Astăzi vom afla dacă avem o Justiție moartă de spaimă sau imună la presiunile politice

de Acidutzu

Și anul acesta va fi unul în care membri grupului infracțional organizat impropriu numit USL, Guvernare și Majoritate parlamentară vor duce bătălii grele pentru preluarea controlului asupra justiției. Miza finală este aceea de a promova amnistia și grațierea în beneficiul pușcăriașilor și pușcăriabililor din USL. Sistemul ticăloșit îi vrea în libertate și bucurându-se de roadele hoțiilor lor pe Năstase, Voiculescu, Becali, Fenechiu șamd. De o importanță majoră în a vedea care este pulsul Justiției române – moartă de spaimă sau imună la presiunile politice -, sunt cele două evenimente de azi: Consiliul Superior al Magistraturii își alege o nouă conducere, iar Adrian Năstase își așteaptă anunțarea sentinței definitive în dosarul Zambaccian.
La CSM miza nu este șefia acestei instituții – chit că unicul candidat, judecătorul Adrian Bordea este ca apa sfințită dar cu ample legături cu sistemul ticăloșit prin unchiul fost general de Securitate, ci vicepreședintele, care va fi un procuror. Candidează sinistru Muscalu și tânărul Gabor. Primul este un procuror de casă al PSD, al doilea nu are pete cunoscute în biografie. Șefia secției de procurori a CSM este adevărata miză pentru PSD. Dovada: surse din magistratură au precizat pentru Evenimentul Zilei că ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ar fi încercat în perioada Sărbătorilor de iarnă să convingă mai mulți magistrați din Consiliul Superior al Magistraturii să-și dea votul pentru alegerea procurorului Gheorghe Muscalu în funcția de vicepreședinte al CSM. Conform surselor citate, Cazanciuc ar fi purtat discuții în acest sens cu mai mulți judecători și procurori. Parcă în contrareplică la acest tip de comportament și pentru contracararea tentativei de a înscăuna un preferat al Guvernului Ponta, pe ultima sută de metri a apărut pe firmament și candidatura procurorului Bogdan Gabor. Pe facebook s-a stârnit o mișcare de convingere a judecătorului Cristi Danileț să-și depună canidatura pentru șefia CSM, însă până la acest moment un asemenea anunț nu a fost făcut. Însă candidaturi mai pot fi depuse inclusiv în timpul ședinței.
La sedința de la CSM, care începe la ora 13.00, participă și președintele Traian Băsescu. Realizați ce de urlete se vor auzi dinspre Antenele lui Dan Voiculescu despre „ingerința în treburile Justiției” a președintelui Traian Băsescu, dacă puciștilor din USL nu are să le iasă alegerile după cum își doresc…

Zice Mitomanul Plagiator: "Avem trei obiective fundamentale: in primul rand sa incheiem in acest an ce am inceput in 2012 si anume o schimbare adevarata in Romania, un final al regimului Basescu, pentru ca nu e suficient sa plece Traian Basescu din functie. E vorba de un sistem intreg, un sistem represiv, un sistem antidemocratic, antinational, care a fost construit in peste noua ani de zile si care trebuie sa inceteze la sfarsitul anului 2014". Deci, Infantilache are trei obiective, toate trei: "devalizam ce-am inceput, amnistiem si gratiem ce-au condamnat, imunizam ca sa furam".

Zice Mitomanul Plagiator: „Avem trei obiective fundamentale: in primul rand sa incheiem in acest an ce am inceput in 2012 si anume o schimbare adevarata in Romania, un final al regimului Basescu, pentru ca nu e suficient sa plece Traian Basescu din functie. E vorba de un sistem intreg, un sistem represiv, un sistem antidemocratic, antinational, care a fost construit in peste noua ani de zile si care trebuie sa inceteze la sfarsitul anului 2014”.
Deci, Infantilache are trei obiective, toate trei: „devalizam ce-am inceput, amnistiem si gratiem ce-au condamnat, imunizam ca sa furam”.

 

 

PS: Până la urmă Justiția și-a trecut testul imunității față de ingerința politică. Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani cu executare. Este o premieră să avem un fost premier dublu condamnat pentru fapte de corupție în timpul mandatului. Singurii care nu trec testul imunității față de ticăloșenie sunt politicienii care-l căinează pe un dublu condamnat penal. Și care vin din nou cu discursul „faptelor bune” făcute pe banii furați de la români de către Adrian Năstase. Așa cum au făcut și în cazul Gigi Becali. Amândoi puteau să facă fapte bune pe banii lor. Fără să fure, să șantajeze, să se lase mituiți șamd.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Astăzi vom afla dacă avem o Justiție moartă de spaimă sau imună la presiunile politice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.