În țara manelelor și fustelor înflorate nu contează valoarea ci stridența (nu degeaba s-a răsturnat căruța cu proști la Caracal)

de Ștefan Ciocan

Viețuiește prin București un anume Liviu Andrei! Nu știu care e numele și care e prenumele, dar nici nu mai contează când ești născut în Caracal și evident ești victima celebrului accident rutier petrecut acolo. Acest individ caracalean se dă mare scriitor, pe bloguri și Facebook și dacă nu s-ar lăuda singur, nici popa la groapă nu cred că ar spune vreun cuvânt bun despre el. Ca orice caracalean șmecher (vezi cazurile, celebre deja, Tucă și Senzațional-Diaconescu) individul cu pretenții de scriitor a învățat că în România trebuie să șochezi prin vulgaritate și violență ca să te bage lumea în seamă. Că nu contează valoarea ci stridența. În țara manelelor și fustelor înflorate înjurăturile și trivialitățile țin loc de argumente și dau valoare oricărui idiot care le folosește.

Acest tastatoraș (scriitoraș de computer) a publicat pe Facebook și pe un blog o scrisoare prin care declară că el, caracaleanul, s-a săturat de Transilvania. Probabil că și de Banat, Crișana și Maramureș, chiar dacă nu o spune „expressis verbis” în text. Asta încă nu ar fi o problemă! Ar fi chiar îmbucurător că „sudiștii” au început să se sature de părțile civilizate ale României și că la aproape 100 de ani de când ne-au anexat își dau seama că între fostele regiuni din Imperiul Austriac și cele din Imperiul Otoman nu există aproape nimic în comun cu excepția unei limbi române, a cărui origine latină a fost păstrată și promovată tot în interiorul arcului Carpatic. Nu are de unde să știe caracaleanul că Gheorghe Lazăr, cel care a înființat în București, cu 100 de ani înainte de unire, prima școală cu predare în limba română, era din Avrig (lângă Sibiu) și a făcut studiile la Viena. Și a fost nevoie să treacă Lazăr munții pentru că boierii și clericii ortodocși din Țara Românească susțineau învățământul în limba greacă și scrierea chirilică spunând că limba română este prea săracă pentru a fi folosită în cultură. Analizând „opera” caracaleanului constat că aveau dreptate. Că limba română folosită la ei, dincolo de Carpați este mult prea săracă pentru altceva decât înjurături și trivialități. Istoria nu consemnează vreun caracalean care să fi făcut, nu o școală, ci nici măcar o șură în Ardeal. Privind retrospectiv constat cu tristețe că efortul lui Lazăr a fost zadarnic. Caracalul, în sens generic, nu s-a civilizat deloc și nu este capabil să producă decât manele – fie ele și cu pretenții de literatură.

Reacția jurnaliștilor ardeleni a fost la fel de ciudată pe cât de idiot este textul scris de caracalean. Luați prin surprindere de tupeul, tipic sudist, unii s-au grăbit să reacționeze cu argumente și chiar cu invitații în emisiuni TV. În mod normal un asemenea individ asta așteaptă, replici care să-i legitimeze existența. Invitații la TV ca să-l cunoască lumea, polemici care să facă dintr-un „neica nimeni” o vedetă. În fața înjurăturilor și cuvintelor urâte argumentele nu-și au sensul, iar în calea imposturii nu pot să stea niciodată valori adevărate. Să polemizezi argumentat cu un caracalean e ca și cum te-ai duce la bordel pentru o îmbrățișare. Singura atitudine corectă față de asemenea indivizi este unul de tipul: Hai sictir! Și ignorarea…

Acest articol a fost publicat în Un castravete, dom' Profesor și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la În țara manelelor și fustelor înflorate nu contează valoarea ci stridența (nu degeaba s-a răsturnat căruța cu proști la Caracal)

 1. observator 2 zice:

  Cele 7 minuni la CARACAL

  1 S-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior
  2 A luat foc sediul pompierilor

  3 S-a furat usa politiei

  4 Cimitirul e pe strada Invierii

  5 Brutaria e construita pe strada Foametei

  6 Inchisoarea e pe strada Libertatii

  7 Exista o singura scoala si se numeste Scoala nr. 2.

  Cele sapte minuni de la CaracalChiar e adevarat!!!! Poze din Caracal NE TRUCATE!!

 2. Morar Calin zice:

  ignorezeaza-l, asadar, pe idiot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.