Cu toporul, în numele poporului (În concordanță cu deviza PSD: hoț pentru unul, unul pentru hoți!)

Mult stimate şi iubite tovarăşe Victor Ponta,

Din inimă vă mulţumesc pentru invitaţia la alegeri indiferent pentru ce se organizează ea, şi pentru încrederea acordată mie şi concetăţenilor mei pe care ne catalogaţi ca fiind poporul. Constat cu deosebită satisfacţie că importanţa mea creşte ori de câte ori încă preşedintele Traian Băsescu vă supără, justiţia vă condamnă câte un mentor sau sponsor, Universitatea Bucureşti vă găseşte plagiator. Pentru asta, în mod normal ar trebui să-i mulţumesc lui Traian Băsescu, Justiţiei sau Universităţii Bucureşti, pentru că, fără el și cei de acolo, eu – şi ca mine mulţi alţii – am rămâne la categoria „prostime”. Şi totuşi nu îndrăznesc să le mulţumesc lor, ci vă adresez Domniei DumneaVoastre întreaga mea recunoştinţă, pentru că oricum o luaţi şi fără acordul meu. În numele meu – fac şi eu parte din popor – l-aţi suspendat pe Traian Băsescu, în numele meu l-aţi lăsat acasă şi aţi mers la Bruxelles chiar dacă Curtea Constituţională a spus că nu e legal şi tot în numele meu aţi înfiinţat propria dumneavoastră comisie care să stabilească dacă aţi plagiat sau nu. Mi-aţi luat atunci voinţa. Este evident că îmi veţi lua şi recunoştinţa, chiar fără voia mea. Exact aşa cum probabil îmi veţi lua şi votul, chiar dacă nu am să onorez invitaţia dumneavoastră de a mă prezenta la urne.

Hoți au fost și hoți sunt încă.

Hoți au fost și hoți sunt încă.


Vă întreb însă, mult iubite şi stimate tovarăşe Victor Ponta, dacă părerea poporului – şi a mea evident – este atât de importantă pentru domnia voastră, de ce nu aţi pus în aplicare voinţa noastră manifestată prin referendumul din 2009? Am „ordonat” atunci – noi poporul – să reduceţi numărul de parlamentari la 300 şi să schimbaţi organizarea Parlamentului din bicameral în unicameral. Nu aţi avut interesul să o faceţi, pentru a nu vă pierde posturile şi privilegiile şi de aceea nu v-a durut nici măcar în dos de voinţa noastră, a poporului. Acum ne invitaţi la vot, pentru că aveţi interesul să vă legitimaţi preluarea puterii absolute, odată cu schimbarea lui Traian Băsescu. Vă anunţ pe această cale că nu accept să mă transformaţi dumneavoastră, mult iubite şi stimate Tovarăşe Ponta, şi acoliţii dumneavoastră, într-o maşină de vot care să funcţioneze exclusiv în interesul unor grupuri politice care ţin seamă de voinţa noastră numai atunci când interesul personal sau de grup nu le este afectat. Vă asigur iubit conducător de partid şi de guvern că nu mă voi lăsa manipulat de mesaje demagogice şi promisiuni deşarte. Că nu cred în buna dumneavoastră intenţie, aşa cum nici Europa nu crede şi cum sper că nici majoritatea dintre români nu vor crede. Puneţi dumneavoastră în aplicare decizia noastră, a POPORULUI, din 2009, reduceţi numărul de parlamentari, treceţi la Parlamentul unicameral şi apoi mai vorbim despre voinţa poporului.
În aceste condiţii, nu văd de ce să-mi irosesc timpul şi să particip la un vot pentru un sistem care oricum nu ţine cont de voinţa mea decât atunci când îi convine. Aşa că mă voi duce şi eu la vot numai atunci când îmi convine. O să am altceva mai bun de făcut. Nu o să spun că orice aş face e mai folositor pentru mine şi pentru popor, decât dacă mă duc la vot.
Şi dacă binevoiţi a vă supăra, mult iubite tovarăşe Ponta, nu pot decât să vă spun: Hai sictir… Fă! 

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cu toporul, în numele poporului (În concordanță cu deviza PSD: hoț pentru unul, unul pentru hoți!)

 1. carat zice:

  TREBUIE mers la vot ! Cine nu a gasit pe nimeni in care sa aibe incredere TREBUIE sa-si anuleze votul si nu sa-l lase intr-u uzul hotilor.

 2. Dan Galatus zice:

  Voi vota cu toti …ca sa se poata numara un buletin de vot anulat .Poate ca si altii vor intelege mesajul si vor veni la vot ca sa protesteze prin acest sistem de votare …

 3. observator 2 zice:

  Trăim mai rău decât în timpul crizei Datele furnizate de INS aflat in subordinea
  Guvernului,

  Frigiderele românilor deja simt asta – o familie medie îşi permitea, anul trecut, să cumpere, din veniturile lunare, 415 kilograme de carne de porc în viu, cu 25 de kilograme mai puţin decât în anul de vârf al crizei, 2010, şi cu 52 de kilograme mai puţin decât în 2008. Sau 176 de kilograme de telemea de vacă, cu 13 kilograme mai puţin decât în 2008 şi cu 40 de kilograme mai puţin decât în 2008. Comparaţia este valabilă şi pentru alte alimente: statisticile oficiale spun că veniturile unei gospodării medii echivalau, în 2013, cu 4.036 de ouă, faţă de 4.121 în 2010 şi 4.829 în 2008. Ori cu 1.482 de kilograme de cartofi, comparativ cu 1.697 în 2010 şi 2.186 în 2008.
  Institutul de Statistică spune că puterea de cumpărare s-a redus şi în ceea ce priveşte mărfurile nealimentare şi serviciile. Anul trecut, familia medie îşi permitea 460 de litri de benzină (faţă de nu mai puţin de 785 în 2008 şi 478 în 2010) sau 7.288 Kwh (comparativ cu 7.212 în 2010 şi 7.477 în 2008, cu menţiunea că accizele şi certificatele verzi nu sunt incluse în acest calcul). Tot în sus au luat-o şi preţurile gazelor naturale, transportului în comun, ţigărilor, meselor la restaurant sau biletelor la film.

  http://www.capital.ro/traim-mai-rau-decat-in-timpul-crizei.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.