Vasile Blaga își adjudecă conducerea viitorului PNL

Siripesurse este un site moșit pe banii lui Dan Voiculescu – nu am de ce să am încredere în ce lansează pe piață. Totuși știrea aceasta îmi dă de gândit (nu sub aspectul cine candidează, ci cine cică impune):

O inadvertență care poate da peste cap întreaga știre este aceea că ar fi intervenit Boc pentru Tișe. De ce l-ar băga Blaga în seamă pe Boc cu privire la o astfel de decizie, din moment ce acesta din urmă este fan declarat Elean Udrea și Traian Băsescu? În plus ar mai fi câteva unfinished business între Emil Boc și Alin Tișe (de pe vremea când Daniel Buda și Mihail Hărdău băgau cu succes strâmbe între Tișe și Apostu, care strâmbe au dus până acolo încât în campania pentru locale finul săse dezică de naș pe afișele electorale).

Dar, revenind la prima parte a știrii, ceva mă face să întreb: are vreo șansă Vasile Blaga să conducă noul PNL? Categoric da. Iohannis, dacă câștigă președinția, pleacă. Dacă nu, pleacă. Crin Antonescu s-a trecut singur pe linie moartă. Sică Orban este bun la chefuri – cred că nimeni nu-l mai ia în serios. Norica Nicolai nu zice nici pâs de la Bruxelles – mai mult, a rămas să facă frondă în ALDE, deși restul colegilor sunt în PPE. Mai punem în ecuație și întreaga ex-Platformă Blaga (cu care a pierdut prima dată în defavoarea lui Boc) care acum ne dăm seama că a cam fost trimisă la înaintare, să pregătească terenul, în PNL-ul lui Crin Antonescu (cu artizanul afilierii la PPE, Frunzăverde) – și devine mai clară imaginea: Vasile Blaga are toate șansele să conducă noul Mare Partid Liberal.

Deci, din nou nu este pentru cine se pregătește, ci pentru cine este pregătit să nimerească și să fructifice slăbiciuni și oportunități.

(motiv pentru care este chiar posibil scenariul cu Alin Tișe candidat la CJ Cluj – atunci când au să se facă alegeri, dacă se vor mai face alegeri până în 2016) (Victor Lungu)

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.