Vreți să votați Constituția unui condamnat penal? (Borfașii fac legile în România, de aceea suntem unde suntem)

Tudor Chiuariu este băiatul acela profund care a fost minsitrul Justiției în Guvernarea Trădătoriceanu. Un băiat cu o privire atât de albastră încât pare că te uiți direct la cerul senin atunci când îl privești. Iar după ce deschide gura constați că exact asta faci – privești prin ochii lui cerul, căci în spatele lor se ascunde neantul.

Bun, alături de tovarășul său de nebuneli penale, Zolt Naghi, băiatul cu IQ-ul extrem de mic, Chiuariu Tudor Alexandru, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de pârnaie cu suspendare în dosarul Poșta Română. Plus încă ceva ani de interzicere a unor drepturi civile.

Cea mai cinstită Uniune de după 1989 ne-a mai demonstrat odată cât de cinstită este: un fost ministru al Justitiei a fost condamnat penal! În plus, individul este președinte al Comisiei juridice din Senat! Borfașii fac legile în România, de aceea suntem unde suntem.

Din istora recentă știm că Chiuariu (sic!) este prost cu spume și de aceea nu am nici o speranță în plus de la alegătorii lui.

Două exemple: în 17 februarie 2010, derutatul deputat liberal fiind, Tudor Chiuariu a propus desființarea funcției de președinte al țării. Într-un proiect de revizuire a Constituției, fostul ministru al Justiției a susținut că șeful statului nu poate fi arbitru, iar experiența relației dintre președinte și prim-ministru a fost de conflict sau de subordonare servilă – prin asta depășindu-l în stupiditate pe alt prostovan liberal celebru, Radu Câmpenu, care propusese ca Regele Mihai să candideze la funcția de președinte al României. Genul acesta de abordare a nevoilor constituționale este ca și când dacă ți s-ar rupe un nasture la o haină te-ai apuca să desființezi haina, în loc să-i coși un nasture. Oricum, marota desființării Instituției Prezidențiale a rămas la fel de activă în cadrul Uniunii Soluții Lipsă, iar Guvernul GRIVCO intreprinde în continuare diligențele necesare pentru a ne azvârli într-o dictatură a partidelor prin intermediul Parlamentului.

Altă probă de prostie fudulă a individului care ne vorbea despre “conflict” și „slugărnicie” din poziția în care ca și ministru al Justiției a achiziționat, în decembrie 2007, într-un secret desăvârșit 224 de mașini de lux, prin două contracte semnate cu distribuitorii autorizați SC “Porsche România” SRL și SC “Midocar” SRL (să pape și gurița de Prim-Ministru a lui Trădătoriceanu o atenție, o măslină): pe la sfârșitul lunii mai a anului 2012, alături de zburătăcitul mintal coleg de USLiune, Dan Șova, s-a găsit să se răstească (el, un borfaș!) la Monica Macovei, acuzând-o că “nu este un luptător adevărat anticorupție, este un luptător cu gura, un fel de gurist, un manelist al anticorupției”. Un avocățaș ignorant, care supra-taxa intreprinderile statului pentru consultanță cu ore fictive (Ș-o va lua!), și un borfaș acuzat de procurori că ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil din patrimoniul Poștei Române în cel al unei firme private (și-a luat-o!), insulta un om considerat de către Uniunea Europeană factorul cheie al reformelor din Justiția românescă. Ce să mai comentezi? Și prost și fudul…

Dar tupeul merge mai departe. Imediat după condamnare, madam Pocora, purtătorul de cuvânt al așa-zisului PNL, a fost întrebată dacă pușcăriașul cu suspendare Tudor (vai de) iChiuariu (lui) îşi va pierde mandatul de senator sau calitatea de membru de partid, având în vedere că în Statutul PNL se precizează că „dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitivă”, ea va fi exclusă din partid.

Cum credeți că s-a tras pe necuvânt Madam Putora? Cică, „trebuie văzută decizia şi sentinţa în ansamblu, iar PNL va respecta legea şi decizia instanţei”.

Din păcate, din punct de vedere legal, Tudor Chiuariu poate să rămână parlamentar. Scoaterea din Parlament este decizia politică și morală a conducerii PNL. Cum foarte frumos s-a pronunțat Antonescu. „În funcţie de preşedinte al Comisiei Juridice nu va putea rămâne. Este o opinie strict personală pentru că o aemenea decizie se ia la nivelul conducerii partidului”, a declarat Crin Antonescu. „Funcţiile de conducere în Parlament sunt decizii ale partidului, mandatul de parlamentar nu este dat de noi , este dat de cetăţeni şi dacă legea îi dă dreptul să îl păstreze, evident îl va păstra”, a adăugat președintele PNL.

Hai siktir!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Vreți să votați Constituția unui condamnat penal? (Borfașii fac legile în România, de aceea suntem unde suntem)

 1. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
  Probabil unii vor.
  Noi, nu.
  La urmă numărăm.

 2. Eu nu mă duc la vot. Boicotez. Opoziția are datoria de a lupta pentru ca votul să nu aibă loc în aceeași zi.

 3. july zice:

  Noua lege a referendumului, cu 30%, nu ne lasa de ales. Trebuie sa mergem si spunem NU

 4. ecoarta zice:

  Bine zis, bine scris! Nu merg la vot! DAR, dar, fraţilor, asta s-a votat! Pe ăştia i-a trimis poporul în frunte! Întreb: POPORUL NU GREŞEŞTE???

 5. ecoarta zice:

  Se poate spune şi aşa! Dar, Doamne Dumnezeule, cu cine să votezi??!! Eu, una, nu pot vota cu nici unul dintre „defilanţii” actuali, nici atunci şi nici acum!

  • Sare'n Ochi zice:

   nu vota atunci.
   dar nici nu te plange.
   am ajuns aici din cauza compromisurilor.
   si din cauza neimplicarii.
   din cauza lasa ca merge si asa.

   • ecoarta zice:

    Clar că ai dreptate! Dar îţi mai spun o dată, pe ăştia NU-i votez! Dacă vine o trupă din Cosmos, poate! O să plec din ţară, departe, foarte departe, sper să nu-mi pară rău. Dor o să-mi fie şi atunci o să vin, când voi putea în vizită, dar cu nebuni de genul ăsta nu ajungem nicăieri.Problema nu e de vot, după părerea mea, ci de conştiinţă, de schimbare a mentalităţii, de la firul ierbii. Dar asta poate dura zeci de ani! O, stai, nu sunt foarte tânără, ba, dimpotrivă! Deci, decizia de plecare este ultima soluţie! Ştiu, ai putea spune că suntem laşi! Acept şi asta! Am mai fugit odată din cauza urgiei, în 89 din ţinutul secuiesc. Mă opresc, sunt mult prea multe de spus!

 6. trebuie neapărat de subliniat ceva:
  fapta pentru care a fost condamnat a fost săvârșită în timpul mandatului de ministru al Justiției.

 7. Regret că vă citesc…de atât de puţin timp 😀
  Vizavi de vot: în decembrie ’89 am luptat fizic pentru libertate. A vota mi se pare că face parte din această libertate şi, în consecinţă, mă voi duce la vot. Dar când văd câte partide şi câţi oameni politici îmi vor binele şi-mi cer votul, eu, întrucât sunt un alegător dublat de un om sentimental, îmi pun ştampila pe toţi.

  • Sare'n Ochi zice:

   corect.
   eu de multa vreme sustin ca aceasta este atitudinea.
   cand la o prezenta mare la vot, 60% dintre buletine sunt anulate, nici un politician nu-si va mai putea permite sa declame ca reprezinta vointa poporului. ca acum cand, in numele a 22% dintre cei care au votat pentru ei USL se comporta ca si cum 70% dintre romani i-ar fi investit cu puterea de a jefui Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.