Îndobitocirea prin filme de propagandă și învățământ de cea mai joasă speță

Cum să scape de mentalităţile trecutului o naţiune care încă este îndoctrinată de televiziunile naţionale cu propagandă comunistă? Este normal că euro-scepticismul românilor este în creştere când cel puţin o dată pe zi un post de televiziune cu acoperire naţională difuzează filme româneşti produse înainte de 1989 sub directa oblăduire a propagandei comuniste şi trecute prin furcile caudine ale cenzurii de partid. În aceste materiale comunismul este prezentat ca un sistem perfect creat pentru oameni, ruşii sunt eliberatorii şi protectorii ţării. De cealaltă parte, capitaliştii nenorociţi şi mai ales nemţii sunt un fel de Bau-Bau, care distrug totul şi omoară oameni nevinovaţi în încercarea lor de a cuceri ţara noastră frumoasă şi bogată. Acesta este mesajul pe care telespectatorul îl percepe şi pe baza căruia îşi formează o părere. Ca să nu mai vorbim despre eroul comunist, un fel de Superman îmbrăcat în salopetă şi purtând pe cap o bască în loc de masca eroului extraterestru, dar tot atât de neînfricat şi de tenace în rezolvarea problemelor globale ale omenirii. În timp ce poporul este îndobitocit cu filme şi seriale produse în laboratoarele de propagandă comunistă, autorităţile mimează lupta cu fantomele trecutului. Căutăm peste tot informatori ai securităţii şi îi arătăm cu degetul dar îi lăsăm în funcţii publice. Mai nou am început să le „dăm la pensie” foştilor torţionari. Adică celor trei-patru care mai trăiesc!

Bătrânii se uită la filmele comuniste cu oarecare nostalgie, retrăidu-şi serile din tinereţe în care abia aşteptau cele două ore de program TV care le erau oferite, şi erau atât de bucuroşi pentru ele încât nici nu mai ţineau seama de propaganda care înţesa fiecare film. Tinerii însă nu au apucat acele vremuri. Nu au experienţa minciunii, demagogiei comuniste. Primesc mesajul care reiese din filme ca pe un fapt real şi în lipsa unor informaţii corecte îşi formează o imagine total deformată cu privire la comunism, capitalism, relaţiile cu Rusia şi cu Germania. Şi toate astea se întâmplă în condiţiile în care învăţământul este la pământ şi formează generaţii întregi de tineri fără nicio perspectivă. Tineri care ies din şcoală fără nicio ambiţie, tineri educaţi mai degrabă de televiziune şi presa tabloidă decât de dascăli.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Îndobitocirea prin filme de propagandă și învățământ de cea mai joasă speță

 1. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
  Omul nu poate fi îndobitocit. E posibil să-i cultivăm inteligenţa sau lenea, conformismul. Trăsăturile din urmă ale firii omeneşti rezultă în explicarea noului prin trimitere la vechi, la ceea ce e deja cunoscut. E cea mai eficientă frînă în calea oricărui progres. V-aţi obişnuit cu tastatura qertyu? Orice altă tastatură vi se pare imposibilă, pînă vă obişnuiţi cu ea.

 2. carat zice:

  Mare adevar grait-a, Sare !

 3. Emilian zice:

  Euro scepticismul este in crestere pentru ca Europa „civilizata” ne-a colonizat, furat şi distrus tara în ultimii 23 de ani. Desigur, UE în concurs cu SUA, FMI, Banca Mondială etc, toata miscarea fiind patronata de Stăpânii din umbră pe care nu ii vede nimeni niciodata la fata. Putem vedea doar actiunile lor şi efectele actiunilor lor asupra vietii noastre. Este foarte bine daca euro scepticismul este in crestere. Cum sa nu fie în crestere cand intrarea in Uniunea Europeana a fost principalul pas facut catre distrugerea statului national suveran Romania? Euro scepticism nu inseamna obligatoriu ca brusc si dintr-o data iubim Rusia sau alta „putere”. Ci pur si simplu ca ne-am saturat pana peste cap de minciunile si iluziile venite din vest, precum „europa occidentala” şi „democratia SUA” şi de exploatarea pana la sange a poporului român de către puterile occidentale, prin intermediul marionetelor politice de la Bucuresti (sclavi cărora li se permite accesul la ciolan). Consider ca in prezent, poporul e indobitocit cu iluzia capitalismului, mai mult decat fantoma comunismului… Tinerii nu au experienta minciunii, demagogiei comuniste? Las ca o avem pasta a „democratiei capitaliste”. Mult mai parsiva si distrugatoare decat cealalta, dupa parerea mea. Oh well…

 4. theo zice:

  bunä,

  sunt ingäduite de plagiator pt. cä joacä la 2 capete,
  nu vedetzi cand are crize atacä westul, s-au vorbeste de
  relatziile bune cu mocova si de vizita care o sä o facä in rusia.
  un escroc deraiat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.