Gândirea de milițian economic a ministrului Chițoiu

guvernul-pontade Acidutzu

După cum probabil ați aflat deja, conform unui Ordin al ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu, indiferent de locul unde se desfășoară verificarea fiscală, contribuabilii supuși verificării fiscale  vor avea obligația de a permite intrarea funcționarilor împuterniciți de organul fiscal în încăperi și în orice alte incinte, în măsura în care acest lucru este necesar pentru a face constatări în interes fiscal. Această măsură face parte tot din categoria în care statul își vede cetățenii numai potențiali infractori – aceasta este marea aroganță cu care eram tratați de către funcționarii statului ca și cetățeni pe vremea comunismului, sub regimul Ion Iliescu și cel Adrian Năstase.

O primă observație: procurorii și polițiștii pot intra în reședințele românilor să efectueze “constatări” numai pe bază de mandat emis de către un judecător, și nu pe bază de delegație de serviciu. Cetățeanul supus acestei “percheziții fiscale”, va fi obligat să-și angajeze un avocat, sau percheziția se va face de față cu martori ca pe vremea miliției economice și a securității când principla grijă a statului era să vadă dacă își ascunde românul valuta și corespondența interzisă printre filele cărților din bibliotecă șamd? Cine ne garantează buna credință a acțiunilor funcționarilor statului când mandatarea lor se face prin producerea unui abuz?

A doua obsevație este că Ordinele de ministru pot institui proceduri, obligații și sancțiuni doar în aria de competență a ministerului pe care îl conduce. Toate acestea, nu pot opera și nu pot institui obligații asupra „civililor”. Iar în cazul de față, aria de competență a Ministerului de Finanțe nu se substituie celor ale Ministerului de Interne și ale Justiției.

Deci, fie asistăm la un nou “fâs” mediatic, fie la o nouă dovadă de incompetență și nepăsare față de consecințele unui abuz. Dacă tele-guvernarea Ponta își asumă Ordinul de ministru și-l face Ordonanță de Guvern, ca să nu mai poată fi atacat la CCR – în fond nu degeaba și-au pus Avocat al Poporului lor atunci când au avut tentativa de lovitură de stat din vara anului 2012, la primul proces individual pe o astfel de speță, inculpatul poate cere excepție de neconstituționalitate și o va obține fără probleme.

Sunt conins că guvernul Ponta va rămâne în Istorie ca cel mai slab guvern postdecembrist. Cu mult sub cele ale lui Năstase, Văcăroiu, Ciorbea sau Radu Vasile. Victor Ponta stă pe la televiziuni cam 8-10 ore pe zi, corupția este în floare, miniștri săi sunt arestați și condamnați pe banda rulantă, pentru oficialii di UE și SUA a devenit o persoană nefrecventabilă. E timpul să plece și să ne lase în pace.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Gândirea de milițian economic a ministrului Chițoiu

 1. theo zice:

  BUNÄ;
  COLAJUL ESTE MAI FRUMOS DECAT CARICATURA CHITOIU:

  AR FII FRUMOS; SÄ-I VEDEM PE TOTZI MINISTRII PLAGIATORULUI
  TOTZI CA O GRÄDINÄ ZOO; CA CEL MAI MIZERABIL URAT SI ESCROC
  GUVERN:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.