De fapt talentat de amoralul premier al României, Victor Ponta, are în ceea ce privește Proiectul minier de la Roșia Montană o strategie deliberată. În afară de minciuna evidentă, el mimează acum respectul pentru separația puterilor în stat. Ca și în urmă cu un an, în timpul tentativei de lovitură de stat mascată într-un referendum, Victor Ponta vine cu aceeași poveste “eu, ca Prim-Minisru, nu decid, decide Parlamentul”. Asta este povestea cu care prinde musculițe în plasă, o minciună grosolană atâta vreme cât Guvernul, adică Victor Ponta, emite, conform prevederilor legii, aviz pozitiv pentru exploatarea de la Roșia Montană. Asta înseamnă că el, Guvernul Ponta și el, șeful Guvernului Ponta, este de acord. Se joacă de-a deputatul indignat care votează negativ deși el, deja, a semnat pentru exploatare. Dacă nu mima respectul față de separația puterilor în stat, își asuma responsabilitatea și înfrunta în Parlament riscul unei moțiuni de cenzură. Și care, mă rog, era riscul, atâta vreme cât în Parlament are o majoritate zdrobitoare de 70%?
În plus sunt curios cum se va vota în Parlament – la vedere, sau la secret cu bile, în așa fel încât toți cei de la USL să se spele pe mâini. Inclusiv Victor Ponta.
Iar pentru a edifica pe toată lumea de când datează aceast proiect (1995) și minciuna din care s-a născut (în proiectul contractului de societate care a dus la înființarea firmei mixte (n.a.-Euro Gold Resources care în prezent se numește Roșia Montană Gold Corporation) ce încearcă acum să exploateze aurul de la Roșia este menționat că firma Gabriel Resources, partenerul străin de la Roșia, a câștigat licitația având ca obiect procesarea iazurilor aurifere pe data de 4 septembrie 1995, adică cu o zi înainte să fie făcut anunțul din Adevărul), “Publicăm mai multe contracte de împrumut care arată cum statul, după ce a cedat gratis și fără licitație licența către compania Gabriel Resources, a ajuns să fie dator cu aproape 40 de milioane de dolari către aceeași companie. Contractele de împrumut pentru finanțarea afacerii demonstrează cum statul nu poate încasa niciun dolar din dividente până la momentul la care Roșia Montană Gold Corporation nu va returna împrumuturi de sute de milioane de dolari către acționarii săi privați“:
Deci, nu este de mirare că într-o afacere gen Bechtel, a reapărut mama lui Dan Șova să negocieze…/
In suita istoriei tradarilor nationale, afacerea urat mirositoare a scandalului legat de Rosia Montana arata ca suntem pe cale de disolutie. Adio, popor roman, bun venit populatie.
populatia e bine venita sa i se copuleze portofelul.