Micul Tupilescu are o problemă de bărbăție

de Ștefan Ciocan

pontita cu coditeDupă ce a văzut-o pe femeia cu barbă care a câştigat Eurovisionul, Victor Ponta a uitat să mai ajungă în judeţul Hunedoara dând peste cap tot programul manifestărilor electorale de duminică. Pentru pesediştii care mai cred în Victor Viorel absenţa acestuia a fost o surpriză neplăcută. Restul românilor şi pesediştii cu „scaun la cap” nu s-au mirat prea tare. În fond a fost vorba despre încă o minciună a liderului PSD, mitoman recunoscut în ţară şi peste hotare. Şi totuşi de ce nu a onorat Ponta invitaţia hunedorenilor?! Să fi fost atât de obositor zborul până în Danemarca şi retur încât premierul a avut nevoie de o duminică întreagă să se odihnească? Sau pur şi simplu „candidata” Daciana nu a vrut să-şi asume riscul unei vizite în judeţul care visează la redeschiderea mineritului. Ori este de notorietate că „prima doamnă” a PSD s-a declarat împotriva redeschiderii exploatărilor miniere şi implicit a creării de locuri de muncă în zonele care cândva prosperau pe seama industriei extractive. Cu toate astea, sunt convins că Victor Viorel ar fi fost mult mai bine primit la Călan sau Haţeg decât a fost în restul Transilvaniei.

În regiunile fostului Imperiu, Victor Viorel nu s-a bucurat deloc de manifestări entuziaste din partea alegătorilor, nici la Cluj, nici la Certeze, nici la Bistriţa, fiind peste tot apostrofat şi aşteptat ironic cu bărci de cauciuc. Aluzie la vizita din judeţul Teleorman, când Victor Viorel s-a urcat într-o barcă pneumatică fiind împins de pompieri care mergeau prin apa de doar câţiva centimetri. În loc să se întâlnească cu oamenii şi colegii de partid din judeţul Hunedoara, Victor Viorel a preferat să se prezinte duminică seara, după o binemeritată odihnă de weekend, în studiourile Antena 3, unde nu exista riscul ca cineva să-i pună întrebări incomode şi nici să-i întrerupă discursul, demagogic şi de multe ori iresponsabil, dar care place atât de mult electoratului din Teleorman, Mehedinţi şi Olt, telespectatori captivi ai antenelor lui Voiculescu şi ai R TV-ului lui Ghiţă. Surse din apropierea Palatului Victoria susţin că Victor Viorel va evita în următoarea perioadă vizitele dincoace de Carpaţi, tocmai pentru că „egoul” său sensibil a început să nu suporte criticile din partea electoratului şi nici primirile ostile. Singurii care au voie să-l critice pe Victor Viorel fiind baronii locali ai PSD, tocmai aceia care l-au suit în fruntea partidului şi care-l ţin acolo ca pe o păpuşă obraznică şi iresponsabilă de multe ori. Ponta are de rezolvat o problemă care îi dă bătăi de cap mult mai acute decât ieşirile belicoase ale lui Traian Băsescu la adresa sa. În vizita pe care a făcut-o în SUA, Victor Viorel a venit cu o listă de probleme care trebuiau rezolvate. Este lesne de înţeles că într-o ţară NATO nimeni nu ajunge preşedinte fără binecuvântarea SUA şi Victor Viorel a început să-şi dorească enorm acest lucru. Dar dacă rezolvă problemele impuse de administraţia de la Washington, cele mai multe legate de eradicarea marii corupţii, îi supără pe baronii locali ai PSD, cei care ţin în mână voturile unor întregi regiuni, în special în sudul şi estul României. Oricât de ţară NATO ar fi România, binecuvântarea SUA nu ajunge pentru ca Victor Viorel sa ajungă preşedinte. El are nevoie şi de voturile baronilor. Dar s-ar putea ca nici voturile acestora fără acordul Washingtonului să nu ajungă. Asta este acum dilema care îl frământă pe şeful PSD şi din cauza căreia probabil că apariţiile sale în public vor fi din ce în ce mai rare.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.