Victor Ponta a pregătit statistici din pix pentru Sărbători Pascale pe datorie

de Acidutzu

De când Institutul Național de Statistică a dat publicității cifre privind uimitoarea creștere a Produsului Intern Brut, mă întreb cât are să mai țină această minune a economiei făcute din pix și, mai ales, cine va deconta această minciună. Deocamdată aflu că deși Produsului Intern Brut crește mai ceva ca și Făt Frumos, încasările la buget scad. Tocmai de aceea au fost schimbați șefii INS imediat ce s-a înscăunat Victor Viorel Ponta prim ministru: pentru ca economia să crească din pix, să aibă el cu ce se lăuda pe la televiziuni. Din păcate pentru români, sentimentul subiectiv al sărăcirii nu poate fi modificat din pix.

Încep să înțeleg de ce premierul Victor Viorel Ponta l-a luat pe Ionel Blănculescu pe lângă el: să-l învețe cu se poate juca din pix cu datele economice. Parcă-l revăd pe Ionel Blănculescu cum ne explica pe la televiziuni – locul în care se desfășoară de fapt tele-guvernarea – cum creșterea PIB se va vedea în încasările bugetare din viitor. Apoi, când încasările n-au mai venit – din cauza politicii fiscale iresponsabile practicate de către acest guvern, cum tuna și fulgera împotriva “evazioniștilor”. Că acei “evazioniști”, echivalentul propagandistic al „speculanților”, după cum erau etichetați intreprinzătorii pe vremea când comuniștii își însușeau România, nu mai aveau nici după ce bea apă din cauza faptului că acest guvern nu încurajează munca, nici nu mai contează. Întotdeauna a dat bine la populație când guvernarea se „luptă” cu niște ipotetici dușmani și nu cu incompetența, nepotismul și lipsa de idei. Incompetența actualei guvernări a ratat “cu succes” în doi ani de teleguvernare toate țintele pe care și le-a propus, inclusive privatizările Oltchim, CFR Marfă și Poșta Română – asta deși Victor Viorel Ponta s-a străduit să netezească calea celor pentru care s-a făcut cu dedicație caietul de sarcini.

În doi ani de tele-guvernare, românii au ajuns sclavii facturilor și impozitelor. Tot ceea ce se câștigă se cheltuiește pe facturi, pe mâncare și pe impozite. Asta din cauza faptului că Victor Viorel Ponta are de plătit propriile sale facturi către clientela sa politică.

Sunt câteva indicii statistice care ne arată cât de rău s-a ajuns în România celor care mai muncesc. Și aceasta deoarece salariul a rămas principala sursă de venit a românilor. Iar aceasta este grevată de consum. Motiv pentru care românii nu mai au bani pentru investiţii. Principalele cheltuieli făcute de gospodării au fost consumul de alimente şi produse nealimentare, precum şi plata impozitelor, contribuţiilor şi cotizaţiilor. Cel mai grav lucru rămâne faptul că cei mai puțini bani se cheltuie pentru educaţie. Cheltuielile importante s-au făcut pentru întreținerea locuinței: apă, energie electrică şi termică, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotare şi întreţinere – , acestea reprezentând 20,5% din cheltuielile totale de consum. În cheltuielile cu locuinţa, cea mai mare pondere au deţinut-o cheltuielile cu funcţionarea şi încălzirea (16,7%). Pe ultimele poziţii au fost plasate cheltuielile pentru hoteluri, cafenele şi restaurante (1,3%), pe chiar ultimul loc situându-se cele pentru educaţie (0,7%).

Și-atunci de ce să ne mirăm că Victor Viorel Ponta pregătește pentru români o a doua Sărbătoare de Paște pe datorie? Pentru că sunt extrem de mulți români care pentru a se ajunge de la un salariu la altul, apelează la Casele de Ajutor reciproc.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Victor Ponta a pregătit statistici din pix pentru Sărbători Pascale pe datorie

 1. theo zice:

  PONTA este o creeatzie comunisto mafiotä, a lui ilici si nästase- nemernicii ce au distrus si vandut tzara. dementul ponta trebuie demis. se sträduieste cu haita dela PE
  säl instaleze pe SCHULZ LA brusselles, un mizerabil comunist pro rus, ca si SWOBODA
  ar trebuii sä fie informatzi totzi care merg la PE, sä nu-i voteze.
  deja golanul IVAN trage sforile, este f. grav.

 2. theo zice:

  politistii din constantza, trebuie totzi demisi, sunt slugile lui mazäre.
  politzia din constantza este tot o mafie, trebuie urgent demisä

 3. theo zice:

  PONTA DEMISIA!!!!!!!!!
  UN PREMIER CARE SUSTZINE MAFIA SI HOTZII; trebuie urgent demis:

 4. DanCanada zice:

  Cum spunea si Banciu, Ponta e cea mai mare pacoste din istoria moderna a Romaniei. E mai rau decit Ceasca de ex, ala macar nu-i pupa in kr pe rusi. Mai rau si decit Ilici sau Nastase, Ponta nu are scrupule, n-are farima de bun simt. De ex ieri-alaltaieri a zis ceva de genul: „nu va place? pai sa ma demita Parlamentul!” O mizerie, o obraznicie pentru ca stim cu totii ca Parlamentul e 60-70% sub papucul pesedist. Sau toate declaratiile ca saracii baroni sint prigoniti – deci are tupeu maxim si nu cunoaste drept elementar, nu inteleg cum asta a fost procuror. Deci „trebuie urgent demis” e inutil, se poate face si greva foamei, mitinguri, tot ce vreti – pe CtrlV tot la basca o sa-l doara.
  Luati si urmariti cu atentie emisiunile lui Banciu de pe 6 si 8 aprilie 2014, se gasesc pe youtube. Sint extraordinare, ca niste manifeste impotriva uriasului rahat in care se gaseste Romania. Un rahat politic, social, economic si cu sanse de ‘mai bine’ absolut nule.

 5. theo zice:

  ^catä lasitate, hienele criminale urlä pe toate canalele contra lui BÄSESCU si JUSTITZIEI;
  ROMANII NU AU MERITAT NICI O SECUNDÄ , CATE SACRIFICII SI MOJICII A INDURAT
  PRESEDINTELE; SÄ AJUTE JUSTITZIA; ROMANIA:
  ACUM CAND ESTE BATJOCORIT IN STRADÄ DE BANDELE DE TZIGANI; DE PLAGIATOR SI MAFIOTZII PSD PE POSTURI;

  ‘CE FAC ROMANII???????

  NU ESTE DATORIA VOASTRÄ SÄ’ VÄ RIDICATZI CONTRA HOTZILOR:
  ROMANII SUNT LASI SI MAHALAGIOAICE:

  FAPTE::::IESITZI IN STRADÄ APÄRATZI-VÄ JUSTITZIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. theo zice:

  DECE NU SE MISCÄ SOCETATEA CIVILÄ????
  CE SE ASTEAPTÄ? SÄ SE LUPTE ALTZII PT: VOI?

  O SÄ VÄ INGHITÄ; NU ASTEPTATZI; INFORMATZI AMBASADELE

 7. theo zice:

  apäratzi DNA SI ANI

 8. theo zice:

  PRESA, poate face multe, o mare putere.

  punetzi intrebäri zilnice, CINE A BLOCAT DOSARUL LUI DRAGNEA??????????????????

  DECE ESTE OPORIT DOSARUL; ???

  CA SÄ POATÄ FACE MANIPULATORUL DRAGNEA TERORISM INFORMATIC??????????

  ZILNIC COPII

 9. theo zice:

  SÄ VEDEM CUM IL SCAPÄ PE VARAN????

  DECE????

 10. theo zice:

  DACÄ NU-L CONDAMNÄ; E CLAR–– DAR UNDE ESTE PRESA LIBERÄ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.