Cu speranţa că v-a fost bună ziua, astăzi vom învăţa de câte calorii pe zi are nevoie românul pentru a nu-l lua pe sus nici o rafală de vânt

O Ordonanţă de Guvern neactualizată de prin anul 2000 zice că sunt necesare doar 2.760 de calorii.

Să fie primit. Numai că, în Decembrie 1989, când, din ordinul lui nea Ilici, nea Ceaşcă era judecat în pripă pentru a putea fi plumbuit rapid, judecătorul Gică Popa se stropşea la inculpat: „poporului îi dădeau 200 de grame de salam pe zi, pe buletin. Poporului îi dădeai numai 3600 de calorii pe zi, îmbuibat acest popor”.

Hopa! 3.600 de calorii – la care putem adăuga şi riposta lui Ceauşescu: „şi 60 de grame pe zi, de carne, tovarăşi”.

Ei, minus 2.760 de calorii, cât ne sunt azi necesare pentru a trece de la o zi la alta, demni şi cu fruntea sus, ne dă o diferenţă de 840 de calorii care s-au neantizat, din necesarul zilnic, din 1989 şi până în prezent. Dacă am lua „TOP 300” al revistei „Capital”, am descoperi acolo o mare parte a acestor calorii dispărute.

O istorie a vremurilor bune ne arată că cel mai mare consum de carne pe cap de alegător s-a înregistrat în 1990, an în care, pentru a putea fi sprinten, fie că fugărea vreun student, fie că era fugărit de vreun miner, românul consuma cam 169,4 grame de carne pe zi.

În 1994, în epoca Văcăroiu, românul a început să consume doar 126,39 de grame de carne pe zi, ajungând în zilele noastre la un de consum de doar 28,3 grame de carne pe zi. Pentru atâta îi ajunge salariul, atâta consumă.

Familia standard românească este alcătuită azi din 2,8 persoane – aşa au hotărât statisticienii. Cele 2,8 persoane trăitoare în cumătrocraţie pot cumpăra, lunar, 31,9 kilograme de pâine, în vreme ce, pe cartelele lui nea Ceaşcă, puteau achiziţiona, lunar 31 de kilograme de pâine. Învinge cumătrocraţia cu 0,9 kilograme.

Dacă azi poporul poate cumpăra doar 700 de grame de paste făinoase pe lună, pe vremea lui Ceaşcă putea să ia de pe rafturi 3 kilograme pe lună.

Alimentat „raţional”, „boborul” primea, înainte de 1989, 3.600 de kilograme de carne de bovină pe lună, în timp ce, azi, acelaşi „bobor”, cumpără doar 700 de grame de bovină pe lună.

Pentru ce a fost plumbuit Ceaşcă la Târgovişte? Citim: „crimă prin înfometare”.

Ia să luăm balanţa şi să măsurăm: 3 kilograme de pasăre pe lună – pe cartela lui Ceaşcă -, faţă de 2,8 kilograme – pe suta de lei grei a lui Isărescu. Şi supraofertă la carnea de porc înainte de 1989: cu 500 de grame în plus faţă de orice fost regim pesedist.

Există şi câştiguri, n-am murit degeaba la Revoluţie. Ouă – 42 de bucăţi acum, faţă de 36 pe vremea lui Ceaşcă; ulei – 2,8 litri acum, faţă de 1,5 litri în comunism; zahăr – 2,8 kilograme în capitalismul cu faţă umană, faţă de 2,25 kilograme pe vremea sinistrei sale soţii.

Din punctul de vedere al păpicii, pentru foarte mulţi români este mai bine la „pârnaie” decât „afară”. Că în Penitenciarul Gherla, normele de hrană stabilesc un consum lunar de 1,1 kilograme de carne de bovine şi 1,4 kilograme de carne de porc. Asta în timp ce majoritatea românilor cinstiţi au garanaţie de la stat că-şi vor putea achiziţiona lunar cam 280 de grame de carne de bovină şi 850 de grame de carne de porc. În plus, deţinuţilor li se mai asigură lunar 659 de grame de subproduse e vită, 224 de grame de subproduse de porc şi 1,2 kilograme de slănină. La care se adaugă că nu plătesc facturi la curent, apă, gaze și acciza lui Ponta pe benzină…

Păi, să te mai bucuri de libertate?

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Cu speranţa că v-a fost bună ziua, astăzi vom învăţa de câte calorii pe zi are nevoie românul pentru a nu-l lua pe sus nici o rafală de vânt

 1. să fim toți prim-miniștri, prin rotație, ca apoi să ajungem toți la bulău și să păpăm pe-ndestulate!

 2. observator 2 zice:

  Ceremonie la Bruxelles – Comunicat Adrian Nastase 3 decembrie 2013

  Astazi, la ora 19 -ora Bucurestiului – va avea loc, la Bruxelles, ceremonia prin care Fundatia Europeana Titulescu, impreuna cu grupul europarlamentarilor romani, va dona Parlamentului European un bust in bronz reprezentandu-l pe Nicolae Titulescu.
  Am ajuns, de dimineata, in Bruxelles, unde este o vreme superba. Va voi povesti maine cum a fost.
  https://nastase.wordpress.com/2013/12/03/ceremonie-la-bruxelles/
  Eliberatul conditionat detinutul 0049 este din nou in carti semnalul ce ni-l transmite PSD dupa ce-a fost invitat in tribuna oficiala de 1 Decembria primind onorul armatei Romane de data aceasta a repezentat Romania la Parlamentul European pentru a dona un bust in bronz reprezentandu-l pe Nicolae Titulescu.

 3. observator 2 zice:

  Simbolistica, bate-o vina:”Li Keqiang, premierul chinez, la Bucuresti: „România va deveni un Tigru al Europei.”
  Ovinele din Romania au aplaudat frenetic.
  Pentru cine nu stie, iata ce semnifica tigrul in China:
  1. Un animal daunator. Mao a promovat o campanie pentru eradicarea tigrilor: „In 1959, during the PRC’s Great Leap Forward, Mao Zedong declared South China Tigers as enemies of man, and began organising and encouraging eradication campaigns.”
  2. Simbol pentru marea coruptie: „Din momentul in care a preluat Partidului Comunist de guvernamant, cu un an in urma, Xi (nota: președintele chinez Xi Jinping) a promis ca va elimina coruptia endemica prin capturarea celor pe care i-a numit „tigri” – adica a inalților functionari – și nu doar a umilelor „muste”.” (via blogul Auftakt)

 4. ad.rian zice:

  Sa traiasca impuscatu’ ca-i mai bun ca plagiatu’!

 5. markwilliams zice:

  Imi este imposibil sa ma gindesc ca membrii USL sunt in totalitate corupti,in totalitate cretini,in totalitate imorali,ignoranti si iresponsabili. Evidenta ne arata ,totusi, care este adevarul..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.