Parlamentul nu funcţionează decât atunci când vine vorba de interesele personale ale aleşilor

O zi nebună ieri în Parlament. Legea Mineritului a căzut mai mult la presiunea străzii decât din voinţă politică. Parlamentarii nu s-au pronunţat nici pro, nici contra exploatării de la Roşia Montană. Pur şi simplu au lipsit de la vot şi astfel legea nu a întrunit suficiente voturi ca să treacă. Până se hotărăsc parlamentarii cum e mai bine cu mineritul, ecologiştii continuă să se agite, pentru că nu numai Roşia Montană este o miză pentru ei. Mai sunt şi gazele de şist care pun „gaz pe focul” protestelor de stradă.

După ce au trecut pe şest prin Comisia Juridică Legea Amnistiei, parlamentarii nu au mai votat-o ieri în plen după ce PNL a tras din nou preşul de sub iniţiativa legislativă a PSD. Adevărul este că cei mai interesaţi să-şi scape marii corupţi sunt social-democraţii, care au în curte câţiva „grei” condamnaţi şi alţii care aşteaptă cu emoţii sentinţe definitive după ce au fost deja condamnaţi în primă instanţă. După ce presa s-a prins de mişcarea făcută pe ascuns de juriştii din Camera Deputaţilor, atât Ponta cât şi Antonescu s-au repliat şi au făcut declaraţii împotriva proiectului de lege iniţiat de USL şi susţinut de aleşii Uniunii, până cu câteva ore înainte, inclusiv în Comisia Juridică. Mişcarea lui Antonescu, ce l-a obligat şi pe Ponta să se declare împotriva legii care îi spăla practic de păcate pe marii corupţi, demonstrează că lupta din interiorul USL se ascute aproape după modelul de pe vrema CDR, când partidele aliate gândeau şi acţionau separat, făcându-şi calcule electorale şi încercând să-şi faulteze partenerii.

După cum s-a demonstrat ieri, în ciuda majorităţii covârşitoare a USL, Parlamentul nu funcţionează decât atunci când vine vorba de interesele personale ale aleşilor. După ce nu au strâns suficiente voturi ca să voteze Legea Minelor, şi au scos de pe ordinea de zi Legea Amnistiei şi Graţierii, au găsit totuşi „resurse” ca să zdruncine încă o dată credibilitatea României în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. USL a reuşit să treacă prin vot două modificări la Codul Penal care îi scoate pe parlamentari, pe consilierii locali sau judeţeni şi pe primari sau preşedinţii de consilii judeţene din categoria de demnitari asimilată funcţionarilor publici. Asta înseamnă că aceste categorii de persoane care se bucură din plin de avantajele branşamentului la banul public nu vor mai avea îngrădirile prevăzute de incompatibilităţile funcţionarilor publici, scoţându-i astfel din competenţa DNA şi ANI. O asemenea lege ar duce la stoparea proceselor împotriva parlamentarilor şi a celorlalţi aleşi locali care au făcut obiectul unor investigaţii ANI, mulţi dintre ei fiind în diferite faze ale proceselor cu această instituţie. De asemenea toţi aleşii care au dosare în lucru la DNA ar fi favorizaţi. Până la urmă USL a acţionat pe mai multe fronturi sacrificând câteva legi aflate în centrul atenţiei ca să treacă aproape pe neobservate modificările la Codul Penal în favoarea parlamentarilor şi a baronilor locali care au probleme grele cu justiţia şi ANI.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Parlamentul nu funcţionează decât atunci când vine vorba de interesele personale ale aleşilor

 1. observator 2 zice:

  DOCUMENTAR: Afacerile Bisericii Ortodoxe
  Investigatie RISE Project/”In Premiera”
  O poveste cu mercenari, diamante africane, trafic de arme, urmariti international si banii negri din conturile Bisericii Romane.

  DOCUMENTAR: “Hoți la metru pătrat”

  O investigație despre rețelele de crimă organizată care fac afaceri ilegale cu proprietăți imobiliare și terenuri.

  http://www.riseproject.ro/video/?id=14

 2. nelucraciun zice:

  Devine tot mai interesant ceea ce se intampla astazi in afara limitelor gradinii mele, in care am hotarat, mai demult, sa ma retrag, scarbit fiind de politichie.
  Catelandrii vulpoiului si haita de hiene care-i atata, comit greseala dupa greseala. Reprezentantii leilor din savana iau pozitie. Lupul singuratic incearca sa profite. Crocodilii pandesc sub luciul apelor. Necrofagi zburatori planeaza in vazduh. Nu-i asa ca e foarte interesant?
  Unde-s turmele ierbivorelor? Ar putea strivi totul in calea lor.

  • Sare'n Ochi zice:

   😀 ierbivorele rumega, cu turma. si spera sa nu fie urmatoarea cina.

   • nelucraciun zice:

    Un pic am schimbat-o:
    Devine tot mai interesant ceea ce se întâmplă astăzi în afara limitelor grădinii mele, în care am hotărât, mai demult, să mă retrag, scârbit fiind eu de întâmplările din sălbăticie.
    Căţelandrii vulpoiului şi haita de hiene care-i aţâţă, iată, comit greşeală dupa eroare.
    Lupul singuratic încearcă să profite.
    Crocodilii pândesc sub luciul apelor.
    Necrofagi zburători planează în văzduh.
    Leii din savană doar mârâie.
    Unde-s turmele ierbivorelor? Ar putea strivi totul in calea lor.
    Nu-i aşa că totul devine foarte interesant, dragi grădinari?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.