Tineretul Sociopat Democrat

de Ștefan Ciocan

Cât de cretin – nu găsesc alt termen – trebuie să fii să scoţi din Imnul Naţional un vers doar pentru că face referire la Traian şi întâmplător opozantul tău politic poartă acelaşi nume? Cred că în paranoia lui, nici măcar Ceauşescu nu ar fi făcut asta. O fac însă micii ceauşeşti, sparţi în mii de bucăţi în 25 decembrie 1989 la Târgovişte şi împrăştiaţi prin ţară. Mai grav este că „mutilarea” Imnului a fost făcută la Congresul Tineretului Social Democrat de la Braşov, unde, cel puţin teoretic, ar trebui să se pregătească o nouă generaţie de politicieni, ruptă de metehnele comunismului. Mare mirare că Ponta şi ai lui nu schimbă tot imnul, ca să nu fie nevoiţi să bage „la, la, la, la” în loc de versuri ori de câte ori ajung la pasajul „Triumfător în luptă, un nume de Traian”… la drept vorbind ar putea să scoată şi albastru de pe steag ca nu cumva să-l ducă pe careva gândul la cămăşile de aceeaşi culoare purtate de Băsescu în timpul campaniei pentru Referendum. Probabil că vreun ţuţer pupincurist nu le-a dat încă ideea, dar mult nu va mai fi până vom vedea şi tricolorul transformat în bicolor, cu cele două culori ale USL, galben – liberal şi roşu – pesedist. La cât e de celebru, Împăratul Traian va fi mai greu de radiat din istoria Romei, dar probabil că în noile cărţi de istorie va fi folosit doar Marcus Ulpius Nerva, fiind eliminat numele care ar putea să ducă cu gândul la Băsescu. Bine că nu are preşedintele la Cotroceni ceva consilieri cu numele de Burebista sau Decebal, că ar fi dat peste cap toate teoriile, şi aşa îndoielnice, referitoare la formarea poporului român. Marea problemă a noilor lideri ai României este că în întreaga istorie nu găsim personaje celebre nici cu numele de Victor şi cu atât mai puţin de Crin, ca să poată fi şi ei confundaţi cu vreun înaintaş celebru. De aceea propun ca de mâine în cărţile de istorie Ştefan cel Mare să se numească Victor Viorel Barosanu, iar Mihnea Vodă Turcitul să fie rebotezat cu numele de Laurenţiu Crin Rusitul.

Dacă aş fi fost în locul lui Traian Băsescu, mi-aş fi bătut puţin joc de schimbătorii de istorie şi mi-aş fi botezat nepoţica Paraschiva. Să văd atunci cum s-ar mai plimba Ponta şi Antonescu pe la Iaşi să pupe ciolanele sfintei omonime cu nepoata prezidenţială.

Lăsând fanteziile isterico-politice la o parte, gestul tinerilor pesedişti de a mutila Imnul şi lipsa oricărei reacţii a politicienilor bătrâni faţă de un afront adus unui important simbol naţional este edificator pentru respectul pe care PSD îl are faţă de România, de istoria ţării şi de valorile fundamentale ale acesteia. Probabil că o manea ar fi mult mai potrivită ca să fie cântată în loc de imn al românilor, pentru că la politica de mahala promovată de Ponta nu se potriveşte decât o muzică de mahala.

Acest articol a fost publicat în Politichie de mărgăritar și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Tineretul Sociopat Democrat

  1. ad.rian zice:

    Cioburile vii ale paranoiei ceausiste. Si ciuruitu’ interzisese versurile: „Nicusor avea o toba,\ Bum, bum, bum!\ Toata ziua, vrei-nu vrei,\ Bate-n tinicheaua ei…”

  2. Dan zice:

    S-a întâmplat din nou ??? 😯 Doar ce-l bălăcărisem azi și eu pe Marcel Pavel pentru aceeași chestie. Mde, așchia nu sare departe de trunchi nici măcar atunci când trunchiul e-un putregai…

  3. Grasu zice:

    Vorba reclamei:Niste tarani!Daca pana imnul de stat al tarii ajung sa-l cenzureze doar pentru se face referire la Traian, Imparatul Traian, atunci inseamna ca astia au luat-o rau pe aratura.Dar nu-i nimic vine iarna si apoi nota de plata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.