După ce ne-a băgat taxa de înmatriculare, tovarășa ministră și-a tras numere de Bulgaria

de Sabin Gherman

Știrea din România liberă sună așa: „Deși actuala formă a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusă în timpul mandatului său, nici măcar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit să o plătească. Pentru a evita să achite timbrul de mediu, demnitara și-a înmatriculat mașina Audi Q7 în Bulgaria”.

De ce? Pentru că poate.

Rovana Plumb deține patru terenuri și cinci case, potrivit declarației de avere din 2014. Taxa care ar trebui plătită pentru luxosul Q7 e undeva la 3000 de euro. Jurnaliștii de la România liberă au fotografiat SUV-ul chiar în curtea familiei Plumb, cu precizarea că mașina e folosită mai mult de soțul și fiul ministrului.

În orice țară din lumea asta, gestul ar fi urmat de o demisie. Nu pentru ăia 3000 de euro, ci pentru spurcăciunea ideii că în România legile sunt pentru proști. Câți nu visează la o mașină mai bună cu care să-și poarte copiii la școală sau să meargă sâmbăta la țară? Ei bine, ce e permis demnitarilor statului e interzis celui ce duce în spate statul.

Țara asta își trăiește Evul Mediu într-o veselie cu sclipici. Baronul Duicu iese temporar din pușcărie și la Mehedinți se fac chefuri cu lăutari. Alți baroni sunt pe cale să pună mâna pe echivalentul a cinci județe din Ardeal și arestarea lor se poate face numai dacă Parlamentul, tot de ei condus, e de acord – în paralel, se împart pliante cum că nu’ș’ce adversar va tăia pensiile, deși prejudiciul adus de baroni ar acoperi un milion și jumătate de pensii.

Baiu’ cel mare e că n-am scăpat nici de Ceaușescu și nici de Iliescu – Ceaușescu e încă prezent acolo unde încă onorata asistență socială mai așteaptă punga de făină și litrul de ulei, Iliescu – în ideea că democrația musai să aibă chipul muierilor de la APACA.

Culmea: România ar putea trăi regește doar cu un strop de bună-credință. Adică: de ce țara asta trebuie să fie victima rotației cadrelor? Nu găsești în partid decât aceeași garnitură eternă care să se bată pe funcții? Rovana Plumb e singurul nume competent în materie de mediu? Igaș – preşedintele Comisiei pentru relaţia cu UNESCO?, când omul are probleme inclusiv cu limba maternă?

La câte resurse are România, încep să cred că am trăi mai bine dacă țara asta n-ar avea politicieni. Nu mă crezi? – am vândut cupru de 17 miliarde de dolari cu un sfert de miliard. Petrolul l-am dat cu 600 de milioane de euro, ca să se laude cumpărătorii cu profituri record, de peste un miliard. Cu aurul suntem pe cale să facem la fel, cu gazul, cu pământul. Mă întreb: de unde furia asta de bețiv ce-și vinde mobila din casă? De unde disprețul? Câtă prostie – să faci din propria istorie SRL-ul unor șmecherași?

N-au fost mai mult de o sută de oameni care au modernizat România, nu sunt mai mult de o sută care o pun la pământ…

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la După ce ne-a băgat taxa de înmatriculare, tovarășa ministră și-a tras numere de Bulgaria

  1. domnuio zice:

    concluzia:
    plumbul dăunează mediului înconjurător

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.