Cadourile otrăvite ale lui Che Gargara se distribuie numai de Crăciun

Guvernul Victor Viorel Ponta și-a angajat, în luna aprilie a anului curent, răspunderea pe proiectul lege a retrocedărilor. Asta numai după ce CEDO a impus României să găsească o soluție echitabilă prin care să despăgubească pe cei afectați de naționalizările regimului comunist. Proiectul a fost adoptat de Parlament și a devenit legea 165/2013. În discursul său din Parlament, premierul a făcut niște promisiuni și afirmații calpe:
“Ori suntem cu toţii responsabili şi încercăm să rezolvăm o problemă, ori jucăm cartea demogagiei şi neseriozităţii. Sunt prevăzute în lege termene clare. Vreau să cer scuze tuturor celor care au avut de suferit, mai ales cultelor religioase” (17 aprilie 2013 – site-ul TVR1)
Trecând peste demagogia inerentă mincinosului personaj, să ne referim la “termenele clare” care se refereau la acțiuni ale instituțiilor publice și anume: “în termen de 30 de zile de la adoptarea legii se constituie comisii locale pentru inventarierea terenurilor, iar în termen de 180 de zile de la constituire comisiile prezintă inventarele realizate; până la 1 martie 2014, Agenția de Cadastru realizează situația comparativă a terenurilor cerute și disponibile; până la 1 iulie 2014, Agenția Domeniilor Statului publică lista imobilelor din Fondul Național”.
În ajun de Crăciun, 23 decembrie anul curent, în Monitorul Oficial a fost publicată o ordonanță de urgență (115/2013) prin care aceste termene sunt prorogate după cum urmează: “comisiile locale trebuie să prezinte inventarele în termen de 180 de zile de la publicarea ordonanței, adică peste șase luni începând din 23 decembrie; Agenția de Cadastru primește termen 1 septembrie 2014, iar Agenția Domeniilor Statului are ca noul termen la 1 ianuarie 2015”. Această ordonanță a fost adoptată și publicată în strict secret și ar fi fost adoptată în ședința de guvern din 18 decembrie. Este evident că guvernul știe că a făcut o mizerie și a avut intenția să o ascundă sub preșul dezinteresului public. Este clar că premierul mincinos patologic își asuma în aprilie ceva ce nu posedă: răspunderea. Prin ordonanța publicată în 23 august se anulează răspunderea asumată în aprilie și se deschide larg ușa prelungirii la infinit a termenelor, căci nimic nu poate împiedica acest Guvern de iresponsabili ca, peste șase luni, să publice o nouă ordonanță de urgență, cu noi prelungiri. Și-apoi s-o ia de la capăt.
Și cum o mizerie nu poate să rămână singură, în același număr din Monitorul Oficial, mai apare o ordonanță, 114/2013, trecută în aceleași condiții de secret tota, prin care sunt trecute o serie de complexe hoteliere din administrarea RAPPS în cea a altor instituții, după cum urmează: “Vila Covasna (valoare de inventar peste 1 milion de euro) trece la Ministerul Apărării; Complexul Palat Olănești (valoare: peste 10 milioane de euro) trece la SRI; Complex hotelier Bradul din Covasna (valoare: peste 2.5 milioane de euro) trece la Secretariatul pentru Culte, în folosința Episcopiei Ortodoxe a Covasnei, adică revine BOR”.
Mai bine vindeau aceste imobile și îi despăgubeau conform asumării răspunderii guvernamentale pe cei păgubiți. Numai că răspunderea Guvernului Ponta este nulă. Iar un guvern fără răspundere, este un guvern care trebuie să plece.

Scriam acum un an (și parcă n-a trecut nici unul): Sâmbătă, ca un fur (ceea ce știm că este), Prim Plagiatorul Mitoman al României a adoptat o Ordonanță de Urgență (una dintre multiplele pe care a promis cu limbă de moarte că el nu are să facă “cum a făcut Emil Boc”, să conducă țara „prin ordonanțe”).
Ordonanța de urgență adoptată în ședința de sâmbătă a Executivului – prima a Cabinetului Plagiatorul Mitoman II – privind reorganizarea în cadrul administrației publice centrale, prevede trecerea în subordinea primului ministru a unor structuri importante aflate anterior în subordinea unor ministere: Agenția pentru resurse minerale, Oficiul spălării banilor, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, DGIPI (șefii Direcției vor fi numiți direct de către premier) și de asemenea instituția prefectului, care va funcționa, conform Ordonanței, în coordonarea primului ministru. În schimb, Inspectoratul de stat în construcții, aflat până acum în subordinea directă a primului ministru, trece la ministerul condus de Liviu Dragnea, iar Departamentul pentru Afaceri Europene, aflat anterior în subordinea Ministerului Afacerilor Europene, trece la Ministerul de Externe, în coordonarea directă a primului ministru.
Să vă explic: Prim Plagiatorul Mitoman al României se pregătește să ia niște șpagă de la Chevron pentru exploatarea gazelor de șist (cu privire la care tocmai ce s-a antepronunțat cum că “dezavantajează Gazprom”), de la Gold Corporation sau care altă firmă va dori să mai exploateze prin negociere directă (adică cu “Guvernul pe care EU îl conduc” – ca să-l citez pe plagiatorul mitoman), aur la Roșia Montană sau orice altceva de prin solul și subsolul Patriei noastre. Din experiența cu Dana Năstase, prinsă de Oficiul Spălării Banilor pe când depunea niște cașcaval de la prezumtiva Mătușii Tamara, Prim Plagiatorul Mitoman își asigură, prin trecerea în subordine a respectivului Oficiu, lipsa oricărei surprize ca Daciana să aibă aceeași surpriză – surpriză care, în final, ar putea duce la soluția Fularului Burberry în jurului propriei sale gușe. Că lucrurile se leagă, că Prim Plagiatorul Mitoman are un plan când vrea să fure, falsifice, dea lovituri de stat, o demonstrează faptul că a renunțat la conducerea ISC – asta după ce grăjdanul trimis la înaintare să-l absolve de vina furtului banilor statului pe Adrian Năstase a eșuat în misiune. Che Gargara nu este chiar atât de gargaragiu când este să-și premediteze faptele.
În rest, încălecarea prefecților ziși apolitici ține doar de modul de testare a reacției oficialilor Uniunii Europene – Mitomanul încearcă să vadă cât poate să întindă coarda în anularea a ceea ce s-a făcut cu privire la statutul funcționarilor publici și depolitizarea administrației publice locale. Dacă cineva va face gălăgie, se va retrage și nimeni nu va observa că s-a insinuat insidios în alte locuri decât îi permitea legea să se insinueze – locuri de unde să clocească strategiile pentru o nouă lovitură de stat.
Pe ce mă bazez? Pe faptul că își face rost de propriile structuri de informații – numireile șefilor în pixul său sunt deja o porcărie, mai ales când vorbim despre DGIPI, pe care s-au străduit atât de mult Dragnea și cu Cătălin Voicu (doi penali) să și-o treacă în subordine în 2008-2009. În plus, din nou se pregătește să coabiteze cu parul în mână în relația cu Traian Băsescu. Prin trecerea Departamentului pentru Afaceri Europene în propria sa subordine, va avea pretenția de a-l înlocui pe Președinte în discuțiile cu Uniunea Europeană. Ne-am întors în vară, la momentul în care Mitomanul Plagiator se miorlăia că el trebuie să reprezinte România la negocierile Consiliului. Sper că nu ticăie ceasul unei noi suspendări prezidențiale, ale unei noi tentative de lovitură de stat. Că tot veni vorba, având în vedere și confirmarea dată de către Comisia de la Veneția cu privire la ceea ce s-a întâmplat astă-vară: că am asistat la o lovitură de stat dată cu ajutorul unor parlamentari majoritari și obedienți, cine răspunde penal pentru această lovitură de stat?

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cadourile otrăvite ale lui Che Gargara se distribuie numai de Crăciun

 1. doru cu motoru` zice:

  LA MULTI ANI ! Sa ne dea Bunul Dumnezeu sanatate si putere sa le ispravim pe cele ce soarta ni le va scoate in cale. Bune si mai putin bune.
  La multi ani sarbatoritelor si sarbatoritilor zilei !
  Fericire si bucurii alaturi de cei dragi voua.
  Si fiind cel mai harnic,ma gandesc ca poate ma „invart” de un covrig,de o bucata de cozonac…:

  Sorcova ,vesela
  Sa traiti, sa-mbatraniți,
  Ca un mar, ca un par
  Ca un fir de trandafir.
  Ca merii, ca perii,
  In mijlocul verii;
  Ca vita de vie
  La Sfanta Marie
  Tare ca piatra,
  Iute ca sageata
  Tare ca fierul
  Iute ca otelul.
  Copii sanatoși.
  Cate cuie sunt pe casa
  Atatia galbeni pe masa.
  Anul nou cu veselie
  Numai dragoste sa fie
  La anul si La multi ani !!!

 2. Mara zice:

  La multi ani si un An Nou mai bun decat cel care-a trecut! Sa nu uitam un „cadou” de Craciun un pic intarziat, dar greu de neglijat: http://lacoltulstrazii.ro/2013/12/30/modificarea-legii-educatiei-prin-ordonanta-in-beneficiul-mediocritatii-din-universitatile-de-stat/#more-17718

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.