File din istoria recentă a României: Penalii USL veghează la privatizarea de la Transelectrica

Îmi pun următoarea întrebare: chiar s-au terminat oamenii cinstiți din România? Nu mai există specialiști, oameni de valoare care să poată să fie promovați în funcții cheie ale economiei și politicii naționale? În ceea ce-i privește pe liderii Uniunii Social Liberale, în mod sigur, nu – ei nu au nevoie în poziții cheie de oameni onești și profesioniști în ceea ce fac, de oameni neșantajabili. Prin numirea în funcții cheie a unor personae șantajabile, și prin șantaj, liderii USL speră să obțină foloase necuvenite din devalizarea economiei naționale în interes personal și al grupului infracțional organizat, după cum ei înșiși s-au definit din interior.

După ce au pus pe butuci imaginea și economia României în mai puțin de un an de guvernare, liderii USL vor să fure și butucii. În luna martie a anului curent, Compania Transelectrica a notificat Bursa de Valori București, că Dumitru Pârvulescu a fost ales președinte al Consiliului de Supraveghere al acestei companii. Vorbim despre același talentat domn Pârvulescu, care este judecat de către Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzaţia de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave și care cu două săptămâni înainte de numire a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Economiei. Văd că există posibilitatea de a crea locuri de muncă pentru toți penalii, numai pentru oamenii decenți nu!

Reamintesc faptul că în dosarul instigatorului la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave sunt implicați și judecați în consecință fostul primar de la Peştişani (Gorj), Florin Pavel, şi senatorul liberal Dian Popescu. În septembrie 2012, instigatorul la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave Dumitru Pârvulescu a fost reţinut timp de 24 de ore de către procurori. Este curios cum cariera acestui instigator la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, fost şef la direcţia contribuabili mici şi mijlocii la Direcția Finanțelor Publice Gorj, a evoluat spectaculos numai după ce primul plagiator al României, Victor Viorel Ponta, deputat într-un colegiu din acest județ, a ajuns premier. Dumitru Pârvulescu a fost administrator special la uzina Sadu (despre armament este vorba), şeful corpului de control din ministerul Economiei și secretar general adjunct în acelaşi minister.

Ei bine, scopul pe durata prezenței acestui judecat pentru corupție la conducerea Consiliului de Supraveghere al Transelectrica îl reprezintă supraveghea privatizării unui pachet de 15% din acțiunile acestei companii. Vânzarea acestor acțiuni ale Transelectrica este una dintre cele mai așteptate operațiuni financiare – operațiune din care dacă nu curge, măcar tot pică câte ceva în conturile băieților deștepți.

Acest articol a fost publicat în Țara bizonului liniștit și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.