Nimeni nu este obligat să fie eroul propagandiștilor, sau al semănătorilor de deziluzie

Cine are de protestat, să iasă în stradă așa cum mai anemic, sau mai în forță, au ieșit în vara anului 2012.

Dar încrâncenarea cu care unii își exhibă wishfullthink-urile (zic ei, eu zic că mi se pare izbitor de asemănătoare propaganda lor cu cea latrinizantă a PSD) devine obositoare.
Nu avem „consens” și nici nu avem guvern. Cu atât mai puțin avem „coabitare”. Avem compromis și negocieri la sânge cu un grup infracțional organizat bine ancorat în economia și politica României, grup care se luptă pe viață și pe moarte să nu ajungă în situația lui Năstase, Voicu, Fenechiu, Becali, Vântu, ce 8 pseudo oameni de fotbal șamd – v-am dat lista scurtă a cumtrocraților din Clanul Cleptocraților despre care nici unul dintre cei care se vaietă zilnic că Băsescu își bate joc de simțămintele și credința lor (ale lor personale!), nu credeau că au să-i vadă după gratii în urmă cu un an, cu o lună, cu o săptămână, cu o zi…
Nu cunosc motivele pentru care s-a ajuns ieri la compromisul unui „guvern” care ne aruncă în afara literei și spiritului Constituției, dar nici nu aș face iureș tembel și simulare de tristețe on-line până nu m-aș dumiri cu privire la rațiunile acestor noi negocieri: o fi fiind situația instabilă politic a regiunii, or fi întâlnirile cu ambasadorii statelor UE? N-am participat, nu știu – văd în schimb o grămadă de atoate-știutori care știu cu siguranță că „Băsescu a dezamăgit”.
Asta în condițiile în care n-am citit nici măcar un suspin de mulțumire pentru că funcționează instituții ale statului de drept datorită unei strategii implementate, încetul cu încetul, în mulți ani, tocmai de mult prea blamatul om de azi – și asta în pofida faptului că a fost obligat de circumstanțe (și mai ales de legi) să numească otrepe politice în fruntea lor. Ziua de marți a adus 8 șobolani din așa-zisul fotbal în inchisoare, o arestare de 30 de zile pentru Dan Radu Rușanu și un deputat condamnat definitiv – dacă nu mă înșel.
Dar văietătorii de serviciu s-au pronunțat: iar a dat Băsescu cu mucii în fasole, iar nu s-a luptat până la capăt – dacă se poate, până la o nouă suspendare șamd. Nici nu așteaptă să se pronunțe pe caz Curtea Constituțională a României, căci PDL și PMP au declarat că nu-și retrag plângerea. Și nici măcar nu așteaptă să vadă ce va face, nu ce declară Mitomanul Plagiator, că așa e el, mai infantil, trebuie să aibă ultimul cuvânt. Ei văd doar prin cioburile de la oglinda din ochi (strâmb, frustrant și ranchiunos) tot ceea ce face Traian Băsescu. Totul le pute – ei sunt dezamăgiți și au dreptul să fie dezamăgiți (c-au spus și-au dres și s-au luptat) și să vomite dezamăgire pe întreg on-line-ul. Ei, dacă erau în locul lui Traian Băsescu faceau, dregeau, praf culegeau (dar nu sunt și nici n-au să fie).
Traian Băsescu, după imediat 10 ani de lături zilnice, nu are voie să fie dezamăgit de măcar câți români sunt în stradă să-și apere drepturile, să ceară să nu mai fie jupuiți prin taxe, accize și impozite discreționare, să-l sprijine împotriva mizeriei cu spume deversate de pe Latrinele lui Voiculescu și Reteveiul lui Ghiță, împotriva ticăloșeniei fără frontiere transpartinice cu care operează de 25 de ani cleptocrația în România.
lumea a ramas prizoniera primitului fara de dat.
Ceea ce este foarte dezamăgitor, simplul fapt că ceilalți sunt borfași, și noi știm că sunt borfași, parcă îi exonerează de faptele pe care le comit (măcar îi exonerează de a fi criticați, „că-i știm, n-avem pretenții de la ei” – ei, pe dracu să vă pieptene, chiar aș?!) – dar îl incriminează pe Traian Băsescu ca și „girant” („coabitac”), vezi Doamne! Mi-ar crăpa obrazul de rușine, dar mi-e rușine mie de rușinea lor!
După mine, toți acești văietători de serviciu îl girează ca borfaș pe Ponta. Pentru că: noi știm, toți știm că e borfaș – și-atunci ce rost mai are să reacționăm să-i spargem aroganța indiferent de mijloace și procedee? Ca orice borfaș Victor Ponta crede că o poate scălda dacă zice un cuvânt în loc de altul, cel așteptat de toată lumea. Dar are să și-o ia în aroganță exact ca nen’su Năstase. E cu funia la par și Băsesu tocmai ce i-a mai dat nițică funie cât să se spânzure. UDMR-iștii nu sunt cretini, să fie trași în piept – sunt ei curve, dar știu să întrerupă plăcerea la „domn”, dacă moneda în care sunt plătiți este falsă.
Dar degeaba încerci să le explici unora că trebuie să aibă răbdare, că Ponta primește funie să se spânzure singur. Că faptele vorbesc mai mult decât vorbele. Acum 1 săptămână nimeni nu credea că se rupe USL. Acum 2 zile nimeni nu credea că va fi săltat Rușanu 30 de zile. Toți cei care stau pitiți pe internet stau de fapt pitiți în propriile lor spaime. Și fiecare rezolvare nu le rezolvă totalul spaimelor, ci le aduce altele noi la orizont (li se lărgește orizontul de așteptare al rezolvărilor pe care „tătucul” atât de blamat trebuie să le rezolve dintr-un singur pocnet de degete – dacă nu se întâmplă așa, dă-i și porcăiește-l, e un blatist, un coabitac șamd). Dar pe unul dintre acești spăimoși de serviciu nu l-am prea văzut în stradă să-și reprime aceste spaime urlând împotriva adevăraților borfași.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Nimeni nu este obligat să fie eroul propagandiștilor, sau al semănătorilor de deziluzie

 1. adriana zice:

  Sint total de acord cu articolul dvs.Niciodata darniciodata nu am auzit un cuvint de bine pentru tot ce acest om,Traian Basescu a facut pentru independenta justitiei,reformele atit de necesare tarii pe care le-a demarat. Nu am uitat criticile acerbe la nominalizarea doamnei Kovesi ,toate articolele de infierare a presedintelui.Acum cind doamna Kovesi isi dovedeste competenta,nici un singur cuvint de apreciere.Unde Daniel Morar nu e,nimic nu e.Niste scuze din partea circotasilor de serviciu nu ar strica. Exemple sint multe care dovedesc contributia majora a Presedintelui pentru apararea statului de drept,a justitiei dar caracterul nu ne lasa sa o recunoastem in cuvinte si fapte. Criticati,criticati,criticati. Cu respect pentru autor.

  • Sare'n Ochi zice:

   Sunt convins, bineînţeles – văzând mai ales vremea de afară – că Ponta o să se ţină de scaun, dar nu şi de cuvânt. Adică, o să uite să schimbe programul de guvernare şi n-o să aibă timp pentru asumarea lui în Parlament. Crezând astfel că – vorba lui Turcescu – i-a dat „o smetie” lui Băsescu. În acest caz, cele şase luni de viaţă, câte erau alocate acestui guvern de către analiştii cu vederi rozalii, se vor reduce la trei. Dacă nu cumva chiar la şi mai puţin, e vorba de zile, dacă la Curtea Constituţională nu se vor pune, din nou, ochelarii de cal. Iar Traian Băsescu ştie toate astea. Fiindcă-i mai bătrân, mai deştept, mai abil şi mai hârşit în lupta cu derbedeii. Deci, gestul său de a numi guvernul pe cuvântul lui Ponta nu e deloc unul de slăbiciune. El doar s-a aşezat pe scaun mai bine, pregătindu-se de marele circ. În plus, azi, era Consiliul European, unde trebuia să participe fără să lase acasă guvernul nenumit (altminteri, „aparatul” ar fi ţiuit ca din gură de soprană!). Iar, la Bruxelles sunt probleme mult mai grele şi mult grave decât număratul harvardian al cearşafurilor din hoteluri.

 2. observator 2 zice:

  Export cu ajutorul vantului. Cand bate vantul baieti destepti exporta energie electrica subventionata cu certificatele verzi din buzunarele noastre
  Starea Sistem Energetic 06.03.2014 ora 09:10:01
  Consum 7951 Mwh Productie 9494 Mwh Carbune 2242 Mwh Hidrocarburi 1548 Mwh Ape 2002 Mwh Nuclear 1543 Mwh 1402 Mwh Eolian Mwh 2019 Foto 26 Mwh Biomasa 54 Mwh
  EXPPORT 1543 Mwh PARCA ZICEAU CA NU AU RETELE PENTRU EXPORT si ne trebuie cablu submarin in Marea Neagra sa puten exporta curent in Turcia o megainvestitie
  http://www.transelectrica.ro/widget/web/tel/sen-grafic/-/SENGrafic_WAR_SENGraficportlet

  Acest consum de 7951 Mwh nu era nici la varful de sarcina in perioada impuscatului cand economia duduia, concluzia care se trage in institutiile publice se face risipa cat cuprinde sunt autisti care platesc risipa fara sa cracneasca

 3. observator 2 zice:

  INTERVIU Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert Constanta: Daca trece Portul Constanta la administratia locala, orice investitie se blocheaza
  http://m.hotnews.ro/stire/1674620

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.