Davai ceas, davai gaz! (prostia ține loc de tanc sovietic)

Trăim într-o ţară care seamănă mai mult cu „Tomberonul Carpaţilor” decât cu „Grădina Carpaţilor”.  La un semn, venit de undeva de la „Soare Răsare”, românii şi-au descoperit vocaţia ecologistă. Românii ăia care aruncă la întâmplare orice nu le mai trebuie, de la  mucuri de ţigări la ambalaje din plastic, obiecte de uz casnic, chiar şi autoturisme. Românii care mai deversează încă borhotul rezultat de la distilarea prunelor direct pe văile cristaline de munte, fără să le pese că peştii nu apreciază deloc fructele fermentate şi stoarse de alcool. Aceiaşi români care sunt pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte consumul de pastă de dinți, săpun şi apă s-au trezit într-o dimineaţă ecologişti. Şi nu s-au apucat să-şi cureţe bătătura de mizerie şi nici nu au organizat o campanie de ecologizare a văii care le trece prin sat, ci s-au încolonat „înfuriaţi” la protest. Aşa se manifestă ecologismul în România, prin proteste, nu prin acţiuni de curăţenie şi prin campanii de educare a populaţiei cu privire la beneficiile unui mediu curat.

Este ciudat cum timp de 23 de ani „ecologistul” a dormit adânc în  „sufletul” românului şi s-a trezit tocmai acum când miza este independenţa energetică a României. Este evident că Roşia Montană a fost doar încălzirea pentru gazele de şist şi mai apoi pentru oprirea exploatărilor de gaze şi petrol din Marea Neagră. Interesele marelui „prieten” de la răsărit sunt grav alterate odată cu capacitatea României de a redeveni un jucător important pe piaţa energetică prin petrolul din Marea Neagră şi gazele de şist. Rusia nu îşi mai permite să intre cu tancurile în România, aşa cum a făcut în urmă cu 70 de ani. Dar Rusia nu are nevoie de tancuri ca să-şi facă jocurile în România. Mai are destui agenţi de influenţă „uitaţi” pe aici, care acum îşi fac datoria foarte bine. Da! În locul tancurilor şi al „Armatei Roşii” ruşii se folosesc din plin de prostia românilor. De predispoziţia lor de a înghiţi tot ce le serveşte presa şi de sensibilitatea acestora faţă de subiectele la modă.

Dezbaterile în România nu există. În România sunt doar monoloagele unor personaje cu idei preconcepute şi bine imprimate în creierele înfierbântate.

Românii înghit pe nemestecate poveşti cu cutremure catastrofale cauzate de exploatarea gazelor de şist sau otrăvirea în masă cu cianura folosită la „exploatarea” aurului de la Roşia Montană. Dar aceiaşi ecologişti români nu sunt capabili să vadă singuri mizeria care acoperă România. Am observat şi câteva mesaje politice în cadrul manifestaţiilor. Dar foarte vagi, atât doar cât să prindă în cârlig şi acea categorie de naivi nemulţumiţi de clasa politică şi dispusă să protesteze faţă de orice numai să-şi consume frustrarea.

Culmea este că cei mai mulţi protestatari se declară patrioţi care vor să salveze ţara de imperialismul capitalist sălbatic care vrea să o distrugă. Atât de patrioţi încât nici nu-şi dau seama că se întorc la opţiunile bunicilor, înlocuind celebrul „davai ceas” cu „davai gaz”.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Davai ceas, davai gaz! (prostia ține loc de tanc sovietic)

 1. doru cu motoru` zice:

  `neata ! Adica ne faci prosti Coane 😉 … si stii care-i culmea : ai dreptate !!

  • Sare'n Ochi zice:

   😀
   nu e cu intentie, Coane…
   dar nici sa nu avem pretentii de la unii sau altii (doar uita-te pe tembeliziuni la declaratii de genul: „se fac niste exploatari, asa, la 2000 de metri adancime, asa, care au sa faca niste chestii care au sa-mi afecteze copilul meu si copilul tau”…
   asa…

   • doru cu motoru` zice:

    Pana la urma ,culeg ce-au semanat,ma refer la fosta opozitie ..:D 😀 Campaniile de genul „nu ne vindem tara” declansate politic mai an, intretinute si duse pana in pragul isteriei la ” cea mai cea televiziune” s-a intors imporiva celor ce le-au declansat.Doamne,Doamne nu bate cu paru` !
    Ce as face eu ?
    Modificarea legii sau chiar a Cosntitutiei , care sa prevada ca nu doar pamantul este al tau,dar si bogatiile subsolului. Atat. Banii sa-i primeasca ce-i in drept si nu politicienii.
    Parerea mea.

    O zi buna tuturor !

 2. acuvio zice:

  Traian Basescu: „ecologistii plini de esecuri in restul Europei gasesc in Romania un poligon unde exerseaza ce nu au reusit in tarile lor”
  La urma urmei, cum sugereaza si postul dumneavoastra, suntem un bun poligon pentru oricine şi orice 🙂
  PS Logo Gabriel Resousces Rosia Montana Gold Corporation 🙂

 3. pungesti zice:

  Și cu toate astea plătim facturi din ce în ce mai mari, în vremuri când mijloacele de producţie și sursele de producere sunt tot mai diversificate (!?). Cred că ăsta era (ar fi?) un motiv de ieșit în stradă adevărat!! Să privim puţin la vecinii noștri de la sud care au obținut scăderea tarifelor în urma protestelor. Sau a maghiarilor care nu cu mult timp în urmă au scăzut și ei prețul kilowatt-ului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.