Încălcând decizia CCR, Che Gargara a modificat legea electorală în avantajul PSD

crin s-a rupt de ponta

Dragă Ponta, dacă ai ocazia să mai încalci niște legi?

Printr-o ordonanță care încalcă decizia Curții Constituționale a României (doar legea este facultativă pentru partea grupului infracțional organizat rămasă la guvernare), care dă un avantaj Partidului Social Democrat (că așa este cu socialiștii aceștia de caviar: nici o lege nu emit fără să nu-și tragă un avantaj personal), care clarifică treburile doar pe jumătate și care nu a fost dezbătută public deși ar fi trebuit să fie agreată de către toți competitorii politici, Guvernul Che Gargara a modificat Legea electorală. Hoțește, că doar hoția este blazonul mitomanului plagiator din fruntea bucatelor.

Conform unui material din cotidianul România liberă, Executivul a stabilit ca alegerile parţiale pentru Legislativ să aibă loc într-un singur tur, iar candidatul care a obţinut cele mai multe voturi să fie declarat câştigător.

Potrivit ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nipu… ăăă Nicolicea, regula ar fi existat şi în trecut, dar  făcea parte dintr-un articol respins de Curtea Constituţională.

  • “El a fost declarat neconstituţional de către Curte, pentru că se interziceau candidaturile independente”.

Guvernanții au constatatat o lipsă de reglementare. Cică Legea alegerilor parlamentare nu mai avea prevederi în privinţa alegerilor parţiale, respectiv în câte tururi de scrutin se organizează alegerile şi cine este declarat câştigător. Așa că au hotărât ei, cu de la sine putere, fără consultarea opiniei publice și a partidelor politice, ca alegerile parţiale ă se desfăşoară într-un singur tur, urmând ca cel mai bine clasat să fie declarat câştigător. În caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candidaţii aflaţi în această situaţie. Conform sondajelor, cu scoruri cuprinse între 35 și 40%, PSD (care va avea candidaţi comuni cu UNPR şi PC) este partidul avantajat de această regulă arbitrară. Și neconstituțională. Că Nicolicea a recunoscut că Guvernul nu a clarificat problema candidaturilor independenţilor, deşi de la aceasta pornea decizia de neconstituționalitate dată de către judecătorii CCR.

Eu cred că PSD îi pregătește o nouă tergiversare de dosar varanului Dan Voiculescu – să-l aducă din nou în Parlament, să aibă de unde să-și dea demisia. Să fie judecat se voiește, dar când la Tibunal, când la o instanță superioară. Că poate se prescrie fapta, poate apucă PSD să dea grațierea și amnistia.

  • PS: Mânăria produsă ieri este în formă continuată: din comunicatul oficial reiese că alegerile parţiale vor fi organizate în 13 colegii şi nu în opt cât se preconiza iniţial. S-a abrogat un articol din statutul deputaţilor şi senatorilor, conform căruia, în caz de incetare a mandatului unui deputat sau senator pentru ocuparea locului vacant se organizează alegeri parţiale “doar dacă acestea nu ar urma să aibă loc cu mai puţin de şase luni înainte de termenul stabilit pentru alegerile parlamentare şi numai dacă în colegiul respectiv a fost atribuit un singur mandat”. În Șparlamentul României sunt 14 locuri vacante la ora actuală. Opt dintre acestea sunt colegii care au fost reprezentate de un singur parlamentar, cinci sunt reprezentate de doi sau trei parlamentari şi, potrivit statutului deputaţilor şi senatorilor, aici nu s-ar fi organizat alegeri până la modificarea comisă ieri. Eu cred că sunt vizate câteva locuri de-ale unor parlamentari liberali recent declarați incompatibili. Numai în Cluj avem 2 ale căror locuri s-ar putea să fie vizate. Cu această ocazie “supradimensionarea” Parlamentului invocată de Mitomanul Plagiator ori de câte ori i s-a cerut să facă alegeri parțiale, se va dovedi exagerată.
Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.