Profitând de zgomotul din piața publică, Guvernul Ponta inventează o lege care conferă puteri deciziționale discreționare și imunitatea penală şi civilă unor persoane numite sau alese

de Acidutzu 

În imp ce nivelul de zgomot din piața publică este maxim, pe teme de nici un interes național morsecate și disecate de către diverși comentatori și analiști (dacă se rupe au ba USL; dacă Antonescu este sluga baronilor din partid, sau nu; dacă o fată de 14 ani poate să fugă de acasă și dacă are sau nu voie să aibă duhovnic șamd) grupul infracțional organizat care-l ține la înaintare pe Victor Ponta își pregătește terenul pentru a demola cu totul încrederea în legi și egalitate de șansă. Se preconizeză apariția în peisajul financiar al României a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială sub directa conducere a guvernatorului BNR. Sub o majoritate parlamentară de 70%, CNSM va fi înfiinţat prin OUG semnată de premierul Victor Ponta. Prevederi din această ordonanță, ce poate fi consultată pe site-ul Ministerului de Finanțe, sunt o bătaie de joc la adresa legilor României și a Constituției sale, cât timp se stipulează că membrii CNSM se situează deasupra legii și că beneficiază de imunitate penală și civilă pentru ceea ce hotărăsc și pun în practică. Oricum, grupul infracțional organizat impropriu numit guvernare și majoritate parlamentară și-a netezit calea către fărădelelege din moment ce orice OUG poate fi atacată la Curtea Constituțională doar de către Avocatul Poporului, care avocat este o doamnă numită interimar, dar ilegal, în funcție din moment ce nu are, conform legii, studii juridice, ci doar economice.

Sunt câteva prevederi în textul proiectului de OUG care situează de-asupra legilor cetățeni români, prin acordarea de: imunitate penală și civilă, scoaterea de sub incidența incompatibilității și a conflictului de interese, scoaterea de sub control din partea oricărei autorități a statului de drept și scoaterea de sub posibilitatea ca activitatea acestui comitet să fie amendată prin neacceptarea raportului anual prin votul Parlamentului

Asistăm la o nouă tentativă a Guvernului Ponta de a șubrezi statul de drept:

  • Membrii Comitetului, precum şi persoanele care au lucrat sau lucrează pentru sau în legătură cu activitatea Comitetului, nu răspund civil sau penal pentru îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii oricărui act sau fapt în legătură cu exercitarea, în condiţiile legii, a atribuţiilor de supraveghere macroprudenţială, cu excepţia cazului în care se dovedeşte că au acţionat cu rea-credinţă şi cu neglijenţă gravă. (Articolul 11, aliniatul 2)
  • Desfăşurarea activităţii în cadrul Comitetului de către persoanele prevăzute la alin. (1) nu intră sub incidenţa regimului incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese prevăzut de Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare ori a celui prevăzut în legile speciale care guvernează statutul autorităţilor din care fac parte aceste persoane (Articolul 7, aliniatul 3)
  • În îndeplinirea obiectivului fundamental prevăzut la alin. (1), Comitetul şi membrii Consiliului general nu solicită şi nu accepta instrucţiuni din partea niciunei autorităţi, instituţii sau organism public ori privat. (Articolul 2, aliniatul 2)
  • Preşedintele Comitetului prezintă Parlamentului României, până la data de 30 iunie a anului următor, raportul anual al Comitetului, care este dezbătut, fără a fi supus votului, în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului. (Articolul 11, aliniatul 1)

Care este rolul și rostul creării unui astfel de organism care să nu poată fi controlat de nimeni, a cărui decizie este literă de lege atât pentru executiv cât și pentru legislativ și ai cărui membri nu răspund sub nici o formă în fața legii? Îl mituiește PSD pe Mugur Isărescu pentru a-i pregăti candidatura la președinție în locul lui Victor Ponta – care nu prea are curajul să facă acest pas? Sau numai îl prostesc pe guvernator să pună botul și să gireze nemernicia, iar la re-investirea din toamnă să-i arate că pachetul promoțional era pentru altcineva?

Nu știu, știu doar că în lipsa de respect față de legi, grupul infracțional organizat al cărui exponent vizibil este premierul Victor Ponta, dorește să creeze o categorie aparte de cetățeni români aflați de-asupra legii – asta deși în Constituția României scrie clar că nimeni nu se situează de-asupra acesteia. Numai că legile sunt opționale pentru acești borfași. Această OUG trebuie denunțată public. La fel și mentalitatea acestui Guvern de a găsi mereu tertipuri de a se situa de-asupra legii.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Profitând de zgomotul din piața publică, Guvernul Ponta inventează o lege care conferă puteri deciziționale discreționare și imunitatea penală şi civilă unor persoane numite sau alese

  1. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
    Statul de drept nu e pe placul socialiştilor, care cred doar în majoritate parlamentară, indiferent din cine e alcătuită această majoritate. Aşa ne-am blocat în semantica lui „ales” şi nu putem sau nu vrem să facem următorul pas, a recunoaşte că legea, dacă e după bunul plac al „aleşilor” nu mai e lege, ci fărădelege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.