Ponta se întrece cu miniștrii lui în minciuni și mite electorale. Din păcate asta se face pe banii și bunăstarea românilor

de Acidutzu

ioana-petrescu-paine

Ioana Petrescu, această adevarată „domnișoară Harvard”

Pe de o parte Ioana Petrescu, ministrul de Finanțe, ne spune că fără introducerea noii accize pe combustibili nu se mai pot plăti salarii și pensii. Adică, dacă acciza suplimentară de 7 eurocenţi nu va fi aplicată de la 1 aprilie, plata pensiilor şi a salariilor pentru bugetari ar putea fi pusă în pericol, deoarece suma care ar urma să fie colectată este de două miliarde de lei şi nu poate fi uşor înlocuită. Asta susține Ioana Petrescu. Păi, unde este celebra creștere economică de anul trecut, atât de trâmbițată la televizor și fluturată pe hârtie? Cu ce anume a fost înlocuită? Cu bani de tocat pentru baronii locali ai acestui grup infracțional organizat care se ascunde sub tot felul de alianțe politice – fost USL, acum USD.

De cealaltă parte, primul ministru Victor Viorel Ponta o ține pe minciuna lui: îi trebuie noua supra-taxă pentru drumuri și poduri.

Cine minte, mai ales că, între timp, pe această sărăcie lucie care pune în pericol plata salariilor și pensiilor, acelasi premier face cadouri de Paște în colegiul său electoral Oltenia in valoare de 3 milioane de euro.

De fapt, ca de obicei când sunt socialiștii de caviar la putere, înainte de o campanie electorală începe sarabanda cadourilor electorale. Așa că și Guvernul Ponta începe să-și mituiască electoratul. Primii pe listă sunt alegătorii de la Complexul Energetic Oltenia, fieful premierului. Toţi cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor avea de Paști opt zile de concediu, plus o primă în valoare de 700 de lei, sub formă de tichete. Adică vor beneficia de un cadou de aproape trei milioane de euro (13,3 milioane de lei). Asta în condiţiile în care CEO se află într-o situaţie financiară dificilă.

Dacă vă întrebați cu ce sunt mai cu moț cei 19.000 de angajați ai CE Oltenia față de restul românilor, încercați să nu uitați că Victor Viorel Ponta are o soțioară neajutorată pe listele de la europarlamentare ale PSD pe care trebuie să o chivernisească. Chiar dacă ciodește niște milioane din buzunarele românilor. Pe față, cu nerușinare.

Întreb procurorii dacă această mită cu scop bine determinat: deturnare de fonduri în scopul de obținere de foloase necuvenite (bani contra vot, să ajungă soțioara la Bruxelles), nu poate fi cercetată penal?

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.