De ce a devenit Mateuț specie pe cale de dispariție (și de ce avem obligația să nu-l lăsăm pe Ponta să refacă sistemul ticăloșit)

Mateuț a fost bun pe vremuri. Era profesor pentru că procurorii erau niște râtani care abia ce luaseră din mâna milițienilor privilegiul de a aresta, a-i înscena ceva și îl umili pe orice cetățean român pe care li se punea pata. Când milipoliția (sau polimiliția) judiciară a fost deposedată de aceste drepturi, le-au luat așa-zișii procurori – cu tot cu trufie și tupeu. În acele vremuri, Mateuț a fost o rază de lumină, un liman izbăvitor – profesorul de procedură care i-a desființat pe toți milițienii aciuați prin procuraturi sau pe învățăceii școliți de către alți milițieni (care se jucau de-a profesorii de drept pe la româno-arabele ce-au înflorit ca păduchii într-o societate ce n-a folosit deloc punctul 8 de la Timișoara pentru a se curăța).
Căci toți acești asesori populari aveau impresia (după cum scriam prin 2002, prost obicei relatat și într-un material de pe Sare-n Ochi prin 2011) că justiție se face prin ridicarea de pe stradă și inventarea de probe.

Ora 11.16: Mircea Badea a declarat pentru Antena 3 ca in sala "e iadul" - referire la caldura, si a refuzat agresiv sa discute cu ceilalti reporteri. "Mi-e scarba de tine, nu intelegi?", i-a spus unui ziarist

Ora 11.16: Mircea Badea a declarat pentru Antena 3 ca in sala „e iadul” – referire la caldura, si a refuzat agresiv sa discute cu ceilalti reporteri. „Mi-e scarba de tine, nu intelegi?”, i-a spus unui ziarist

De aceea i-a putut desființa Mateuț, că s-a folosit de suficiența și aroganța băiețeilor și fetițelor care se jucau de-a soarta omului. Numai că lumea evoluează. Indivizi de teapa (țeapa) lui Nastasiuc sunt încet și sigur eliminați din sistem, iar procurorii au început să prindă gustul lucrului temeinic, curat și bine făcut. La fel și judecătorii. De aceea Mateuț (și alții ca el) devin din ce în ce mai prăfuiți, mai în afara problemei, un dinozaur.

Acesta este marele merit al lui Traian Băsescu: că i-a asigurat 10 ani de respiro unei justiții sufocate de politic. Și acum se vede cel mai bine. Este motivul în plus pentru care avem obligația de a nu-l lăsa pe Victor Viorel Ponta să restaureze regimul ticăloșit din această iarnă.

(de aceea și sunt băsist și mă mândresc cu asta)

Acest articol a fost publicat în Procurorul cu toporul și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la De ce a devenit Mateuț specie pe cale de dispariție (și de ce avem obligația să nu-l lăsăm pe Ponta să refacă sistemul ticăloșit)

 1. calinakimu zice:

  Mateut si cei ca el…si sunt multi, au avut ce sa ofere, iluzia libertatii (cel putin de puscarie), iluzie ce nu mai poate fi mimata, prea au intins coarda…si aceasta a inceput sa cedeze pe ici…colo.
  Mateut si cei ca el nu vor dispare peste noapte din peisaj. Poate doar, punctul de „topire” al constiintei lor, va scadea cu cateva zeci de mii de euro…Ei vor ramane ceea ce sunt…din pacate, mercenari de profesie, fara crez si morala.

  • Sare'n Ochi zice:

   acuma cuvinte ca si crez si morala la avocati sunt echivalente cu a le cere onestitate faata de clienti directorilor de banca 😀
   dreptul la aparare exista.
   si vorbim despre cerere si oferta – faptul ca hotioi si banditii u impresia ca banii le asigura libertatea este o discutie. in legatura cu aceasta discutie, merita sa discuta moralitatae unor legi create intentionat cu chichite si portite de catre niste borfasi aciuati in Parlament samd.
   sunt multe de discutat pe aceasta tema.
   din pacate, subiectul este prea „generos”

   • calinakimu zice:

    Asa este, cum la fel de adevarat este ca pana nu vom spulbera din temelie toate constructiile false, educationale, sociale, morale…nu se poate intampla nimic bun…Orice paleativ, orice reformare, nu face decat sa adanceasca profunda criza in care ne aflam.
    Suntem intotdeauna pusi in situatia de a alege raul cel mai mic, uitand sau facandu-ne ca uitam ca raul este RAU si ca micul, o data cu puterea…devine MARE. In plus stacheta voalorica coboara vertiginos. Astazi suntem pusi in situatia in care ORICE contracanditat de-l lui Ponta este mai bun decat Ponta…ca este luat de pe strada, de la stadion sau de prin baruri, este greu sa fie gasit unul mai sturlubatic…

 2. viorica zice:

  Mateut este o specie pe cale de disparitie, dar stiti de ce? Pentru ca printre putinele valori care au ramas, e printre putinii care mai traiesc exclusiv prin munca, daruire profesionala si devotament. Ca are o capacitate intelectuala extraordinara, poate spune orice jurist profesionist din lumea asta. Ati fost vreodata la un curs de-al domnului profesor? Studentii nu au loc in sala de curs, desi nu se face lista de prezenta, e idolatrizat de studenti. Ati citit tratatele sale de drept? Desigur ca daca ati fi citit si le-ati fi si inteles, ati intelege ce inseamna o viata de munca si cercetare. Dar l-ati cunoscut personal? Sau emiteti asa opinii, crezand ca sunteti o valoros daca va legati numele de o somitate in drept? Cum de nu scrieti de alti avocati? Mateut e singurul care va deranjeaza?

  • Sare'n Ochi zice:

   Va deranjeaza opinia altora? Sunteti penibila cu o asemenea gandire de militian. Mateut a fost, acum este doar unul care-i jumuleste pe borfasi. Cu Varanul steaua lui apune. In rest, v-ati gresit adresantul. Pentru pupat in fund si ode incercati la o alta masa. [„sunteti o valoros” – cam de ce ati vrut sa si chinuiti gramatica limbii romane?]

  • managrement zice:

   Mateuț este cel care a spus că nu se pune problema de plagiat în cazul tezei lui Ponta, când plagiatul acela era nu doar imens sub aspect cantitativ, ci și cât se poate de vizibil.
   Prin asta a făcut învățământului un rău de un miliard de ori mai mare decât binele făcut prin succesul cursului său.
   Dar într-o societate care îl admiră pe hoțul Ponta, firește că e considerat o mare valoare coruptul care-l face scăpat pe Ponta.

 3. managrement zice:

  (1) Antena 3 a numit acest miting „plimbarea libertății”.
  (2) Acea libertate îl vizează pe Dan Voiculescu – manifestanții doresc ca DV să iasă afară din penitenciar.
  (3) La miting s-a scandat „ieși afară, javră ordinară”.

  Logic, asta înseamnă că manifestanții l-au numit „javră ordinară” pe Dan Voiculescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.