Cu Ponta pe Lege călcând

de Acidutzu

Legea finanțelor publice (500/2011) prevede în clar faptul că: „Parlamentul adoptă legile bugetare anuale şi legile de rectificare”. Dar cum legea are normă de opțiune pentru Guvernul Victor Viorel Ponta, acesta a aprobat, prin ordonanță simplă, prima rectificare bugetară pe acest an. Apoi a fugit din țară într-o nemeritată vacanță… (deci știm ce-a făcut Ponta și astă vară)

Pentru a ocoli dezbaterea parlamentară obligatorie (cuvânt necunoscut celor din Uniunea Social Liberală atunci când trebuie să se supună prevederilor legii), premierul teleguvernării a obținut o delegare explicită prin Legea de abilitare a Guvernului să emită ordonanțe pe perioada vacanței bugetare.

Conform Legii transparenței deciziționale și a Legii privind responsabilitatea fiscal-bugetară, Ministerul Finanțelor avea obligația să pună această rectificare în dezbatere publică. Spre deosebire de șeful său, juristul care și-a plagiat teza de doctorat, ministrul de Finanțe nici măcar nu s-a mai obosit să-și facă rost de o motivare legală pentru a ocoli Legea, ci a dat dispoziție ca proiectul de ordonanță să fie postat pe site-ul instituției. Ceea ce s-a și realizat în data de 29 iulie. O zi mai tîrziu, în 30 iulie, proiectul a fost discutat și aprobat în ședință de Guvern. Apoi, în 5 august, a fost publicat în Monitorul Oficial. Deci, ordonanța rezultată dintr-un lung șir de abuzuri la adresa legilor României este în vigoare. Asta deși Consiliul Fiscal a dat o opinie negativă.

Dacă rog organele abilitate ale statului să se sesizeze, o vor face?

Nu prea mai cred, că de la fapte au trecut deja 3 luni. Și ne mai mirăm că Vivianne Reding afirmă că în Romania nu se respectă statul de drept.

Acest articol a fost publicat în Băga-mi-aș votul! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.