Mincinoșii social democrați trăiesc într-o Românie paralelă cu realitatea

Victor-Ponta - pompagiulde Acidutzu

Un calcul simplu arată faptul că majorarea accizei la carburanţi va mări costul anual pe care şoferii români îl alocă combustibilului cu minimum 505 lei în cazul benzinei şi cu minimum 415 lei la motorină. Și vorbim doar despre șoferii “de rând” care nu intră sub incidența așa-zisei returnări de acciză de 4 eurocenți pe litrul de combustibil promisă de Victor Viorel Ponta – pentru cine mai are timp să se încreadă în promisiunile lui.

În prezent, acciza reprezintă 30% din preţul final la benzină şi 26% la motorină. Și vorbim numai despre banii cheltuiți pe combustibili, nu și despre reacțiile în lanț pe care această scumpire o va avea asupra serviciilor și a coșului zilnic de consum. În plus avem promisiunea transportatorilor de marfă care au declarat că vor cumpăra carburant din alte state, precum și faptul că, în lipsă de bani și cu promisiunea celor un milion de noi locuri de muncă transformată în 731de mii de șomeri (ultimele date statistice), românii vor reduce drastic consumul.

Reamintesc faptul că benzina şi motorina oricum s-au scumpit în ianuarie din cauza modificării cursului de schimb la care se plătesc accizele. În dispreț pentru buzunarele românilor, disperat să facă rost de bani pentru baronii locali, Guvernul a decis că este mai profitabilă pentru buzunarul propriu rata de schimb din 2012, de 4,5223 lei/euro, la care a introdus ca artificiu indexarea cu inflaţia anuală de 4,77%. Aceasta încalcă prevederile Directivelor de accize la nivel european, care menționează regula care era anterior în Codul fiscal românesc, și anume că se va folosi cursul de schimb publicat în prima zi lucrătoare din luna octombrie.

Cu toate acestea, dând dovadă fie de lipsă de contact cu realitatea, fie de nesimțirea de-a crede că românii înghit orice prostie și minciună suficient repetată, președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, iese să repete ca un papagal lecția dezinformării: că acciza merge la construcția de autostrăzi și că nu va avea impact major asupra românilor. Asta în pofida faptului că propriul ministru de Finanțe a declarat în direct și extrem de clar că fără încasările din această acciză nu vor mai fi bani de salarii și pensii, în pofida realității evidente și a calculelor matematice seci.

Și ce mai minte în public Remus Lăpușan? Că “Ministerul Agriculturii va acorda subvenţii pentru motorină, pentru a compensa introducerea accizei”. La fel cum au creat un milion de locuri de muncă. Deocamdată nu s-a plătit subvenția agricolă pentru ultimul trimestru al anului trecut, iar ei „vor acorda”.victor ponta-holdup cu pompa

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Mincinoșii social democrați trăiesc într-o Românie paralelă cu realitatea

 1. Pingback: Primăvara arabă şi şosetele politicii româneşti | CRONICA REZERVISTULUI

 2. markwilliams zice:

  USL nu mai exista..dar functioneaza!Cioara vopsita a politicianului mioritic este blazonul onoarei si demnitatii lui!
  PNL sta cu fundul in doua luntri!Declarativ s-a despartit de PSD!Ponta insa,face trimiteri ori de cite ori are prilejul la mamut.,iar Antonescu adaposteste constient pe furnizorii de campanie electorala din teritoriu..pe toti cei pe care i-a plasat in diverse functii de conducere platite generos ,sub aceeasi umbrela USL!

  Tacerea liberala cu privire la acciza intareste interesul interpartinic dintre cei doi..Antonescu se bazeaza pe fonduri ce se vor aloca din acciza si primarilor liberali in scopul vadit electoral!

  Victor Ponta joaca tare!Sa scumpesti carburantul intr o perioada pre-electorala,intr-o primavara agricola este un risc major pentru scaderea puternica in sondaje- asta o stie oricine!
  Secretul atitudinii lui Ponta consta in faptul ca este impins de la spate ,este sustinut si mai ales,cei care il dirijeaza au siguranta ca vor cistiga alegerile prin mijloace ori care altele decit votul ..
  cinstit.

  • Sare'n Ochi zice:

   numararea voturilor face diferenta.
   pe asta se bazeaza si pe frauda masiva din teritoriu.
   doar Dragnea este cu dosarul ingropat de catre gunoiasul acela de procuror general al Romaniei, Nitu zis si NUPu.

 3. markwilliams zice:

  Am participat la un scrutin electoral ,in calitate de observator..
  Dupa inchiderea votarii…la gramada de buletine s-au aruncat toti membrii sectiei sa isi atraga cit mai multe formulare de vot…
  Am intervenit si s-a restabilit LEGEA..Toate buletinele au fost date sefului de sectie(presedinte)..care a aplicat procedura legala…
  Fiecare buletin era ridicat la vedere si toata lumea a VAZUT cine este desemnat… s-au constituit
  partajari pentru fiecare candidat si astfel s-au depus buletinele… pentru a fi numarate la final.

  Cele in alb au constituit o categorie aparte..nu si le-a mai adjudecat in frauda nimeni…

  Procedura generalizata,obiosnuita si practicata este antinationala ,ilegala si frauduloasa..
  Pentru ca membrii partidelor inscrise cu candidati isi iau un anumit numar de buletine in fata si incep sa trieze…astfel incit la sfirsitul trierii nu prea mai raman buletine de vot in alb..ele fiind inglobate in favoarea candidatului…Toti,fara exceptie fac acest lucru…

  De aceea, se face mare propaganda pentru a vota in ALB!
  O inselatorie pe bune! Eu recomand tuturor sa mearga la vot si daca nu au optiuni sa isi anuleze buletinul pe toate fetele …VIZIBIL ,astfel incit sa nu mai poata fi refolosit,readjudecat in fals…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.