul pe care l-au ales nu a reușit să intre în grațiile baronului care stăpânește județul. Ce aflăm însă din actele procurorilor?! Că în timp ce din banii publici Moloț împărțea cu „mare generozitate” câteva zeci de mii de lei unei comune, plătea printr-o firmă intermediară peste 900.000 de lei societății comerciale administrate chiar de fiica lui. Oare se mai poate uita liderul PNL în ochii primarilor din județul Hunedoara? Oare va mai avea tupeul să tune și să fulgere în ședințele de partid împotriva celor care nu au primit aproape nimic, în comparație cu cât a primit familia lui Moloț, dar au adus suficiente voturi încât să-i întărească poziția în fruntea județului?

Judecătorii pot să aprobe arestarea lui Moloț sau să-l lase acasă în arest la domiciliu sau eliberare sub control judiciar. Indiferent de decizia lor, în acest moment din punct de vedere politic Mircea Moloț ar trebui să fie un om mort. S-au oficializat toate „crimele” comise de acesta față de banul și interesele contribuabililor. S-a devoalat prețul tuturor umilințelor îndurate de liberalii mari și mici în fața unui om care a transformat un partid într-o organizație mafiotă. Puterea lui Moloț s-a bazat exclusiv pe interesele economice ale oamenilor din jurul său. El a știut, așa cum doar un „baron” local sau un lider al mafiei știe, să se înconjoare de oameni îndoielnici, să-i mulțumească cu câte o firimitură din festinul său legându-i astfel de interesele sale și în acest timp cu maximum de „eficiență” să-și îndestuleze familia cu zeci de milioane de lei furați din banii noștri, ai tuturor.
În mod normal, de ieri a apus epoca Moloț. Moloț a pierit de pe firmamentul politicii hunedorene, răpus de lăcomie și trufie. În mod normal, de astăzi, o altă politică ar trebui să se facă în județul Hunedoara. Fără gineri ancorați în sacul cu bani ai județului, fără rețele transpartinice de afaceri, cu edili care trebuie să înțeleagă că ei sunt doar administratorii și nu stăpânii banilor pe care îi au în bugete.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Moloț a pierit răpus de lăcomie și trufie

  1. ad.rian zice:

    „Bine-ar fi sa fie…” Dar, de la fanarioti citire, stim ca mereu vor aparea muste flamande si cinstite care vor face orice pentru doi, trei lei, de-o ciorba.

  2. calinakimu zice:

    Plina-i tara de Moloti…ce-si lasa satul in chiloti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.