Bunătăți de la Mititica – Bucătăria pentru hoți

„O carte cu paginile îngălbenite ne avertizează că, citez:«Alimentaţia omului are o importanţă covârşitoare, întrucât de ea depinde, în cea mai mare măsură, asigurarea dezvoltării optime a organismului, în perioada de creştere, întreţinerea capacităţii maxime de muncă, precum şi dobândirea şi menţinerea rezistenţei organismului faţă de factorii din mediul exterior».bunatati de la Mititica

Pornind de la expresia: «s-a făcut om», avem și politicianul nostru, omul nostru. Iar dată fiind importanţa covârşitoare pe care o are alimentaţia omului pentru om însuşi, și pentru că politicienii sunt specialiști în mâncat – când mănâncă, chiar mănâncă – ne-am gândit să ajutăm, să facem schimb de reţete şi bune maniere cu ei, să schimbăm impresii despre cum se curăţă o pată de pe dosar, cum să prăjeşti adversarul până se pătrunde bine, cum să razi o afacere bună, cum să dai rasol la o privatizare șamd.

Este drept, specificul regional şi tradiţia locală ne restrâng obţiunile (vine din îmbinarea utilă a cuvântului opţiune, adică, alegere, cu cea plăcută a verbului a obţine – demnitarii ştiu de ce), la preparate din vânat autohton: bizon, fazan, guvide şi pentru cunoscătorii de la DNA şi Garda Financiară: rechin şi ţepar – o variantă locală de ţipar.

Deci, pentru azi, ţinând cont de temperaturile de 18 până la 23 de grade, ne-am gândit să vă prezentăm ceva uşor, de sezon – Smântânitul oalelor.

Pentru că activitatea politică este mai încinsă, zilele acestea și se discută despre rezultatele viitoarelor alegeri, despre suspendarea președintelui și, mai ales, despre regim, vorbele se prind mai uşor, spiritele se încing mai iute, caimacul se culege lesne.

Pentru a smântâni bine, vom folosi cuvinte acre, capabile să prindă cheag în capul oamenilor. La care adăugăm câteva epitete bolovănoase și condimentăm cu fraze lemnoase, dintr-o limbă sau două de lemn. Depinde de cât am moștenit de la Bunicuța Ilici. În două – patru zile, pertenerul nostru e prins, fixat bine în mentalul consumatorului. De-asupra se alege smântâna (caimacul), dedesupt rămâne electoratul cu buzele umflate.

Nu este indicat să pritocim prea mult pe subiect, smântâna lăsată la vedere lasă zer şi devine apoasă – se diluează.

Acest articol a fost publicat în Ghinion 100% și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Bunătăți de la Mititica – Bucătăria pentru hoți

  1. doru cu motoru` zice:

    Sa fie primit ” Smântânitul oalelor ” 🙂 Maine in prezenta reprezentantilor oamenilor nemuncii din toata tara ( PSD ul se asteapta la 55.000 capete) ,pentru a a nu stiu cata oara anul acesta , pe stadionul NATIONAL ARENA , se lanseaza in cursa pentru presedintie …doamnelor si domnilor … GALAXIE ,cel mai tanar prim ministru , cel mai iscusit plagiator si mincinos, candidat al celui mai corupt si neperformant guvern !!! Dupa ce a facut praf statul de drept in 2012 , dupa ce a modificat invatamantul dupa chipul si asemanarea SA ,dupa ce si-a batut joc de tot ce inseamna justitie, onestitate si stimularea muncii,acum ,vrea sa-si desavarseasca „opera” , dorindu-si ceva ce nu merita sub nici o forma. Presedintia.Presedintia unei tari din Europa ,membra a UE .
    PS daca in acest megakitch manelistic ,specific stangii , se cheltuie per capita , minim 15 euro , ( stegulete,panouri , muzica ,deplasare ,o masa,acces stadion + facilitati si ce o mai fi) , la 55.000 capete se aduna o suma frumusica,…nu ca ar interesa pe cineva , dar de intrebat pot : de unde ??

  2. observator 2 zice:

    Mircea Cosma vizionarul i-a intuit primul structura extratereta
    După ce a reușit performanța, unică în analele învățământului, de a lăsa copiii din cl I și II fără manuale, premierul a reușit să-și descrie și incompetența printr-o singură frază: „nu știu să mai existe vreun copil de clasa întâi care nu știe să lucreze pe calculator sau n-are telefon cu internet”. Omul ăsta chiar nu știe multe! De copiii de la țară care n-au nici lumină în casă, știe ceva? Dar de zecile de mii de copii care abandonează școala anual pentru că n-au posibilități, o fi aflat? Adică le dă cornul și laptele fiindcă n-au ce mânca dar au telefon cu internet? Ponta pare de pe altă planetă. Intuindu-i structura extraterestră, baronul de Prahova, PCJ Mircea Cosma i-a închinat o poezie care începe cu: „Victor, o galaxie română-n devenire” și se încheie cu „el reînalț-o țară a vechilor români”. A celor din feudalism. Strașnic! – Tia Serbanecu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.