Mişcarea Populară această „răţuşca cea urâtă” a dreptei „pentru că Udrea” este pretextul pentru a-l izola pe Băsescu

de Ștefan Ciocan

A fost sau nu a fost rezultatul obţinut de PMP unul suficient de bun pentru un partid nou? Asta este întrebarea care „zbuciumă” observatorii vieţii politice.

Liberalii şi democrat-liberalii împreună cu resturile dreptei o pun de o alianţă tratând Mişcarea Populară ca pe „răţuşca cea urâtă”. Mai grav este că şi din interiorul Mişcării apar voci care, „pe surse”, lansează numeroase poveşti. Voci care nu s-au auzit în campania electorală, rostite de guri care au tăcut şi nu s-au văzut la greu.

Cifrele și pe fapte sunt relevante: încă din 9 mai PMP s-a prăbușit 3-4% în sondaje pentru că Elena Udrea, un simplu membru, s-a băgat în față să se marcheteze drept imaginea partidului cu suport prezidențial. Când se făceau aceste greșeli de marchetare unde erau cei care acum vorbesc „pe surse”? O parte erau ocupați să-și pună cunoștințele prin filiale, alții mimau de pe margine implicarea. Dar cu toții sperau într-o minune „Deus ex machina” din partea lui Traian Băsescu, prin care să poată vampiriza la rândul lor măcar niște picături de carismă prezidențială, suficiente de un al treilea mandat europarlamentar, sau de un colegiu din fruncea bănățeană.

Pe valul de antipatie care o afectează pe Udrea este foarte simplu din partea acestor nemulțumiți să încerce chiar ei să vampirizeze simpatia de care se mai bucură Traian Băsescu pe ideea că „săracul, este abuzat”. Sau se auto-abuzează că, vezi, he-he-he (mișto este să fii bărbat în România!), are și el slăbiciunile sale.

Ideea este că pe această abordare Partidul Mișcarea Populară pierde. Acești binevoitori apăruți pe ultima sută de milimetri ai campaniei electorale să ne arate că luptă, dreg, praf culeg (dar numai în lumina reflectoarelor) fac mai mult rău partidului cu suport prezidențial decât a făcut-o bollywoodianul afiș cu Udrea în prim-plan.

Iar Udrea va câștiga PMP, contrar a ceea ce doresc pierdanții, tocmai prin radicalizare și aruncarea în derizoriu a discuțiilor cu privire la partid, coborâte la numitorul comun, demne de propaganda Antenelor lui Voiculescu: „ea, curva președintelui”. Glumițele ieftine și zvonurile „pe surse” aruncate pe piață nu vor face în final decât să-i strângă capital de simpatie în interiorul partidului – a celor care chiar au muncit să facă în trei luni din rahat bici: fără bani, fără suport din partea celor apăruți pe ultima sută de milimetri de campanie, și care sunt culpabilizați la grămadă de niște indivizi care n-au transpirat decât cu limba și habar nu au cum este să faci foamea în secțiile de votare. Cifrele și datele concrete o ajută pe Udrea. Poate scoate la interval și ea „pe surse” ce anume s-a întâmplat în zonele de responsabilitate ale celorlalți „pe sursiști”, sau cum s-au descurcat alții în lipsa suportului verbal. Dar asta ar face la fel de rău partidului.

Iar să vorbești despre zvonurile și dezideratele Udrei cu privire la sprijinul pe care i l-ar acorda lui Antonescu când MRU a apărut transpirat să spună că va semna cu acesta și cu Blaga (cei doi care fac parte dintre cei care l-au trântit de la guvernare), este și hilar și contra-productiv.

S-ar cere critică de bun simț pentru a arăta de ce trebuie ca Elena Udrea să facă un pas în spate o vreme, ori tocmai bunul simț lipsește. De fapt, la modul inconștient, acești „pe surse” din interiorul PMP fac jocul celor care vor să-l izoleze pe Traian Băsescu în discuțiile despre unificarea dreptei. Fac jocurile blatistului Vasile Blaga și pucistului Crin Antonescu. Udrea este doar un pretext bine folosit prin exploatarea frustrărilor și arivismului acestor „pe surse”.

Eu nu sunt udrist, nici atât de băsist, dar genul acesta de comunicare „pe surse” mă trec de partea lor. Pentru că: BUN SIMȚ.

„Pe sursele” nu fac decât să devoaleze un misoginism crunt printre cei care comentează. Iar în ce-i privește pe cei care n-au beneficiat din vampirizarea lui Băsescu (deși au încercat prin faptul că au tăcut când trebuiau să vorbească), ar trebui să-și facă și ei analiza calitativă a muncii. Funeriu, de exemplu, uită cu eleganță cum și-a impus în filiale tot felul de rebuturi ale politicii locale – cel mai concret caz fiind Hunedoara unde PMP a obținut 4,98%. Apoi sunt alții care s-au dat demisionați numai bine să facă praf un întreg capital de imagine proaspăt primit de către PMP prin intrarea lui Emil Boc în Fundația Mișcarea Populară și care n-au făcut niciun gest până în finalul campaniei, dar au avut tupeul de a se lăuda cu rezultatele obținute de alții.

Vorbim despre oameni buni, dar cu tovalul pe obraz mai gros decât talpa de cauciuc de tractor a unor opinci. Indivizi care consideră că le ești dușman și numai dacă le pomenești numele în contextul unei minime critici.

Și cam atât.

În concluzie, dacă cineva vrea să vină cu fapte și discuții concrete, acestea ar fi binevenite pentru acest partid cu sprijin prezidențial. Fapte concrete, nu ranchiune și umori personale. Altfel, din punctul meu de vedere, Udrea este numai un succes al propagandei Antenelor lui Voiculescu, bine marchetat pe un misoginism de cea mai joasă speță. Iar „pe sursele” din interiorul PMP- doar niste fripturiști care încearcă să profite de aceasta. Niște indivizi care nu-și văd propriile limite din cauza numelui pe care-l poartă și se cred incomensurabili de buni. Ori chestia asta nu intră în tiparul politicianului nou atât de mult clamat și așteptat.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Mişcarea Populară această „răţuşca cea urâtă” a dreptei „pentru că Udrea” este pretextul pentru a-l izola pe Băsescu

 1. Hristos s-a-nălțat! 🙂

 2. Vio zice:

  cea mai lucida analiza la ceea ce se petrece in PMP. Felicitari!

 3. observator 2 zice:

  Klaus Iohannis are câţiva scheleţi care umblă rău prin dulap. Ele vor ieşi la plimbare cât să-l facă din impozantul sas un băiat cocoşat de amintiri
  Klaus Iohannis a pierdut în instanţă al doilea imobil obţinut prin uz de fals
  În curând va trebui să returneze statului român banii pe care i-a încasat chirie, de la banca Raiffeisen, în calitate de proprietar-impostor . Cît despre participarea lui Klaus Werner Iohannis la vârful politicii naţionale, mereu sortită eşecului, nu-i putem ura decât: adio şi-un praz verde!
  http://sibiu.justitiarul.ro/?s=klaus+werner+johannis&submit=Search
  http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-a-pierdut-in-instanta-al-doilea-imobil-obtinut-prin-uz-de-fals/)

 4. markwilliams zice:

  Consider ca singurul succes notabil in aceasta campanie a fost micutul PMP.Las de o parte daca Udrea a reusit sa faca publicitate PMP-ului,prin notorietatea proprie,macar atit cit sa i faca cunoscuta existenta tuturor celor care o cunosc,care o iubesc,care o urasc,care o denigreaza,care arunca cu pietre ,indirect in Base.
  Insa ,toata lumea uita ce inseamna sa te apuci de la zero ,sa construiesti pe o idee sau pe un proiect un partid NOU!.
  Suprapunerea rezultatului peste procentele obtinute de partide care vin din 1990 este usor hilara..si deseori rauvoitoare..
  Si Forta Civica cu pretentia de lider a lui MRU este o formatiune noua,dar mai veche decit PMP..si nu a reusit sa traverseze pragul de intrare..Idem Noua Republica..
  .Mamutul PDL ,cu structura organizatorica ,pina la ultima comunitate,cu membri vechi si sonori,cu practica de guvernare in citeva rinduri a realizat dublul cifrei obtinute de partiduletul Miscarii Populare..

  De PNL nu spun nimic..are propriul sau electorat fie ca azi este rosu,fie ca se inverzeste …suficient ca rezultatul a fost sub astepatri provocind demisii la virful partidului..
  PSD-ul a fost marele perdant…chiar daca a luat primul loc..procentul obtinut a fost o cifra neglijabila pentru potenta acestui pol de la Putere..daca luam in considerare cele doua milioane de voturi obtinute si departajate in trei ..

  Meritul PMP , preluat datorita notorietatii parintelui fondator se regaseste in votul exprimat in diaspora..unde nu mai exista nici o Elena Udrea,nici misogini sau jocuri murdare…evaluarea unui partid este concreta si reala doar in diaspora.

  Partidul lui Basescu.
  Prezenta lui Udrea
  prezenta unui anton la patrat
  reaua vointa exprimata cu spume de catre alte formatiuni politice
  Nu au nici o influenta asupra procentajului obtinut si a celor doua locuri de europarlamentar..
  PMP are abia trei luni de la infiintare..vreau sa vad orice alta performanta de acest gen..

 5. markwilliams zice:

  Unirea Dreptei ,fie prin absorbtie,fie prin fuziune ridica serioase probleme”moralistilor „,cei care au stigmatizat PMP pe baza de Udrea,Pinalti sau Anton.Cum se vor simti idolii acestora altii decit Traian Basescu sau Tomac,sa colaboreze cu baronii penelisti si pedelisti evident de alta factura si gindire decit a doamnei Udrea?
  Abia astept sa vad ,in final,cum se indeamna „moralistii” sa boicoteze dreapta asta imorala si profund vicioasa!

  • Sare'n Ochi zice:

   este cate un ticalos care n-a mai ajuns la bani si care polarizeaza prin comentarii alti idioti si atat.
   si fac asta in numele unor idealuri in care nu cred.
   din pacate la ora actuala exista galaerii de fotbal nu sustinatori de doctrine.

 6. markwilliams zice:

  Prima concluzie ,asa la repezeala pentru fratia dintre PNL si PDL:
  Oare nu era dorinta cea mai mare a bossului de la Cotroceni??Se va implini sau s-a epuizat?Vom sti…
  Nu cred ca PDL va fi inghiti de PNL isi va pastra initiala de democrat ,macar asa ca o adiere pe la orgolii neinfrinte: cum suna PLD? PNLD?PNL-D?

  • Sare'n Ochi zice:

   vom vedea ce va fi.
   nu cred in fuziuen
   cred in spaima animalica a lui Vasilica Bleaga si a lui Cacarau ca vor fi lasati pe dinafara (la pensie) din orice constructie facuta de catre Traian Basescu. de aceea se agita sa construiasac rapid ceva ei primii.
   iar idiotii utili le dau sprijinul sa-i scoata iara din cacat.

   • sunt asistat mintal si atat zice:

    ADMIN zice: un asistat mintal care-si incepe injuratura cu „bagatiai” nu merita lasat sa poztese decat daca se numeste Grapini si-si lasa barba. Aasa ca bagati-ai IP-ul 213.233.103.66 (de mitic handicapat) la spam

    • Sare'n Ochi zice:

     ADMIN zice: un asistat mintal care-si incepe injuratura cu „bagatiai” nu merita lasat sa poztese decat daca se numeste Grapini si-si lasa barba. Aasa ca bagati-ai IP-ul 213.233.103.66 (de mitic handicapat) la spam

 7. Împărtășesc ideile articolului și… rămân băsistă 😆 …… nu știu ce se tot leagă de poșetele Elenei Udrea… doamnele din politică, din celelalte partide, n-au poșete? Umblă în opinci ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.