Adevărul este că nu le pasă. Nu le pasă ce aruncă pe piață, important este ca oamenii de rând să-și bată capul cum să se descurce, funcționarii să-și sfarme creierii cum să pună în aplicare idioțeniile guvernanților și să fie scuipați prin ghișeu de către cetățenii pe bună dreptate revoltați

de Acidutzu

În momentul în care guvernul Boc a vrut să introducă bonul fiscal în piețe a fost sfârșitul lumii. Au ocupat analiștii televizoarele și ne-au explicat cum moare libera inițiativă.

Acum este liniște și pace printre deontologii mass media – țara propășește spre noi culmi de bunăstare. Sub guvernarea celui mai muncitor cu gura guvern, taxele și impozitele au crescut de nu se mai vede inițiativa privată de ele.

După ce a terminat privatizarea Oltchim, după ce i-a pus pe drumuri și pe oamenii de la CFR și Poștă și s-a dedublat în încercarea de a opri prin pornire Proiectul Minier de la Roșia Montană, zilele acesta tele-premierul mitoman Victor Viorel Ponta îi termină și pe țăranii fermieri și agricultori. Îi face “contabili” și-i obligă să scrie zilnic, în trei exemplare, dintre care unul va fi predat la primărie, ce au vândut la piață și cu ce prețuri. Până și să dai cu sapa sau să mulgi vaca se va face în trei exemplare scrise frumos la foaia cu plombagină! Să ne ferească bunul Dumnezeu de proștii cu inițiativă:

  • Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a conceput un proiect de „Ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol“. Printre motivele invocate de autori în nota de fundamentare se numără „menţinerea unui grad ridicat al evaziunii fiscale în domeniul vânzării produselor agricole, cu preponderenţă la legume şi fructe proaspete“, precum şi faptul că „o importantă parte a producţiei de legume şi fructe realizată de micii producători agricoli în gospodăria proprie este valorificată prin intermediari, în condiţii improprii, pe canale comerciale necontrolabile, care eludează legislaţia fiscală, creează concurenţă neloială şi disfuncţionalităţi ale fluxului de marfă către populaţie, cu implicaţii asupra preţului produselor“. (Sursa: capital.ro)

Mertă să citiți prostiile puse în scris de către acest guvern de prea veseli iresponsabili:

  • Art.10 (1), „Regimul de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este următorul: a) primul exemplar se înmânează cumpărătorului; b) al doilea exemplar se păstrează de vânzător; c) al treilea exemplar se păstrează la carnet.
    Art. 15 „producătorii agricoli au obligaţia să înscrie, la sfârşitul fiecărei zile, în fila din carnetul de comercializare, produsele agricole şi cantităţile aferente vândute în ziua respectivă“.

Ce anume se dă “cumpărătorului” și mai ales când – la sfârșitul zilei țăranul dă fiecărui cumpărător câte o filă? Căci e o întreagă varză în cuprinsul proiectului de ordonanță: la Articolul 10 “carnetul” e un fel de chitanțier, iar la Articolul 15 “carnetul” este un fel de centralizator zilnic.

Vă supun atenției extrase din puțul gândirii celor de la Uniunea Social Liberală, despre cum doresc ei să ”reglementeze”  vânzarea legumelor în piețe:

  • Art. 15, „producătorii agricoli au obligaţia să înscrie, la sfârşitul fiecărei zile, în fila din carnetul de comercializare, produsele agricole şi cantităţile aferente vândute în ziua respectivă“. Potrivit Art.10 (1), „Regimul de utilizare a filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este următorul: a) primul exemplar se înmânează cumpărătorului; b) al doilea exemplar se păstrează de vânzător; c) al treilea exemplar se păstrează la carnet. Iar Art 10 (2) prevede: „Carnetele utilizate, conţinând al treilea exemplar al filelor, se depun la primăria unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale care a emis carnetul“. În fine, Art.12(1) prevede: „Unităţile administrativ teritoriale (primăriile –n.red) au obligaţia de a comunica organelor fiscale din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, trimestrial, informaţii cu privire la beneficiarii carnetelor de comercializare emise, precum şi datele cuprinse în acestea”.

Adevărul este că nu le pasă. Nu le pasă ce aruncă pe piață, important este ca oamenii de rând să-și bată capul cum să se descurce, funcționarii să-și sfarme creierii cum să pună în aplicare idioțeniile guvernanților și să fie scuipați prin ghișeu de către cetățenii pe bună dreptate revoltați. Numai că flegmele ar trebui să le ia în figură guvernanții, nu funcționarii!

Vreau să-i văd pe slujbașii Poliției și pe cei de la ANAF alergând prin piețe după ”carnete”! Deși mult mai util ar fi să văd demisia acestui guvern incompetent!

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Adevărul este că nu le pasă. Nu le pasă ce aruncă pe piață, important este ca oamenii de rând să-și bată capul cum să se descurce, funcționarii să-și sfarme creierii cum să pună în aplicare idioțeniile guvernanților și să fie scuipați prin ghișeu de către cetățenii pe bună dreptate revoltați

  1. EuCuMine zice:

    Salutare.

    Cum era zicerea aia, „Feri-te-ar zeii de furia domolului si de harnicia prostului”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.