de Ștefan Ciocan
Cu ce li s-a umplut timpul zilele acestea românilor interesaţi de bunul mers al ţării? A căzut un avion cu şapte oameni la bord. Doi au murit – Dumnezeu să-i odihnească în pace – cinci au scăpat. Poporul interesat doar emoțional de ceea ce se întâmplă în România s-a isterizat. Și iar s-au împărțit în tabere. Unii cer demisia lui Ponta, în timp ce „ai lui” se chinuie să-l scoată pe Băsescu vinovat cumva de tragedie. Pe reţelele de socializare, televiziunile de ştiri, în ziare, pe internet, toată lumea deplânge moartea celor două victime şi laudă acţiunea moţilor care i-au salvat pe cei cinci supravieţuitori. Ponta a găsit câţiva vinovaţi dintre cei mici şi i-a demis sau le-a cerut demisia. Presa din România şi românii care nu stau cu televizoarele pe canalele de sport sau muzică populară reacţionează din nou emoţional şi imatur. Pe site-urile de socializare este cerută demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, sau a premierului, Victor Ponta, pentru felul în care a fost coordonată salvarea victimelor accidentului aviatic din Apuseni. Când ar trebui să li se ceară demisia pentru tot dezastrul pe care l-au produs măcar în ultimii doi ani de când s-au prăbușit majoritar peste România.
Căci, în tot acest timp consumat umoral-mediatic, un accident mult mai grav, de natură să distrugă întreaga ţară, cu efecte devastatoare pentru poporul român, ne-a fost semnalat de la Bruxelles, dar nimeni nu îl bagă în seamă. Nu sunt morţi, nu sunt răniţi, nu aprindem lumânări şi nici nu putem să răcnim în camerele de luat vederi cu ochii scoşi din orbite de indignare căutând vinovaţi că nişte salvatori nu au ajuns la timp să salveze oameni. Totuși, cine va salva câteva milioane de români dacă sistemul mafiot organizat sub formă de Guvern şi Parlament va continua să ţină captivă România în păienjenişul de interese economice şi politice?
Avem, aproape nebăgat în seamă, un raport MCV îngrijorător. În treacăt, printre condoleanţele transmise celor două familii îndoliate, Ponta a spus că este favorabil, că Guvernul a fost apreciat şi că România a făcut paşi importanţi în direcţia întăririi justiţiei şi a statului de drept. Românii să bage bine la cap asta! Guvernul este unul cât se poate de bun, bine intenţionat, care are scăpări în gestionarea unor situaţii de urgenţă şi îi destituie pe cei incompetenţi, dar a făcut progrese în cea ce priveşte întărirea justiţiei. Nu aşa cum spune Băsescu, că ar încerca să pună mâna pe justiţie ca să o “siluiască”.
În realitate, oficialii europeni se arată îngrijoraţi de faptul că Parlamentul din România încearcă să confere un statut special anumitor categorii de cetăţeni. „Mesajul raportului este unul clar: Toţi suntem egali în faţa legii, inclusiv parlamentarii români”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey. Acesta s-a referit la corupţia la nivel înalt şi la conflictul de interese prezent în administraţia din România. În Raport este menţionat că bilanţul instituţiilor-cheie din domeniul judiciar şi în materie de integritate a rămas pozitiv, în ciuda unor circumstanţe uneori dificile create de Executiv şi Parlament.
Este evident că “marţea neagră” nu a rămas fără urme în atitudinea Comisiei Europene faţă de România, iar autorii “atentatului” asupra justiţiei ar trebui să plătească pentru asta.
Oare tragedia din munți a fost girată politic, ca fumigenă până trece MCV-ul?
E oribil, dar îi cred în stare.
sa stiti ca si noi ne-am pus problema daca nu cumva tergiversarea cautarilor a fost facuta cu intentia de a acumula capital inaintea raportului MCV.
Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI.