O țară a dreptății sociale, a toleranței etnice și a multiculturalismului

Serbările Naționale de la Ţebea au fost ratate de prezidențiabilul PSD, Victor Ponta. În schimb, ardelenii adunați lângă mormântul lui Avram Iancu au dat încă odată dovadă că în partea aceasta de țară trăiesc oameni civilizați. În ciuda propagandei PSD, care pune mai mult decât ar fi normal accentul pe mândria de a fi român, pe platoul de la Țebea oamenii au fost mândri că sunt ardeleni și că un alt ardelean, candidat la președinția României a venit între ei să-l omagieze pe Avram Iancu. Duminică, pe platoul de lângă mormântul Craiului Munților s-a dat semnalul renașterii spiritului transilvan. Un ardelean, etnic german, candidat la președinția României a fost primit cu entuziasm de mulțimea adunată la Țebea. Asta în timp ce propaganda PSD pune accent pe faptul că Johannis nu este român și nu este ortodox.

Ponta-culege rosii cu unghieraOrtodoxul și românul Victor Ponta a preferat să posteze poze pe site-urile de socializare. Liderul PSD nu are prea multe în comun cu Avram Iancu, idealurile patrioților români din Transilvania sau spiritul ardelenesc. Ponta cu socialiștii săi fac în ultimul timp doar vizite de lucru prin Teleorman, Olt și Gorj, în fiefurile baronilor PSD unde înmânează chei de dube pentru copii sau inspectează lucrări la diguri făcute mult după inundații. La Țebea, lucrurile ar fi stat altfel. E greu să minți lângă mormântul lui Avram Iancu, și fără minciună vorba lui Ponta e mai goală decât buzunarele românilor în guvernarea PSD. Ce să spună ponta la Țebea? La mormântul unui martir al adevărului și credinței românești nu putea să spună că luptă pentru grațierea lui Voiculescu și a celorlați mari corupți din România.

Este de așteptat ca prezența liderului PSD în Transilvania să nu fie foarte consistentă, încercând să-și agațe eletoratul fidel din zonele extracarpatice, acolo unde multiculturalismul transilvănean nu este înțeles. Românii din afara Transilvaniei, Banatului, Maramureșului și Crișanei nu pot să îneleagă că pe stema istorică Transilvaniei sunt figurate șapte turnuri. Ele reprezintă cele șapte cetăți săsești specifice acestei zone. Ponta și electoratul său din afara arcului carpatic nu vor înțelege niciodată că pentru ardeleni pericolul nu vine din Germania, nici de la etnicii nemți, ci tocmai de la București. De la capitala care își impune regulile financiare, economice sau politice, de cele mai multe ori în detrimentul Ardealului, Banatului Crișanei și Maramureșului, zone din țară care susțin din punct de vedere economic atât capitala cât și ”cnezatele” sau ”voivodatele” baronilor Dragnea, Oprișan, Duicu, Mazăre etc., unde nivelul de trai al populației este mult sub limita națională, iar șomajul atinge cote dezastruoase.

mazariiPrimirea de care a avut parte Klaus Johannis la Țebea demonstrează că spiritul lui Avram Iancu este încă viu în inimile moților. Că nu degeaba la Blaj românii ardeleni au strigat într-un glas „noi vrem să ne unim cu țara” cerând prin asta o unre a tuturor națiunilor din fostul Imperiu și reîntregirea României în contextul în care la 1848 nu exista încă o asemenea țară. În concepția lui Avram Iancu, Transilvania ar fi trebuit să fie țara în care să trăiască fericiți și egali în drepturi toți ardelenii, indiferent că limba pe care o vorbeau era româna, maghiara sau germana. O țară a dreptății sociale, a toleranței etnice și a multiculturalismului. O țară pe care dincolo de Carpați nu poate să o înțeleagă nimeni și nu pot să o accepte politicienii. Poate tocmai de aceea Ponta nu a venit duminică la Țebea, pentru că nu a înțeles nimic din pilda lui Avram Iancu.  (Ștefan Ciocan)

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la O țară a dreptății sociale, a toleranței etnice și a multiculturalismului

 1. doru cu motoru` zice:

  No , asta da :” E greu să minți lângă mormântul lui Avram Iancu, și fără minciună vorba lui Ponta e mai goală decât buzunarele românilor în guvernarea PSD.”
  PS clopu` jos maestre 🙂

  • Sare'n Ochi zice:

   asta-i Stefan 😀
   de acord ca merita un jos clopul!

   • doru cu motoru` zice:

    Salut Coane 🙂 ,
    iti vine sa dai cu basca dupa bolsevici…cere presedintele NOSTRU masuri ce implica prezenta pe pamant romanesc de soldati americani ,poate canadieni sau englezi ; care soldati la un moment dat n-ar pregeta sa-si dea viata pentru romani si Romania .Iar Romania ,prin bolsevicii putinizati ce conduc tara le aratam degetul mijlociu ca multumire. Musai ca trebuie reamintit ticalosenia politica ce se ascunde sub numele de Tariceanu.Acest liberal comunistoid ,care a vrut sa retraga trupele romanesti din afganistan ,luand prin surprindere chiar si pe americani ;acest Tariceanu ,cel care a facut praf si pulbere banii obtinuti pe privatizarea BCR, fortand luarea unor masuri dureroase de catre Basescu,care si le-a asumat ;un nesimtit tradator ,”partener” de afaceri cu „afaceristul” Rudas Erno ,fost sef servicii secrete unguresti ; credeti ca „documentele”despre autonomie au aparut „neplanificat”; „parteneriat ” a carui „desfasurator” a primit un sut in …oaie prin abilitatea si curajul presedintelui ,care a solicitat,argumentind logic si obtinand un „bonus” de securitate nemaiintalnit in politica romaneasca .Tariceanu cel care a vandut a perimetrele din Marea Neagra înainte de a fi alocate de C.I.J. de la Haga. Rusine tradatorilor Ponta si Tariceanu !!
    Coane,zicea Ponta ca-si va incepe campania in Ardeal. Se zvoneste ca la Sfantu Gheorghe va fi „lansare”…sti ceva? 😀

 2. doru cu motoru` zice:

  na ca am uitat sa va intreb; cum suna ” D-l Presedinte Interimar al Romaniei Valeriu Zgonea ?

 3. DanCanada zice:

  Hai ca sintem o tara a tolerantei fata de bolile mintale. Daca si unu’ ca Ponta e bine-mersi prim-ministru + face joc de glezne pentru Presedentie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.